Ο Νίκολα Βούτσεβιτς στο Sportal: «Σκληρό το match-up με Παπαγιάννη - ΝΒΑ και μετά... απόσυρση» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 08:30 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:48 - 03.09.2023

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς μίλησε στην κάμερα του Sportal, από τη Μανίλα και έκανε τον απολογισμό της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στάθηκε στο προσεχές match up με τον Γιώργο Παπαγιάννη, ενώ ανέλυσε τις σκέψεις του για το μέλλον της καριέρας του, που βρίσκεται εξ ολοκλήρου στο ΝΒΑ.

Αποστολή στη Μανίλα

Το Μαυροβούνιο διανύει τις τελευταίες του ώρες στη Μανίλα, έπειτα από ένα άκρως απαιτητικό, αλλά και επιτυχημένο, για την ομάδα των Βαλκανίων, τουρνουα΄. Η ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς προκρίθηκε στη δεύτερη φάση του τουρνουά, έκλεισε εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά του 2024 και και δυσκόλεψε όσο καμία άλλη, ως τώρα, την Team USA.

Οι Μαυροβούνιοι είχαν ένα απόλυτο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι τους. Τον Νίκολα Βούτσεβιτς. Ο «Vooch» είναι από τους παίκτες που διαπρέπουν στα παρκέ του ΝΒΑ και επιβεβαίωσε την ικανότητά του στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Στην τελευταία προπόνηση των Μαυροβούνιων μάλιστα πέρασε πολλές ώρες με τον Μάρκο Σιμόνοβιτς, με τους δύο ψηλούς να δουλεύουν στο post παιχνίδι τους, αλλά και σε σουτ από το elbow, στα οποία ο «πύργος» των Μπουλς είναι εκ των κορυφαίων στον κόσμο.

Το Sportal είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον 32χρονο σέντερ, ο οποίος έκανε απολογισμό της παρουσίας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τόνισε πως η ομάδα του θέλει να τελειώσει με θετικό τρόπο το τουρνουά.

Παράλληλα, μίλησε για το match up με τον Γιώργο Παπαγιάννη, για το οποίο παραδέχτηκε πως θα έχει πολύ δουλειά, ενώ ανέλυσε τις σκέψεις του για το μέλλον της καριέρας του, επισημαίνοντας πως μετά το ΝΒΑ στο μυαλό του βρίσκεται μόνο η απόσυρση.

Το παιχνίδι με την Εθνική ομάδα θα είναι το τελευταίο στο τουρνουά, τόσο για την «γαλανόλευκη», όσο και για τους Μαυροβούνιους. Έτσι, το κίνητρο για ένα καλό παιχνίδι και ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα υπάρχει και στις δύο ομάδες.

«Θέλουμε να κερδίσουμε για να υπάρχει μια θετική αίσθηση», ανέφερε αρχικά στην κάμερα του Sportal ο σέντερ των Σικάγο Μπουλς, για να προσθέσει στη συνέχεια. «Το να τελειώσεις ένα τουρνουά με νίκη είναι καλύτερο από το να χάσεις, προφανώς. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι, η Ελλάδα είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχουν πολύ καλούς παίκτες. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ πολύ καλά για να τα καταφέρουμε.

Για εμάς το τουρνουά ήταν πολύ καλό και θέλουμε να τελειώσουμε με θετική νότα, ή και ακόμα καλύτερα. Ως ανταγωνιστικοί που είμαστε θέλουμε να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Οπότε αυτός είναι ο λόγος».

Στα 4 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο τουρνουά, κατάφερε να δείξει πως δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους καλύτερους σέντερ του κόσμου. Πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στον δεύτερο γύρο. Μια επιτυχία τεράστια για τα δεδομένα τηςχώρας.

Κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας του στη Μανίλα εξήγησε ότι «έπαιξα καλά σε αυτό το τουρνουά. Πιθανότατα ήταν το καλύτερό μου τουρνουά της FIBA μέχρι στιγμής. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα κατάφερε να φτάσει στον δεύτερο γύρο. Η ομάδα έπαιξε καλό μπάσκετ. Η διαφορά με το παρελθόν είναι πως είμαι πιο ώριμος παίκτης, πιο έμπειρος. Είμαι καλύτερος παίκτης και κατάφερα να μεταφράσω το απχινίδι μου από το ΝΒΑ στη ΦΙΜΠΑ λίγο πιο εύκολα. Σε γενικές γραμμές είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που παίξαμε, με τις νίκες που κάναμε. Ήταν πολύ καλό το Παγκόσμιο Κύπελλο και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην εθνική ομάδα».

Το μεσημέρι της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Γιώργο Παπαγιάννη. Οι δύο άνδρες γνωρίζονται από τις παλαιότερες «μονομαχίες» τους, με τον σέντερ του Μαυροβουνίου να έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον «γίγαντα» της Εθνικής ομάδας. «Είναι πολύ ικανός παίκτης. Έχει χάσει λίγο βάρος σε σχέση με την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισα και κινείται καλύτερα στο παρκέ. Είναι πολύ καλός παίκτης.

Έχει εξαιρετική καριέρα, έπαιζε στον Παναθηναϊκό και πλέον θα παίζει στην Φενέρμπαχτσε. Είναι πολύ ικανός. Μπορεί να σουτάρει, έχει πολύ καλή επαφή στο ποστ, θα είναι μάχη και ανυπομονώ. Έπαιξε και στο Σακραμέντο πριν μερικά χρόνια και παίξαμε εκεί. Ανυπομονώ να τον αντιμετωπίσω και σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο match up για μένα».

Το τουρνουά στη Μανίλα ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες για την ομάδα του, ωστόσο όπως παραδέχτηκε «δεν σκέφτομαι ακόμα τη νέα σεζόν. Έχω ένα παιχνίδι με την εθνική ομάδα της χώρας και μετά έχω διακοπές με την οικογένειά μου. Όταν επιστρέψω στο Σικάγο θα σκέφτομαι τη σεζόν. Αυτό θα συμβεί σε έναν μήνα από τώρα».

Το φετινό καλοκαίρι οι μετακινήσεις από το ΝΒΑ στην Ευρώπη ήταν πολλές. Με σημαντικότερη όλων αυτή του Κέμπα Ουόκερ στη Μονακό. Ονόματα που πριν μερικά χρόνια δεν θα σκεφτόμασταν καν πως θα βρεθούν στην Ευρώπη, πλέον αγωνίζονται σε ομάδες Euroleague και όχι μόνο.

Ρωτήσαμε τον χαρισματικό σέντερ αν στο δικό του μυαλό υπάρχει η επιστροφή στην Ευρώπη, ως κλείσιμο καριέρας, με την απάντησή του να είναι ξεκάθαρη. «Όχι, δεν το σκέφτομαι», είπε και πρόσθεσε «Πιθανότατα θα μείνω στο ΝΒΑ όσο περισσότερο μπορώ. Είναι η καλύτερη λίγκα στον κόσμο Εάν δεν μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ πια, τότε θα σκεφτώ την απόσυρση και θα τελειώσει όλο αυτό. Έχω μερικά καλά χρόνια μπροστά μου. Το νέο συμβόλαιο που υπέγραψα θα με φέρει στη λίγκα μέχρι τα 34 μου και μετά ελπίζω να υπογράψω ακόμα ένα.

Μετά εάν δεν είμαι στο ίδιο επίπεδο πια θα προτιμούσα να αποσυρθώ από το να επιστρέψω στην Ευρώπη, επειδή δεν θέλω να επιστρέψω και να μην είμαι ο ίδιος παίκτης που είμαι τώρα και ξέρω ότι αν δεν παίζεις καλά αυτό αφήνει άσχημη γεύση. Εάν δεν μείνω στο ΝΒΑ, τότε πιθανότατα θα αποσυρθώ και θα περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και να στραφώ σε άλλα πράγματα».

Όσο για το αν σκέφτεται να αποσυρθεί ως παίκτης των Σικάγο Μπουλς, άφησε τα πάντα ανοιχτά. «Ναι, γιατί όχι; Θα δούμε. Έχω συμβόλαιο 3 ετών μαζί τους και μετά θα δούμε. Πότε δεν ξέρεις στο ΝΒΑ. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα».

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.