Ο Ιμπάκα, ο εντυπωσιασμός για τις ομάδες της Αθήνας και η Μύκονος

Σερζ Ιμπάκα

i

@2023EuroleagueBasketball

Ο Ιμπάκα, ο εντυπωσιασμός για τις ομάδες της Αθήνας και η Μύκονος

Χρήστος Τσάλτας 11:04 - 12.10.2023

Η Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην Ελλάδα για το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Σερζ Ιμπάκα, που βρίσκεται στη χώρα μας για την αναμέτρηση, δεν έκρυψε την έκπληξή του για τον αριθμό των ομάδων που έχουν ως έδρα την Αθήνα.

Είναι ένα από τα πιο λαμπερά ονόματα της φετινής σεζόν στην Euroleague. Ο Σερζ Ιμπάκα αποτελεί την τελευταία μεν, αλλά πάρα πολύ λαμπερή, κίνηση της Μπάγερν Μονάχου, με τον πολύπειρο άσο να βρίσκεται στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο για να την ανεβάσει επίπεδο.

Ο πολύπειρος άσος έχει γευτεί δεκάδες χαρές στο ΝΒΑ, έχει μια αξιοζήλευτη πορεία στην κορυφαία λίγκα του πλανητη και αποτελεί μια από τις ατραξιόν της νέας Μπάγερν, με την παρουσία του να κάνει τη διαφορά και να ανεβάζει το επίπεδο όλης της ομάδας.

Για τον 34χρονο σέντερ το ταξίδι στην Ελλάδα, για αγώνα Euroleague, είναι κάτι καινούργιο, έτσι φρόντισε να μπει στο κλίμα της χώρας, μαθαίνοντας πράγματα για την πρωτεύουσα, την Αθήνα, αλλά και ό,τι έχει να κάνει με την χώρα μας.

Σε αυτό τον βοηθάει ο Σιλβέν Φρανσίσκο, καθώς οι δύο παίκτες μιλούν την ίδια γλώσσα (γαλλικά), άρα η συνεννόηση ανάμεσά τους γίνετια στην μητρική τους γλώσσα σε όλα τα επίπεδα. Όταν μάλιστα ο Ιμπάκα ρώτησε τον Φρανσίσκο για την προηγούμενη ομάδα του, το Περιστέρι, εκείνος του απάντησε πως έχει έδρα την Αθήνα.

Στη συνέχεια ο Ιμπάκα ρώτησε τον συμπαίκτη του, «πόσες ομάδες έχουν ως έδρα την Αθήνα;», για να πάρει μια απάντηση που τον... αποστόμωσε. «Πάνε από 10!».

Η αλήθεια βέβαια είναι πως πάνω από 10 ομάδες (και σε μικρότερες λίγκες) έχουν ως έδρα την Αθήνα, ωστόσο με την απάντηση αυτή ο άλλοτε παίκτης των Θάντερ και των Μπακς διαπίστωσε πόσο μεγάλη πόλη είναι η ΑθήνΑ.

Βέβαια, δεν έμεινε εκεί, καθώς έβαλε στην κουβέντα και την Μύκονο, λέγοντας «Η Μύκονος έχει ομάδα μπάσκετ;», παίρνοντας απάντηση πως ο ΑΟ Μυκόνου βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία. Κάτι που είδε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Λέτε να δούμε στο μέλλον τον Σερζ Ιμπάκα να φοράει τη φανέλα της ομάδας από το νησί του Αιγαίου; Δεν θα ήταν κακή λύση για την φροντ λάιν της ομάδας, σε περίπτωση που εκείνη ανέβει στην Basket League...