Ο Χρήστος Σαλούστρος στο Sportal: «Έχω τεράστιο κίνητρο, να βοηθήσω τον Απόλλωνα Πάτρας να πετύχει»

Χρήστος Σαλούστρος

i

@Intime

Ο Χρήστος Σαλούστρος στο Sportal: «Έχω τεράστιο κίνητρο, να βοηθήσω τον Απόλλωνα Πάτρας να πετύχει»

Χρήστος Τσάλτας 15:40 - 24.07.2023

Ο Απόλλων Πατρών έκανε δικό του τον Χρήστο Σαλούστρο για τα επόμενα δύο χρόνια και ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε στο Sportal για την απόφασή του να μετακομίσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ενώ έθεσε τους στόχους του για τη νέα προσπάθεια.

Το φετινό καλοκαίρι ο Απόλλων Πατρών είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω τις αναποδιές και τις ατυχίες και να κοιτάξει μπροστά, δημιουργώντας μια ομάδα δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Η πρώτη κίνηση ήρθε με την απόκτηση του Γιώργου Γκιουζέλη, όμως η δεύτερη ήταν ακόμα πιο δυνατή.

Ο Χρήστος Σαλούστρος, έπειτα από μια σεζόν στον ΠΑΟΚ, μετακόμισε σε μια πόλη που γνωρίζει καλά. Επέστρεψε στην Πάτρα, αυτή τη φορά όχι για τον Προμηθέα, αλλά για τον Απόλλωνα. Οι «μελανόλευκοι» έκαναν ασφυκτικό πρέσινγκ στον έμπειρο φόργουορντ και κατάφεραν να αποσπάσουν το «ναι» του, για τα επόμενα δύο χρόνια, βάζοντας στη μηχανή τους έναν παίκτη που στην καλή του μέρα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες σε κάθε αγώνα.

Για τον «Σαλού» το κίνητρο είναι μεγάλο. Στα 33 του χρόνια έχει και την ενέργεια αλλά και τη διάθεση να βοηθήσει τη νέα του ομάδα. Κάτι που επεσήμανε, μιλώντας στο Sportal. Ο έμπειρος άσος δεν παρέλειψε να σταθεί στους λόγους που αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Απόλλωνα, στάθηκε στον κόσμο της ομάδας, ενώ έθεσε τους στόχους του για τη νέα προσπάθεια.

-Στις συζητήσεις που είχες με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Πάτρας τις τελευταίες μέρες τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και είπες το «ναι»;

«Δείξανε οι άνθρωποι του Απόλλωνα ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον προς το πρόσωπό του. Το εκτίμησα. Αρχικά ήταν σιωπηλό, αλλά αναπτερώθηκε γιατί μου είπαν ότι θέλουν να χτίσουν κάτι υγιές, με πολύ καλό κλίμα και χωρίς οικονομικά προβλήματα. Είναι ασφαλές και όμορφο μέρος, είναι μια πολύ που γνωρίζω καλά και ήταν ευχής έργον για μένα να συνεργαστούμε και να είμαι μέλος του Απόλλωνα και να κάνω ό,τι μπορώ για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

-Ποιο είναι το κίνητρό σου για τη νέα σεζόν;

«Το κίνητρό μου είναι το ίδιο σε κάθε ομάδα. Να δίνω το 100% και να κάνω ό,τι μπορώ. Πάντα να είμαι ο εαυτός μου, ο τύπος που θα μπει μέσα και θα δώσει την ψυχή του, είτε μέσα από την άμυνα, είτε με ριμπάουντ, είτε με σκοράρισμα. Αν μπορώ να βοηθήσω επιθετικά θα το κάνω, αν μπορώ να βοηθήσω αμυντικά το ίδιο. Το κίνητρό μου είναι πολύ υψηλό και ελπίζω να ματαριστεί με αυτό της ομάδας και να κάνουμε όμορφα πράγματα».

