Ο Κάμερον Ρεινολντς στο Sportal: «Εύκολα είπα "ναι" στον Προμηθέα - Να δείξω πού ανήκω»

Ο Κάμερον Ρεινολντς στο Sportal: «Εύκολα είπα "ναι" στον Προμηθέα - Να δείξω πού ανήκω»

Χρήστος Τσάλτας 14:59 - 29.09.2023

Ο Κάμερον Ρέινολντς στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Προμηθέα εξήγησε στο Sportal τους λόγους που είπε το «ναι» στην πρόταση των Πατρινών, έθεσε τους στόχους του για τη σεζόν, ενώ μίλησε για το ίνδαλμά του, τον Τσαντ Τζόνσον.

Το ρόστερ του Προμηθέα πήρε τελική μορφή του με την απόκτηση ενός παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, έχοντας για χρόνια μακρά πορεία στα ευρωπαϊκά παρκέ, αλλά και θητεία στο ΝΒΑ. Το αρχικό πλάνο περιλάμβανε την απόκτηση του Τζαμάλ Τζόουνς, όμως τα οικογενειακά θέματα που είχε να επιλύσει ο Αμερικανός ακύρωσαν το deal.

Οι Προμηθείς δεν μπήκαν σε κατάσταση πανικού όμως, καθώς ενεργοποίησαν αμέσως το plan b, φέρνοντας στην Ελλάδα τον Κάμερον Ρέινολντς. Έναν παίκτη με μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, που την περαμσένη σεζόν έδειξε εξαιρετική εικόνα με την Μπουντούτσνοστ, παιζοντας μάλιστα αντόπαλος του Προμηθέα στο Eurocup.

Όσα είχε ακούσει για την ομάδα της Πάτρας, αλλά και όσα είδε την περσινή σεζόν στα μεταξύ τους παιχνίδια έκαναν πολύ εύκολη την απόφασή του. Πώς προέκυψε όμως η μεταγραφή στον Προμηθέα; Σε αυτό το ερώτημα έδωσε την απάντηση ο ίδιος ο Ρέινολντς.

Κάμερον Ρέινολντς

«Στο ξεκίνημα της σεζόν ήμουν στο Μαυροβούνιο και ο ατζέντης μου είπε ότι μπορεί να υπάρχει άλλη ομάδα που εκφράζει ενδιαφέρον. Ήταν μια καλύτερη κατάσταση και με ρώτησε αν είμαι εντάξει με αυτή την κατάσταση. Του είπα να το προχωρήσει και την επόμενη μέρα μου είπε την ομάδα. Νιώθω ότι είναι ένα πολύ καλό φιτ για μένα», ανέφερε στο Sportal, όπου και παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Προμηθέα.

Οι αναμετρήσεις της περσινής σεζόν ήταν ένας ακόμα παράγοντας που έκανε τα πράγματα ξεκάθαρα στο μυαλό του. «Έπαιξα πέρυσι μαζί τους και ήταν κάπως οικείος ο τρόπος που παίζουν. Ξέρω την ιστορία και το παρελθόν της ομάδας και θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ καλή πορεία για μένα φέτος», υπογράμμισε ενώ όσον αφορά τους ανθρώπους που μίλησε πριν υπογράψει στάθηκε στον αρχηγό της ομάδας, τον Άντονι Κάουαν τζούνιορ.

«Μίλησα με τον Άντονι Κάουαν που είναι εξαιρετικός παίκτης και έκανε σπουδαία πράγματα. Ήταν μια πολύ εύκολη απόφαση για μένα να έρθω εδώ να έχω δίπλα μου σπουδαίους παίκτες όπως εκείνος».

Από αγωνιστικής πλευράς ο Ρέινολντς είναι παίκτης που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ και ξεκαθάρισε πως «θέλω να φέρω σουτ, ευελιξία στην άμυνα, ριμπάουντ και να είμαι σκληρός για να μπορέσει η ομάδα να κερδίσει σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Την ίδια ώρα έχει στην άκρη του πάγκου έναν προπονητή που με το... καλημέρα δείνχνει πόσο υπολογίζει σε εκείνον εντός αγωνιστικού χώρου. «Ο κόουτς θέλει από εμένα το σουτ μου. Είμαι ψηλός για τη θέση μου και μπορώ να αλλάζω στην άμυνα, να είμαι αποφασιστικός. Είμαι νέος στην ομάδα, αλλά ο κόουτς έχει απαιτήσεις από εμένα και αυτό είναι καλό. Δίνει έμφαση στην λεπτομέρεια και πώς θα προσέχουμε όσο περισσότερο γίνεται. Θα είναι πολύ καλή η συνεργασία μας», εξήγησε.

Στο πλάνο του Προμηθέα θα έχει σημαντικό ρόλο, την ίδια ώρα που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας, το οποίο του ταιριάζει πολύ. «Παίζουμε γρήγορο μπάσκετ. Πηγαίνουμε με ταχύτητα από την άμυνα στην επίθεση και αυτό μου αρέσει πολύ. Υπάρχει ενέργεια στην ομάδα. Έχω δει φάσεις της ομάδας και θεωρώ ότι έχουμε μια καλή ομάδα για να πετύχουμε πράγματα».

Εμβαθύνοντας στα του ρόστερ είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους συμπαίκτες του, παρά το γεγονός πως έχει κάνει μαζι τους μόλις 2 προπονήσεις. »Έχουμε καλή ομάδα, εχουμε κάποια πολύ καλά κομμάτια στο ρόστερ μας και θέλουμε να μείνουμε ενωμένοι σε κάθε κατάσταση και να μην χαλαρώνουμε, για να κάνουμε πράγματα σωστά», τόνισε πριν θέσει τους στόχους του, που είναι υψηλοί για τη νέα σεζόν.

«Για την ομάδα θέλω να διεκδικήσω έναν τίτλο. Θέλω να δώσω τα πάντα για την ομάδα και να μην ανησυχώ για τίποτε άλλο. Θέλω να είμαι σκληρός στο παρκέ».

Το όνομά του στο Instagram είναι «Camocinco». Μαι επιλογή διόλου τυχαία, με ξεκάθαρη επιρροή από τον θρυλικό wide receiver του NFL, Τσαντ Τζόνσον. Μάλιστα του ζητήσαμε να εξηγήσει πώς προέκυψε το όνομα αυτό, για να δώσει μια αφοπλιστική απάντηση.

«Στο High School ο αγαπηένος μου αριθμός ήταν το 85, το οποίο φορούσε και ο Τσαντ Τζόνσον. Έτσι αποφάσισα να κάνω το όνομά μου αναλόγως, σε Camochinco. Προσπάθησα να πάρω το νούμερο 5 αλλά ήταν καπαρωμένο και έτσι έμεινε το όνομα».

Κλείνοντας στάθηκε στο επίπεδο της Basket League, που αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως υψηλό τη σεζόν που έρχεται. Μια συνθήκη που τον εξιτάρει πολύ. «Σε κάθε ομάδα που υπογράφω κοιτάζω τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Θέλω να τεστάρω τις δυνάμεις μου απέναντι στην καλύτερη ομάδα, σε όποια λίγια κι αν είναι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια και ανυπομονώ να τεθώ αντιμέτωπος μαζί τους. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να δείξω πού ανήκω».