Φινάλε με ψηλά το κεφάλι κόντρα στο Μαυροβούνιο θέλει η Εθνική

Φινάλε με ψηλά το κεφάλι κόντρα στο Μαυροβούνιο θέλει η Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 00:01 - 03.09.2023

Η Εθνική ομάδα ολοκληρώνει την περιπετειώδη και έντονη παρουσία της στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στο Μαυροβούνιο (11:40), θέλοντας τη νίκη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αποκλεισμού.

Αποστολή στη Μανίλα

Την τελευταία πράξη θα παίξει απέναντι στο Μαυοροβύνιο η Εθνική ομάδα, στο παιχνίδι της δεύτερης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ήττα με 92-67 από τη Λιθουανία έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες πρόκρισης της «γαλανόλευκης» στην επόμενη φάση, όμως άπαντες θέλουν να δείξουν καλό πρόσωπο ως το τέλος του τουρνουά.

Η «γαλανόλευκη» προπονήθηκε στη Ninoy Aquino Arena το απόγευμα του Σαββάτου με τον Δημήτρη Ιτούδη να δείχνει μερικά συστήματα στους παίκτες του ενόψει του τελευταίου αγώνα του τουρνουά. Οι διεθνείς ακόμα και τώρα μάλιστα που τα πάντα έχουν κριθεί και δεν υπάρχει κίνητρο παραμένουν ενωμένοι σαν γροθιά, με το κλίμα στις τάξεις της ομάδας να είναι εξαιρετικό ακόμα και τις τελευταίες στιγμές των διεθνών στη Μανίλα.

Με αυτό ως παρακαταθήκη η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει μια άκρως επικίνδυνη ομάδα. Το Μαυροβούνιο βασίζεται κατά κύριο λόγο στον Νίκολα Βούτσεβιτς, που είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση, έχοντας στο πλευρό του τους Μάρκο Σιμόνοβιτς, Κέντρικ Πέρι, Νίκολα Ιβάνοβιτς και Ντίνο Ραντόντσιτς.

Οι Μαυροβούνιοι κόντραραν στα ίσα την Team USA την Παρασκευή, ωστόσο λύγισαν στο τέλος από τους Αμερικανούς. Έτσι κι αυτοί με τη σειρά τους θέλουν να κλείσουν με θετικό τρόπο την παρουσία τους στη Μανίλα, απέναντι στην Εθνική.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Team USA θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία στις 15.40, με τον νικητή να παίρνει ως έπαθλο την πρώτη θέση του ομίλου. Αμφότερες έχουν πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ παραμένουν αήττητες με ρεκόρ 4-0.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 11.40

ΗΠΑ - Λιθουανία 15.40

Η βαθμολογία

1. ΗΠΑ 4-0

2. Λιθουανία 4-0

3. Ελλάδα 2-2

4. Μαυροβούνιο 2-2

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.