Χωρίς τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν - Το πλήρες πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Χωρίς τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπάγερν - Το πλήρες πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague

Γιώργος Γαβριλάκης 09:49 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 12.10.2023

Μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός παραμένει στην έδρα του και φιλοξενεί σε αυτή την Μπάγερν Μονάχου. Ο Εργκίν Αταμάν δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος ταλαιπωρείται από θλάση και οι «πράσινοι» αναζητούν μία νίκη για να αρχίσουν να παίρνει μπρος η... μηχανή - Η Αναντολού Εφές αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης στο παιχνίδι της ημέρας που ξεχωρίζει από απόσταση!

Στο πρώτο του βήμα ο Παναθηναϊκός... στραβοπάτησε. Η ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της EuroLeague ήταν ενοχλητική για τους «πράσινους», που ακόμα προσπαθούν να βρουν τη χημεία που θα τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν όλες τις αρετές και το σύνολο του ταλέντου τους. 

Το βράδυ της Πέμπτης (12/10, 21:15, NovaSports 4) έχουν μία ευκαιρία να βελτιώσουν την εικόνα τους και απέναντί τους θα σταθεί η Μπάγερν Μονάχου του Πάμπλο Λάσο. Σε αυτό το παιχνίδι δεν θα εμφανιστεί ο Κώστας Σλούκας, καθώς ταλαιπωρείται από μία θλάση που δεν του επιτρέψει να αναλάβει δράση. 

Στο παιχνίδι πρωταθλήματος με το Μαρούσι ένοιωσε μία ενόχληση στη γάμπα και αυτή τον αφήνει εκτός. Ως εκ τούτου, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν θα πρέπει να καλύψει το κενό του 33χρονου γκαρντ απέναντι σε μία φιλόδοξη ομάδα με ποιότητα, που στη δική της πρεμιέρα νίκησε την Άλμπα Βερολίνου

Πέραν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκό, στο ημερήσιο πρόγραμμα ξεχωρίζει η κόντρα της Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Δηλαδή, η περσινή πρωταθλήτρια αντιμετωπίζει την προπέρσινη και η Βασίλισσα αφού νίκησε σε φιλική αναμέτρηση του Ντάλας Μάβερικς τώρα επιστρέψει στον... πλανήτη της EuroLeague εκεί όπου στην πρώτη αγωνιστική είχε νικήσει οριακά τη Μπασκόνια στη Βιτόρια. 

Αντίθετα, η Εφές είχε χάσει από τη Μπαρτσελόνα στην Ισπανία και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και επιστρέφοντας στη βάση της έχει ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μία καλοδουλεμένη ομάδα που δεν άλλαξε το ρόστερ της σε σχέση με πέρσι. Παρά μόνο πρόσθεσε τον Φακούντο Καμπάτσο, οπότε θεωρητικά και πρακτικά αναβαθμίστηκε σημαντικά. 

Από εκεί και πέρα, κανονικά θα υπήρχαν στο πρόγραμμα άλλα τρία παιχνίδια, αλλά από τη στιγμή που αναβλήθηκε το παιχνίδι της Μιλάνο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (όπως και όλα των ισραηλινών ομάδων σε EuroCup και Basketball Champions League), αλλά πλέον υπάρχουν άλλα δύο. 

Αυτό την Παρτίζαν στο Λυών κόντρα στη Βιλερμπάν που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Σέρβους και για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είδε τους παίκτες του να κάνουν ένα πολύ άσχημο παιχνίδι στην πρεμιέρα και να χάνουν με διαφορά στο Τελ Αβίβ και τώρα ζητούν μία απάντηση.  Τέλος, οι δύο ηττημένοι της πρεμιέρας, η Άλμπα και η Μπασκόνια αντιμετωπίζουν η μία την άλλη στο Βερολίνο. 

O Παπαγιάννης εξήγησε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πόσο δύσκολο ήταν, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη Φενέρμπαχτσε (vid)
EUROLEAGUE

15:34 - 11.10.2023

O Παπαγιάννης εξήγησε γιατί έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πόσο δύσκολο ήταν, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για τη Φενέρμπαχτσε (vid)

Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στο επίσημο site της EuroLeague και εκτός του ότι ενημέρωσε για το ποιες είναι οι βλέψεις και οι στόχοι του με τη Φενέρμπαχτσε εξήγησε το «γιατί» αποχώρησε από τον Παναθηναϊκο. Ήθελε να βρεθεί «έξω από τη ζώνη ασφαλείας και να αποδείξω πως μπορώ να αποδώσω», ενώ σημείωσε «πως ήταν πολύ δύσκολο να φύγω από την ομάδα που όλοι ξέρουν τι νοιώθω γι' αυτήν».

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου
20:30 / Αναντολού Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης (NovaSports 5)
21:00 / Άλμπα Βερολίνου - Μπασκόνια (NovaSports start)
21:00 / Βιλερμπάν - Παρτίζαν (NovaSports 3)
21:15 / Παναθηναϊκός -  Μπάγερν Μονάχου (NovaSports 4)
Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ (αναβολή)

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
20:00 / Μονακό - Βίρτους Μπολόνια (NovaSports 6)
20:00 / Ζαλγκίρις - Ερυθρός Αστέρας (NovaSports 6)
21:15 / Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα (NovaSports 4)
21:30 / Βαλένθια - Φενέρμπαχτσε (NovaSports 3)