Ενθουσιασμένος με την πρόσληψη Σπανούλη στην Εθνική ο Φρανσίσκο: «Φέρτε μου διαβατήριο...»

Σιλβέν Φρανσίσκο

i

@2023EuroleagueBasketball

Ενθουσιασμένος με την πρόσληψη Σπανούλη στην Εθνική ο Φρανσίσκο: «Φέρτε μου διαβατήριο...»

Χρήστος Τσάλτας 10:46 - 12.10.2023

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Ιτούδη και ο ενθουσιασμός για την κίνηση αυτή ήταν διάχυτος ακόμα και σε πρώην παίκτες του, με τον Σιλβέν Φρανσίσκο να είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Την περασμένη σεζόν όχι απλώς κατάφερε να ανεβάσει το Περιστέερι επίπεδο, αλλά δημιούργησε και υπεραξίες σε παίκτες, οι οποίοι έκαναν το επόμενο -μεγάλο- βήμα στην καριέρα τους. Μια τέτοια περίπτωσή ήταν και ο Σιλβέν Φρανσίσκο, ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια τόσο για την ομάδα των δυτικών προαστίων, όσο και για τον Kill Bill.

Η περσινή ήταν σεζόν... εκτόξευσης για τον Γάλλο πλέι μέικερ, ο οποίος από ένας scoring guard, ένας παίκτης που αναζητούσε μόνο τον τρόπο που θα σκοράρει, μετατράπηκε σε ατόφιος πλέι μέικερ. Έγινε παίκτης που θα προσπαθήσει να κάνει καλύτερη όλη την ομάδα, να «φτιάξει» καταστάσεις για τους συμπαίκτες του και να είναι εκείνος που κινεί τα νήματα στο παρκέ.

Όλα αυτά φυσικά, με την συνδρομή του Βασίλη Σπανούλη. Ο Έλληνας κόουτς έβαλε μεγάλη πίεση στον διεθνή άσο, βλέποντας τις δυνατότητές του. Μάλιστα ο ίδιος ο Φρανσίσκο έχει πάνω από 100 βίντεο του Σπανούλη, στα χρόνια του στον Ολυμπιακό, με τα περισσότερα εξ αυτών να έχουν να κάνουν με pick n roll και με το πώς θα κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του.

Ο Φρανσίσκο δεν μένει πια στα δυτικά, καθώς μετακόμισε στο Μόναχο, για χάρη της Μπάγερν, όμως δεν ξεχνάει στιγμή όσα έζησε στην Ελλάδα. Και μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την πρόσληψη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα η χαρά του ήταν τεράστια.

«Φέρτε μου ένα διαβατήριο να παίξω για την Εθνική», έλεγε σε πηγαδάκια κατά την άφιξή των Βαυαρών στο ξενοδοχείο, δείχνοντας πόσο αγαπάει τον κόουτς Σπανούλη και πόσο ευτυχισμένος είναι με το επόμενο βήμα του. Δεκάδες φορές άλλωστε έχει σταθεί στην επιρροή του, αλλά και στο πόσο τον βοήθησε να αλλάξει στάτους αγωνιστικά. Πράγμα που σημαίνει πως αυτη του η ατάκα ήταν απόλυτα ενδεικτική του σεβασμού προς το πρόσωπο του Έλληνα προπονητή.