Ο Μίτσελ Σμιθ είναι η τρίτη μεταγραφή της Καρδίτσας (vid)

Ο Μίτσελ Σμιθ είναι η τρίτη μεταγραφή της Καρδίτσας (vid)

Sportal newsroom 16:16 - 24.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 24.07.2023

H Καρδίτσα ανακοίνωσε την απόκτηση του Μίτσελ Σμιθ και πάνω στον 26χρονο φόργουορντ/σέντερ αναμένεται να στηρίξει όλη της τη front line και μεγάλο μέρος της προσπάθειάς της ολόκληρη τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Οι πρώτες μεταγραφικής κινήσεις της Καρδίτσας είχαν να κάνουν με δύο Έλληνες αθλητές. Τον Βασίλη Χρηστίδη και τον Γιώργο Καμπερίδη. Τώρα, ήρθε η ώρα για την προσθήκη ενός Αμερικανού στο ρόστερ της θεσσαλικής ομάδας. 

Πρόκειται για τον 26χρονο Μίτσελ Σμιθ, έναν παίκτη που με μπόι στα 208 εκατοστά έχει τη δυνατότητα μέσα στο γήπεδο να κινείται και ως πάουερ φόργουορντ και ως σέντερ. 

Πάνω σε αυτόν αναμένεται να στηρίξει την front line της η Καρδίτσα που σιγά σιγά αρχίζει να διαμορφώνει το ρόστερ της για τη νέα χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας στόχος θα είναι η παραμονή στην κατηγορία. 

Ο Σμιθ τη χρονιά που μας πέρασε πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας με την ZTE και κατέγραψε στη στατιστική του 14,3 πόντους και 6,9 ριμπάουντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Καρδίτσας

«Ο Α.Σ. Καρδίτσας ανακοινώνει την προσθήκη του Μίτσελ Σμιθ στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Το νέο απόκτημα της ομάδας, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή ξένου αθλητή για τη νέα σεζόν στη Basket League, ενισχύοντας τη γραμμή των ψηλών.

Ο Αμερικανός αθλητής είναι 26 ετών (γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1997) και με ύψος 2.08 μ. αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ξεκίνησε το μπάσκετ στη γενέτειρά του, στο Βαν Μπιούρεν του Αρκάνσας και στη συνέχεια, αγωνίστηκε για τέσσερις σεζόν στο Μισούρι, καταγράφοντας συνολικά 98 αγώνες, 374 πόντους και 371 ριμπάουντ.

Η επαγγελματική του καριέρα είχε ως πρώτο σταθμό τη Φινλανδία και την Κοριχάιτ τη σεζόν 2021-22, στην οποία αγωνίστηκε σε 20 αγώνες με 19.7 πόντους, 7.1 ριμπάουντ με 61% στα σουτ 2π., 43% στα σουτ 3π. και 77% στις βολές. Ο Σμιθ, ολοκλήρωσε τη σεζόν στη γειτονική Σουηδία και την Νόρκεπινγκ, στην οποία έπαιξε σε 11 ματς, με 7.2 πόντους και 5.8 ριμπάουντ, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή.

Την περασμένη σεζόν 2022-23, ο Μίτσελ Σμιθ αγωνίστηκε στη ΖΤΕ στην Ουγγαρία, με την οποία έφτασε ως τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος. Σε 36 αγώνες, αγωνίστηκε κατά μέσο όρο 27 λεπτά, με απολογισμό 14.3 πόντους και 6.9 ριμπάουντ, σουτάροντας με ποσοστά 65% στα δίποντα, 43% στα τρίποντα και 79% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Καλωσορίζουμε το Μίτσελ στον Α.Σ.Καρδίτσας και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».