Η τρομερή τάπα του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Βαλαντσιούνας άγγιξε την κορυφή του Top 10 των highlights (vid)
i

© Fiba

Η τρομερή τάπα του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Βαλαντσιούνας άγγιξε την κορυφή του Top 10 των highlights (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:07 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 02.09.2023

Στη δεύτερη θέση του Top 10 της FIBA, πίσω μόνο από το μακρινό τρίποντο του Πορτορικάνου Τρέμοντ Ουέιτερς, βρέθηκε το εντυπωσιακό μπλοκ του Θανάση Αντετοκούνμπο απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους σέντερ, τον Γιόνας Βαλαντσιούνας.

H εναέρια στάση του σώματός του θύμισε... Μάικλ Τζόρνταν. Με ένα εντυπωσιακό άλμα και με ανοιχτά τα πόδια, σαν το ανεξίτηλο σύμβολο που έχει δημιουργήσει ο θρύλος των Σικάγο Μπουλς -και χρησιμοποιεί ως λογότυπο στην εταιρία με τα αθλητικά είδη που του ανήκει- ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δημιούργησε ένα εκπληκτικό στιγμιότυπο. 

Όταν... έσβησε τα φώτα στον Λιθουανό σταρ του ΝΒΑ, Γιόνας Βαλαντσιούνας (Νιου Ορλίνς Πέλικανς), χρειάστηκε αρκετή ώρα για να ξανανάψουν στο γήπεδο της Μανίλας. Τελικά όταν ήρθε ξανά το ρεύμα οι Λιθουανοί νίκησαν και απέκλεισαν την Ελλάδα, αλλά το στιγμιότυπο του 31χρονου φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς καταγράφηκε και μάλιστα βρέθηκε στη δεύτερη θέση του Top 10 της Παρασκευής (1/9). 

Μία θέση δηλαδή κάτω από τον Τρέμοντ Ουέιτερς. Ο Πορτορικάνος γκαρντ, πρώην παίκτης των Μπόστον Σέλτικς, των Τορόντο Ράπτορς, των Ουάινγκτον Ουίζαρντς και νυν των Χιχάντες ντε Καρολίνα της πατρίδας του, έβαλε ένα buzzer beater τρίποντο από το κέντρο του γηπέδου, με τη λήξη της τρίτης περιόδου στην αναμέτρηση κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία και «έκλεψε» από τον Θανάση την κορυφή! 

Υπέροχη εικόνα, Έλληνες και Λιθουανοί πανηγύριζαν παρέα στην Μανίλα (vid)
FIBA WORLD CUP

09:17 - 02.09.2023

Υπέροχη εικόνα, Έλληνες και Λιθουανοί πανηγύριζαν παρέα στην Μανίλα (vid)

Μακριά από το γήπεδο, εντός ενός εμπορικού κέντρου της Μανίλα, Έλληνες φίλαθλοι συνάντησαν Λιθουανούς και όλοι μαζί έγιναν μία... αγκαλιά! Τραγούδησαν για τις ομάδες, για τις χώρες τους και δημιούργησαν το πιο όμορφο εξωαγωνιστικό στιγμιότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πάντως, ο Αντετοκούνμπο σε όλες τις αγωνιστικές είχε θέση στις κορυφαίες στιγμές της ημέρας, τις περισσότερες φορές με ένα δυναμικό του κάρφωμα. Αυτή τη φορά όμως, εμφανίστηκε με ένα μπλοκ και μάλιστα απέναντι σε έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους σέντερ των τελευταίων ετών. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.