Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου - Αυτή τη στιγμή θα άλλαζα...»

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στο Sportal: «Η πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας μου - Αυτή τη στιγμή θα άλλαζα...»

Χρήστος Τσάλτας 15:59 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 29.05.2024

Ο απολογισμός της σεζόν από τον κορυφαίο παίκτη της ομάδας. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας μιλάει στο Sportal για την πιο δύσκολη σεζόν της καριέρας του, όπως παραδέχτηκε, στάθηκε στα σημεία που θα ήθελε να αλλάξει και αναφέρεται στο μέλλον του.

Αν υπάρχει ένας παίκτης που κέρδισε τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων των φίλων της ΑΕΚ Betsson, σε μια τόσο έντονη και ταραχώδη σεζόν, αυτός ήταν ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός φόργουορντ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και από τις πρώτες στιγμές του στην ομάδα μπήκε στα παπούτσια του ηγέτη, δείχνοντας την στόφα και το υψηλο επίπεδο στο παιχνίδι του.

Η ατυχία δεν τον άφησε όμως σε ησυχία, καθώς στα τέλη Δεκεμβρίου τραυματίστηκε στο δάχτυλο και υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία τον κράτησε εκτός δράσης για 1,5 μήνα. Η 23η Δεκεμβρίου μάλιστα, ημέρα κατά την οποία χτύπησε, είναι η μέρα την οποία θέλει να αλλάξει στη φετινή σεζόν, όπως παραδέχτηκε μιλώντας στο Sportal.

Ο «Κούζμι» όμως δεν έμεινε εκεί, καθώς στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν, εντός και εκτός παρκέ, ενώ αναφέρθηκε στην δική του παρουσία. Παράλληλα μίλησε για το μέλλον του, ένα θέμα που απασχολεί όλο τον οργανισμό της ΑΕΚ Betsson, δίνοντας την απάντησή του στο θέμα.

Στο ξεκίνημα της κουβέντας έκανε τον απολογισμό της σεζόν, σε προσωπικό επίπεδο, ξεκινώντας με μια μεγάλη παραδοχή. «Παίζω μπάσκετ πολλά χρόνια και χωρίς αμφιβολία ήταν η πιο δύσκολη σεζόν μου», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει την κουβέντα.

«Πολλές ήττες, πολλές αλλαγές, πολλοί τραυματισμοί και πράγματα που έγιναν μέσα στη σεζόν. Είμαι λίγο λυπημένος με την σειρά που κάναμε με τον Ολυμπιακό. Ρεαλιστικά ήταν πολύ δύσκολο νσ κερδίσουμε ακόμα και αμέσως μετά τη σειρά με την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να χάσεις το παιχνίδι αλλά το χάνεις παλεύοντας και η τέταρτη περίοδος που κάναμε δεν είχε καθόλου μάχη και αυτό με στεναχωρεί. Δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι τώρα. Εύχομαι μόνο τα καλύτερα στον οργανισμό της ΑΕΚ γιατί το αξίζει».

Ο ρόλος που είχε πάνω στο παρκέ ήταν πολύ σημαντικός, τόσο πριν όσο και μετά τον τραυματισμό του. Πόσο όμως απόλαυσε το μπάσκετ κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν;

Η απάντηση ήρθε αβίαστα. «Σε γενικές γραμμές είμαι... basketball freak. Βλέπω όλες τις κατηγορίες, μου αρέσει να παίζω μπάσκετ. Την ίδια ώρα όμως μου αρέσει και να κερδίζω. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και όταν χάνω στο παρκέ δεν είναι καθόλου ωραίο. Η σεζόν τελείωσε λίγο νωρίς και εμείς θέλαμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι που μπορούσαμε».

Η φετινή σεζόν ήταν πάρα πολύ έντονη, με τον ίδιο μάλιστα να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στη δράση το συντομότερο. Η σημασία του μέσα στην ομάδα, άλλωστε, ήταν τέτοια που τον έκανε κομβικό ακόμα και όταν απουσίαζε από τη δράση.

Κάτι που καταλάβαινε και ο ίδιος βλέποντας την ομάδα του να αγωνίζεται. «Πρώτα απ όλα θεωρώ ότι όλοι μιλάνε για αυτά που γίνονται στο παρκέ. Αυτά που γίνονται εκτός παρκέ είναι τρομερά σημαντικά, όσα γίνονται στα αποδυτήρια. Για παράδειγμα η Εθνική Λιθουανίας είχε πολλές απώλειες στη Μανίλα, αλλά κράτησε την εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και πήγε καλά. Γι αυτό ήθελα να επιστρέψω στο παρκέ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Σε κάθε ομάδα επηρεάζουν οι τραυματισμοί. Οι τραυματισμοί μας επηρέασαν πολύ για πολλούς λόγους. Συνέβησαν πολλά την ίδια μέρα μέσα στη σεζόν».

Τον ρωτήσαμε στη συνέχεια ποια στιγμή της σεζόν θα άλλαζε, ώστε να έρθουν καλύτερα αποτελέσματα για την ομάδα του. «Θα άλλαζα την 23η Δεκεμβρίου», είπε χωρίς περιστροφές, για να προσθέσει. «Το παιχνίδι με το Περιστέρι, όπου τραυματίστηκα. Πηγαίνανε πολύ καλά μέχρι τότε στο BCL ήμασταν εκ των φαβορί, είχαμε μια οκ πορεία στην Ελλάδα, αλλά τώρα μιλάμε για το παρελθόν. Το σημαντικό είναι το μέλλον της ομάδας».

Το μέλλον του αποτελεί ένα από τα πιο καυτά... θέματα προς συζήτηση στο στρατόπεδο της ΑΕΚ Betsson, αλλά και στις τάξεις του κόσμου. «Εάν ήταν στο χέρι μου, μπορώ να πω ότι είναι δύσκολο να απαντήσω τώρα. Θα δώσω μια διπλωματική απάντηση. Θέλω να βρίσκομαι σε μια νορμάλ κατάσταση που θα με βοηθάει να κερδίζω και ία απολαμβάνω το μπάσκετ», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας. «Έχω μπροστά μου περίπου 4-5 χρόνια καριέρας. Λατρεύω αυτό το παιχνίδι. Τώρα η σεζόν μόλις τελείωσε. Ο ατζέντης μου θα βγει στην αγορά. Ακόμα και μέσα στη σεζόν είχα προτάσεις για να φύγω αλλά εγώ ήθελα να μείνω γιατί δεν ήθελα να κάνω μια αλλαγή μέσα στη σεζόν. Τώρα θα δούμε τι είναι καλύτερο για μένα και την οικογένειά μου. Όταν είμαι χαρούμενος στο παρκέ είναι και αυτοί. Θα δούμε όλες τις επιλογές»