Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πολλά πράγματα φέτος συνέβησαν για πρώτη φορά στην καριέρα μου»

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Πολλά πράγματα φέτος συνέβησαν για πρώτη φορά στην καριέρα μου»

Χρήστος Τσάλτας 11:54 - 22.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 22.04.2024

Απέναντι στον ΠΑΟΚ πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, δείχνοντας την ποιότητά του. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μίλησε στο Sportal για την εικόνα της ΑΕΚ Betsson το τελευταίο διάστημα, αλλά και όσα έζησε φέτος για πρώτη φορά στην μεγάλη καριέρα του.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που θεωρείται «κεφάλαιο» για την ΑΕΚ Betsson, αυτός χωρίς αμφιβολία είναι ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός φόργουορντ έδειξε και όσο ήταν στο παρκέ, αλλά και στο διάστημα της απουσίας του, λόγω του τραυματισμού στο χέρι, πως είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός για το παιχνίδι της Ένωσης.

Αυτό έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρο στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Basket League απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Λιθουανός ήταν... on fire για ακόμα μια φορά και παρά την παρουσία του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ στο παρκέ, ο «Κούζμι» ήταν ο καλύτερος παίκτης, με το κοντέρ να γράφει 31 πόντους, 11 ριμπάουντ 4 ασίστι, 3 κλεψίματα και 11/21 σουτ σε μια εμφάνιση-σήμα κατατεθέν της εξαιρετικής σεζόν του.

Ο Λιθουανός λίγο πριν αποχωρήσει από το κλειστό των Λιοσίων, μαζί με τον αδερφό του, Σαούλιους, μίλησε στο Sportal, με την κουβέντα να στρέφεται τόσο στις τελευταίες δύο εβδομάδες της Ένωσης, όσο και στην παρουσία του, αλλά και το μέλλον του στην ομάδα.

Στα τελευταία δύο παιχνίδια η AEK Betsson παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο, σε σχέση με όσα είχε δείξει το προηγούμενο διάστημα. Τόσο κόντρα στο Λαύριο, όσο και απέναντι στον ΠΑΟΚ έπαιξε σε υψηλό τέμπο και κατάφερε να προσφέρει θέαμα.

Κάτι το οποίο όμως, ήρθε αργά στη σεζόν, όπως παραδέχεται ο χαρισματικός φόργουορντ. «Σίγουρα αργήσαμε, 100%. Θυμάμαι που μιλούσαμε στο ξεκίνημα της σεζόν και σου είχα πει ότι μια νέα ομάδα θέλει χρόνο να μάθει ο ένας τον άλλο. Μέσα στη σεζόν ήμουν τραυματίας σε ένα κρίσιμο σημείο και αυτό δεν είναι το καλύτερο πράγμα όχι μόνο για τους παίκτες, αλλά και για την ομάδα.

Τώρα η ομάδα λειτουργεί καλύτερα, αλλά το κακό είναι πως αυτό ήρθε κάπως αργά στη σεζόν. Είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε κάτι καλό στη σεζόν. Αν συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και να βελτιώνουμε το παιχνίδι μας, τότε δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει γενικότερα στη σεζόν».

Η νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ ήρθε έπειτα από μια «τρελή» εβδομάδα. Το τελευταίο διήμερο δεν έγιναν ομαδικές προπονήσεις στα Λιόσια, με τον Μάκη Αγγελόπουλο όμως να δίνει τη λύση με την παρουσία του. Παρ' όλα αυτά, οι τελευταίες δύο εβδομάδες δεν ήταν και οι πλέον συνηθισμένες.

Για τον έμπειρο άσο όμως τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. «Έχω την άποψη πως ό,τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα, πρέπει να μένει μέσα σε αυτή. Ήμουν αρκετά έκπληκτος με το πώς όλοι στην Ελλάδα ξέρουν τι συμβαίνει στην ομάδα. Δεν μου αρέσει αυτό, δεν είναι καλό. Αυτό που μπορώ να πω ότι στην καριέρα μου έχω δει πολλά πράγματα και δεν έχω πει για πολλά ότι είναι η πρώτη φορά, αλλά φέτος συνέβησαν πολλά πράγματα που έγιναν για πρώτη φορά».

Δεύτερη διαδοχική νίκη στη σεζόν για την Ένωση, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μέσα στο 2024. Η νίκη αυτή ήρθε σε παιχνίδι που δεν είχε φιλάθλους στις εξέδρες. Μια κατάσταση την οποία έχει βιώσει αρκετές φορές η ομάδα του Ηλία Ζούρου κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Όσοι αγωνίζονται στην Ένωση ξέρουν καλά πόσο άσχημη είναι αυτή η εικόνα στις εξέδρες. «Είναι πολύ άσχημο. Οι περισσότερες ομάδες έχουν καλές σχέσεις με τον κόσμο. Εγώ όταν ήμουν μικρός πήγαινα στο γήπεδο, από 6 χρονών και έπαιρνα εισιτήριο για να στηρίξω την ομάδα μου, ως φίλαθλος. Τώρα είμαι παίκτης, δεν έχω κανένα πρόβλημα να καθίσω μετά το παιχνίδι και να μιλήσω με τον κόσμο μετά το παιχνίδι για μισή ώρα ή και μία ώρα.

Νιώθω άσχημα που δεν μπορούν να έρθουν και να μας στηρίξουν. Αυτή η σεζόν είναι πολύ δύσκολη, κάποιοι ίσως να έχουν απογοητευτεί με εμάς και να μην θέλουν να έρχονται, αλλά πολύς κόσμος θέλει να έρχεται στο παιχνίδι. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε και θέλουμε να τους δούμε ξανά στο γήπεδο όσο πιο σύντομα γίνεται».

Κλείνοντας, ρωτήσαμε τον «Κούζμι» σχετικά με τις προθέσεις του για την επόμενη σεζόν. Όλη τη διάρκεια της σεζόν άλλωστε λαμβάνει μηνύματα στήριξης από τους φίλους της ΑΕΚ Betsson, που του ζητούν την παραμονή του στην ομάδα και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Πώς θα αντιδρούσε ο ίδιος αν ένας φίλαθλος ερχόταν face to face και του ζητούσε την παραμονή του στην ομάδα; Την απάντηση φρόντισε να την δώσει, με λίγο διαφορετικό τρόπο. «Δεν θα απαντήσω ευθέως την ερώτηση γιατί μπορώ να απαντήσω ερωτήσεις που εξαρτώνται από μένα. Όταν έρχονται παιδιά για να βγάλουν φωτογραφίες μαζί σου, ή λαμβάνεις μηνύματα από τον κόσμο καθημερινά, τότε κάνεις κάτι σωστά. Αυτό σε κάνει να δουλεύεις ακόμα πιο σκληρά, για τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι business, γιατί παίρνεις λεφτά, έχεις συμβόλαιο, αλλά την ίδια στιγμή είναι και χόμπι και το κάνεις κυρίως για τον κόσμο. Χωρίς τον κόσμο δεν θα υπήρχε μπάσκετ».