Ο Ντόρσεϊ περιμένει τις πιθανές εγγυημένες προσφορές από το ΝΒΑ, πριν πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη
i

Τάιλερ Ντόρσεϊ / © Intime

Ο Ντόρσεϊ περιμένει τις πιθανές εγγυημένες προσφορές από το ΝΒΑ, πριν πάρει το αεροπλάνο για την Ευρώπη

Γιώργος Γαβριλάκης 00:24 - 29.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:24 - 29.12.2022

Ο Ολυμπιακός στην περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ κινήθηκε αμέσως, ο 27χρονος πλέον είναι ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και πριν αποφασίσει θέλει να... ρίξει μια ματιά στην ελεύθερη αγορά του ΝΒΑ. Το 47% στα τρίποντα στη G-League είναι δυνατό χαρτί!

Από τη στιγμή που οι Ντάλας Μάβερικς αποδεσμεύσαν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, οι υπόλοιπες ομάδες (29 στον αριθμό) είχαν τη δυνατότητα μέσα σε 48 ώρες να… κουβαλήσουν το two-way συμβόλαιό του, να τον βάλουν στο ρόστερ τους και να τον ενεργοποιήσουν είτε στην ΝΒΑ ομάδα τους, είτε στη θυγατρική τους. Αυτή που παίρνει μέρος στην αναπτυξιακή G-League. 

Η διορία όμως, εξέπνευσε και ο ομογενής γκαρντ πλέον είναι ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους, κάτι που φαίνεται να το επιθυμούσε και ο ίδιος ο παίκτης έτσι ώστε να επιλέξει μία νέα συνθήκη για τη συνέχεια της καριέρας του. Και όχι ένα νέο… περιοριστικό two-way contract. 

Οι προτάσεις από την Ευρώπη έχουν εμφανιστεί από την πρώτη στιγμή και ο Ολυμπιακός είναι σε ανοιχτή επικοινωνία μαζί του. Ενδεχομένως να είναι και η πρώτη του επιλογή. Μάλιστα, έχουν προκύψει φήμες ότι του έχει κατατεθεί ήδη πρόταση συνεργασίας από την ομάδα του Πειραιά για να τον επαναφέρει στο Λιμάνι. 

Ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Μονακό, ενώ η Φενέρμπαχτσε που γενικά… ψάχνεται στην αγορά αποτελεί πάντα μία απειλή για τους υπόλοιπους διεκδικητές, είτε σε αυτούς υπολογίζεται η Παρτιζάν, η Βίρτους Μπολόνια ή οποιοσδήποτε άλλος. 

Ο Ντόρσεϊ φαίνεται πως σκέφτεσαι πιο έντονα απ’ όλους τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα που έχει αποδεσμευτεί πλήρως είναι δεδομένο ότι για τις επόμενες ώρες θα ακούσει τι έχουν να του πουν και οι ομάδες του ΝΒΑ. 

Ο 27χρονος γκαρντ, από τη μία δεν ίδρωσε τη φανέλα των Μάβερικς φέτος, αφού έπαιξε συνολικά 8 λεπτά σε τρία ματς και έβαλε (συνολικά) 9 πόντους. Στη G-League όμως έχει να επιδείξει νούμερα γοητευτικά για τον τρόπο παιχνιδιού αρκετών ΝΒΑ ομάδων. Οι 24,4 πόντοι του με τους Τέξας Λέτζεντς και κυρίως το 47% στα σουτ τριών πόντων, πιθανότατα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Κι αν προκύψει εγγυημένο συμβόλαιο τότε δεν αποκλείεται να το σκεφτεί σοβαρά και να ζητήσει λίγο χρόνο μέχρι να απαντήσει στις ευρωπαϊκές ομάδες που τον διεκδικούν. 

Προφανώς και ο Ντόρσεϊ θα έκανε τα πάντα για να βρει καλό συμβόλαιο στις ΗΠΑ και μόνιμη θέση σε ομάδα του ΝΒΑ. Το ξεκαθάρισε αυτό και το καλοκαίρι όταν επέλεξε να επιστρέψει στον «μαγικό πλανήτη» άσχετα αν στο Ντάλας δεν τον βοήθησαν οι καταστάσεις, το rotation και ο κόουτς Τζέισον Κιντ. 

Όποιος όμως, αυτή τη στιγμή ψάχνει έναν καλό σουτέρ -και δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία- για τα υπόλοιπα περίπου 45 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, σίγουρα θα ασχοληθούν μαζί του. Το θέμα είναι αν θα του δόσουν την αγωνιστική ευκαιρία που ψάχνει και τι θα υπερισχύσει στο μυαλό του. Γιατί στην Ευρώπη, ακόμα και για μισή σεζόν, σίγουρα θα πάρει περισσότερα λεφτά.