Αυτός είναι ο διαιτητής του ερασιτεχνικού που δέχτηκε μπουνιά από πρώην παίκτη της Α1

Αυτός είναι ο διαιτητής του ερασιτεχνικού που δέχτηκε μπουνιά από πρώην παίκτη της Α1

Γιώργος Γαβριλάκης 11:51 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:05 - 16.11.2023

Στον αγώνα του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος «Basketaki», ο Δημήτρης Καλαϊτζάκης, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός στο υπουργείο Οικονομικών αλλά εκτελούσε χρέη διαιτητή, δέχθηκε επίθεση και χτύπημα από τον προπονητή της μίας ομάδας και πρώην παίκτη του Πανιωνίου στα χρόνια της Α1 κατηγορίας.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, θεωρητικά, εκπροσωπεί ένα ρομαντικό κομμάτι όσων μεγάλωσαν με τα σπορ, τους λάτρεις του είδους και όσους ασχολούνται με αυτόν για την χαρά της συμμετοχής, για το παιχνίδι και για την συντροφικότητα. Θεωρητικά! Διότι, πρακτικά τίποτα απ' όλα αυτά δεν φαίνεται πως ισχύει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Basketaki», καθώς τις τελευταίες μέρες δύο άσχημα περιστατικά έδωσαν μελανή απόχρωση στη διοργάνωση.

Πρώτα, ήρθε το περιστατικό με τον Νίκο Παππά, ο οποίος ως ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξε τη μπάλα στο κεφάλι του διαιτητή και λίγο αργότερα ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και παραλίγο υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, ενημερώθηκε για την αποβολή του από τη λίγκα. Κι αν η πράξη του Παππά ήταν απαράδεκτη και καταδικαστέα το θερμόμετρου στο Basketaki έφθασε σε επίπεδα... πυρκαγιάς μετά το δεύτερο περιστατικό βίας. 

Ο Δημήτρης Καλαϊτζάκης, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός στο Υπουργείο Οικονομικών, συμμετείχε στο Basketaki ως διαιτητής και έγινε το θύμα της οργής ενός προπονητή. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση των War Gamers με τους Πλατειακούς το παιχνίδι ήταν έντονο και ανταγωνιστικό, όταν ένα σφύριγμα του ρέφερι δημιούργησε παράπονα και ξεκίνησε η φασαρία. 

Η ένταση κορυφώθηκε όμως, όταν ο προπονητής της παραπονούμενης ομάδας, ο οποίος μάλιστα είναι πρώην επαγγελματίας μπασκετμπολίστας και είχε αγωνιστεί στη μεγάλη κατηγορία με τον Πανιώνιο, επιτέθηκε στον Καλαϊτζάκη. Σύμφωνα με αυτόπτης μάρτυρες, του έριξε γροθιά και τον σώριασε στο έδαφος, την ώρα που ο διαιτητής ήταν στη γραμματεία με σκοπό να ενημερώσει πως σκοπεύει να διακόψει οριστικά τον αγώνα. 

Οι παίκτες των Πλατειακών άρχισαν να εκνευρίζονται, μα πιο πολύ απ' όλους εκνευρίστηκε ο κόουτς της ομάδας, ο οποίος μάλιστα χειροδίκησε. Και όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα που οι συμμετέχοντες πληρώνουν από το υστέρημά τους κάποιοι ή από το περίσσευμά τους κάποιοι άλλοι, για να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι (υποτίθεται). 

Το θύμα μετά το περιστατικό επισκέφτηκε το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός για τις πρώτες βοήθειες, αφού ζαλιζόταν από το χτύπημα στο κεφάλι, ενώ έχει αποφασίσει να καταθέσει μήνυση στον θύτη για εξύβριση, αλλά και σωματική βλάβη. 

Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: