Σφαιρόπουλος: «Η Εθνική έκανε μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια. Ψηλά το κεφάλι!»

Σφαιρόπουλος: «Η Εθνική έκανε μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια. Ψηλά το κεφάλι!»

Γιώργος Γαβριλάκης 10:49 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:53 - 02.09.2023

Ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος παρακολούθησε την πορεία της Εθνικής ομάδας και το συμπέρασμά του ήταν πως «δεν αξίζει η στεναχώρια. Έγινε μεγάλη προσπάθεια, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά!».

Γνωρίζει καλά τι εστί Εθνική ομάδα και ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις και οι υψηλές απαιτήσεις σε μία μεγάλη διοργάνωση, όπως αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξ αποστάσεως σωματικά, αλλά ψυχικά εντάσσοντας τον εαυτό του στο σύνολο, παρακολούθησε τις προσπάθειες που έγιναν στη Μανίλα

Κι αν η ήττα της Παρασκευής (1/9) από την Λιθουανία οδήγησε στον αποκλεισμό από την επόμενη φάση, για τον 56χρονος Θεσσαλονικιό κόουτς η πίκρα δεν θα πρέπει να ανήκει στη σφαίρα των συναισθημάτων που δημιούργησαν οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη σε αυτή την παρουσία τους. 

«Δεν αξίζει στεναχώρια για μια πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που έγινε», έγραψε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε σχετική του ανάρτηση στην πλατφόρμα «X» (τέως Twitter) και κατέληξε πως «το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κοιτάμε μπροστά. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας. Ψηλά το κεφάλι!».

Υπέροχη εικόνα, Έλληνες και Λιθουανοί πανηγύριζαν παρέα στην Μανίλα (vid)
FIBA WORLD CUP

09:17 - 02.09.2023

Υπέροχη εικόνα, Έλληνες και Λιθουανοί πανηγύριζαν παρέα στην Μανίλα (vid)

Μακριά από το γήπεδο, εντός ενός εμπορικού κέντρου της Μανίλα, Έλληνες φίλαθλοι συνάντησαν Λιθουανούς και όλοι μαζί έγιναν μία... αγκαλιά! Τραγούδησαν για τις ομάδες, για τις χώρες τους και δημιούργησαν το πιο όμορφο εξωαγωνιστικό στιγμιότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Σφαιρόπουλος έχει διατελέσει συνολικά τέσσερα χρόνια μέλος του προπονητικού τιμ της Εθνικής Ανδρών. Πρώτα την τριετία 2001-2004, αλλά και από το 2009 μέχρι το 2010. Αυτή την εποχή είναι ελεύθερος και αναζητά τον επόμενο... πάγκο της καριέρας του. Το 2022 ολοκλήρωσε την τετραετούς διάρκεια της παρουσίας του στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και αυτή ήταν η τελευταία ομάδα που ανέλαβε την αγωνιστική της διαχείριση.