Υπέροχη εικόνα, Έλληνες και Λιθουανοί πανηγύριζαν παρέα στην Μανίλα (vid)

Υπέροχη εικόνα, Έλληνες και Λιθουανοί πανηγύριζαν παρέα στην Μανίλα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:17 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 02.09.2023

Μακριά από το γήπεδο, εντός ενός εμπορικού κέντρου της Μανίλα, Έλληνες φίλαθλοι συνάντησαν Λιθουανούς και όλοι μαζί έγιναν μία... αγκαλιά! Τραγούδησαν για τις ομάδες, για τις χώρες τους και δημιούργησαν το πιο όμορφο εξωαγωνιστικό στιγμιότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όταν ολοκληρώθηκε το ματς της Ελλάδας με την Λιθουανία, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με αποκλεισμό και η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Απομένει βέβαια άλλη μία αγωνιστική και το ματς της Κυριακής (3/9) κόντρα στο Μαυροβούνιο, αλλά ανεξαρτήτου αποτελέσματος η «γαλανόλευκη» από Δευτέρα θα επιστρέψει στη βάση της, ενώ οι Λιθουανοί (που θα αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ) έχουν πάρει ήδη το εισιτήριο για τις «8» καλύτερες ομάδες της λίγκας. 

Λίγο μετά την αναμέτρηση λοιπόν κόντρα στη Λιθουανία, Έλληνες συνάντησαν σε εμπορικό κέντρο της Μανίλα, φιλάθλους από τη χώρα της Βαλτικής. Οι Λιθουανοί γνωστοί σε όλο τον κόσμο για την αγάπη για το μπάσκετ φορούσαν τα κλασικά και χαρακτηριστικά πολύχρωμα t-shirts και όταν ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες όλοι μαζί έγιναν μία... αγκαλιά. 

Άρχισαν να τραγουδάνε όλοι μαζί, ο καθένας στη γλώσσα του και χωρίς ίσως να μπορέσουν να καταλάβουν τι εννοούσαν ο ένας και τι ο άλλος, αλλά τους ένωσε το πάθος και δημιούργησαν μία πολύ όμορφη στιγμή, σαν αυτές που ο αθλητισμός θέλει να πρεσβεύει. 


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr 
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.