Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο GOAT, αλλά ως παράγοντας τα έχει κάνει μαντάρα!

Μάικλ Τζόρνταν

i

Μάικλ Τζόρνταν / © Intime

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο GOAT, αλλά ως παράγοντας τα έχει κάνει μαντάρα!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 10:11 - 22.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:37 - 22.03.2023

Ο Μάικλ Τζόρνταν, εάν τελικά πουλήσει τους Χόρνετς, θα γίνει ο χειρότερος παράγοντας στην ιστορία του NBA .

Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο κορυφαίος παίκτης που έπιασε ποτέ στα χέρια του την πορτοκαλί Θεά. Είναι ξεκάθαρο αυτό και η πλειοψηφία του κόσμου αυτό πιστεύει και όχι άδικα. 

Τα 6 πρωταθλήματα, οι δεκάδες ατομικές διακρίσεις και η κυριαρχία του στο παρκέ άλλωστε το αποδεικνύουν. Τι γίνεται όμως με τον παράγοντα Μάικλ Τζόρνταν

Ο Τζόρνταν έγινε για πρώτη φορά μέτοχος στους τότε Σάρλοτ Μπόμπκατς το 2006 και στη συνέχεια έγινε ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου του franchise. Το 2014, η ομάδα μετονομάστηκε σε Χόρνετς.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο «Air» σκέφτεται να πουλήσει τις περισσότερες από τις μετοχές του. Αν το κάνει, θα φύγει ως ένας από τους χειρότερους ιδιοκτήτες όλων των εποχών.

Ρεκόρ ηττών

Στις 17 σεζόν από τότε που ο Τζόρνταν εντάχθηκε στον οργανισμό, η Σάρλοτ τελείωσε με θετικό ρεκόρ νικών ηττών μόνο σε τέσσερις. Παράλληλα, έφτασαν στα Playoffs μόνο σε τρεις περιπτώσεις, χάνοντας στον πρώτο γύρο κάθε φορά.

Από όλες τις ομάδες του ΝΒΑ, καμία δεν έχει μεγαλύτερο σερί σεζόν μακριά από τα Playoffs από τους Χόρνετς. Η Σάρλοτ έχει να φτάσει στα νοκ άουτ από το 2016. Με τον Τζόρνταν στο τιμόνι, η ομάδα έχει συνολικό ποσοστό νικών 41,9%.

Η χειρότερη σεζόν στην ιστορία

Αυτοί οι αριθμοί περιλαμβάνουν τη χειρότερη σεζόν από οποιαδήποτε ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ, όταν οι Μπόμπκατς κέρδισαν μόλις το 10,6% των αγώνων τους τη σεζόν 2011/12. Εκείνη η σεζόν περιελάμβανε ένα σερί 23 συνεχόμενων ηττών.

Κακές επιλογές στα Ντραφτ

Αν κοιτάξουμε απλώς έναν τομέα όπου θα μπορούσαν να έχουν γίνει τεράστιες βελτιώσεις, το ντραφτ, το ρεκόρ του Τζόρνταν θα κάνει και τους πιο ήρεμους οπαδούς των Χόρνετς να δακρύσουν. Επέλεξε τον Μάικλ Κιντ Γκίλκριστ μπροστά από τον Μπράντλεϊ Μπιλ και τον Ντέιμ Λίλαρντ, τον Κόντι Ζέλερμπροστά από τους Στιβ Άνταμς, Ρούντι Γκομπέρ και Γιάννη Αντετοκούνμπο, τον Νόα Βόνλε μπροστά από τον Ζακ ΛαΒίν, τον Φρανκ Καμίνσκι μπροστά από τον Ντέβιν Μπούκερ, τον Μαλίκ Μονκ μπροστά από τους Ντόνοβαν Μίτσελ και Μπαμ Αντεμπάγιο, ενώ αντάλλαξε τον Σάι Γκίλντζεους Αλεξάντερ, τον πέμπτο σκόρερ του NBA αυτή τη στιγμή, για τον Μάιλς Μπρίτζες.

Φανταστείτε λοιπόν όλους τους από πάνω στην ίδια ομάδα. 

Εν κατακλείδι, η πορεία του Μάικλ Τζόρνταν δεν είναι καθόλου επιτυχημένη. Το αντίθετο θα λέγαμε. Οπότε δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως πρόκειται για τον χειρότερο παράγοντα στην ιστορία του ΝΒΑ.