-Με τον κόουτς Νίκο Βετούλα, τι ήταν αυτό που είπατε πριν πάρεις την τελική σου απόφαση;

«Με τον κόουτς δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Και εγώ δεν είμαι άνθρωπος που χρειάζεται να ακούσω κάτι συνταρακτικό για να πειστώ. Ο κόουτς όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει εκτίμηση προς το πρόσωπό μου γιατί στο μπάσκετ μια παρέα είμαστε. Κάποια πράγματα είναι εύκολα. Αν είσαι μέσα σου καλά και ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι καλό να μιλάς και εσύ, αλλά και όλοι μέσα στο γήπεδο».

-Ο Απόλλων φέτος κάνει νέο ξεκίνημα, θέλοντας να αφήσει στο παρελθόν τις περιπέτειες όοσν αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα η διοίκηση ήθελε να είσαι παρών. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

«Είναι πάρα πολύ όμορφο αυτό. Δείχνουν οι άνθρωποι της ομάδας -και μου το έδειξαν έμπρακτα ότι με υπολογίζουν σαν παίκτη. Θέλουν να φτιάξουν κάτι όμορφο και ωραίο και η ομάδα θέλει να επιστρέψει στα υψηλά πατώματα. Όλα αυτά είναι στη θεωρία. Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Είναι όμορφο να υπάρχει κινητικότητα για άλλους παίκτες. Διαβάζω για τον Σάιμπερτ και θα χαρώ να τον έχω και φέτος συμπαίκτη. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πρωτάθλημα κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Ο Απόλλων βρισκόταν πιο πολύ στο κομμάτι της σωτηρίας και τα κατάφερνε κάθε χρόνο. Βλέπουμε ότι κάθε χρόνο υπάρχουν μία ή και παραπάνω εκπλήξεις στο πρωτάθλημα. Αν χτίσουμε κάτι καλό με παίκτες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του πρωταθλήματος, σε όλα τα επίπεδα, στο τέλος της ημέρας θα βγαίνουμε χαρούμενοι από το γήπεδο».

-Ο Απόλλων είναι μια ομάδα που βασίζει πολλά στην έδρα. Το κλειστό της Περιβόλας το έχεις ζήσει ως αντίπαλος. Πώς νιώθεις που θα το ζεις ως παίκτης της ομάδας;

«Το γήπεδο είναι πολύ ωραίο. Μια πολύ όμορφη έδρα. Είμαι χαρούμενος που θα παίζω σε ένα ιστορικό γήπεδο. Την προπέρσινη σεζόν με το Περιστέρι άκουσα αρκετά ως αντίπαλος. Έτσι όμως τα φέρνει η ζωή. Εγώ είμαι τύπος που δεν κρατάω πράγματα. Μου αρέσει να κάνω το παιχνίδι μου. Ήμουν σε μια ομάδα αντίπαλη στην ίδια πόλη, πέρασα πολύ όμορφα στον Προμηθέα και χαίρομαι για όσα έζησα εκεί. Μακάρι όμως τώρα να ζήσουμε αντίστοιχα όμορφες στιγμές στον Απόλλωνα».

-Αν μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν 2023-24, ποιο αποτέλεσμα θα σε αφήσει ικανοποιημένο σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο;

«Θα είμαι χαρούμενος 100% να βγαίνουμε από το γήπεδο και να έχουμε το χαμόγελο εφόσον πούμε ότι προσπαθήσαμε όλοι μαζί να πετύχουμε. Στην ηλικία που έχω φτάσει και με όσα έχουν δει τα μάτια μου μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να απολαμβάνεις το μπάσκετ στην Πάτρα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει. Θέλω να είμαι υγιής. Τους στόχους θα τους θέσει η διοίκηση και ο προπονητής και αυτό που θα κάνουμε εμείς σαν παίκτες είναι να εκτελούμε εντολές. Όποτες εντολές πάρουμε τη νέα σεζόν αυτές και θα εκτελέσουμε».