Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τους γνωστούς και τους φίλους του Ερυθρού Αστέρα - Εκτός οι Μιλουτίνοφ, Γκος και ΜακΚίσικ
i

© 2023 EuroLeague Basketball

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο ΣΕΦ τους γνωστούς και τους φίλους του Ερυθρού Αστέρα - Εκτός οι Μιλουτίνοφ, Γκος και ΜακΚίσικ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:55 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:01 - 16.11.2023

Στο Φαληρικό Στάδιο το βράδυ της Πέμπτης (16/11, 21:15 Novasports 4) θα εμφανιστεί ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Τζόελ Μπολομπόι. Τρεις πρώην συνεργάτες του Ολυμπιακού, που πλέον φοράνε τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα και οι Πειραιώτες θέλουν να τους νικήσουν για να πάρουν την πέμπτη νίκη τους στην 9η αγωνιστική της EuroLeague. Εκτός δωδεκάδας είναι οι τραυματίες Νίκολα Μιλουτίνοφ, Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Σακίλ ΜακΚίσικ.

Και οι δύο προέρχονται από σπουδαίες νίκες στην πρώτη πράξη της... διαβολικής εβδομάδας της EuroLeague με την διπλή αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο Βελιγράδι την Μακάμπι Τελ Αβίβ και τώρα αντιμετωπίζει μία «γνήσια» ομάδα της σέρβικης πρωτεύουσας, αλλά αυτή τη φορά είναι ο οικοδεσπότης. 

Το βράδυ της Πέμπτης (16/11, 21:15 Novasports 4) στο ΣΕΦ θα εμφανιστεί ο Ερυθρός Αστέρας, που επίσης προέρχεται από επιτυχημένο αποτέλεσμα και μάλιστα εντυπωσιακό. Νίκησε την Φενέρμπαχτσε με 31 πόντους διαφορά και με πρωταγωνιστή τον Μίλος Τεόντοσιτς

Ο 36χρονος γκαρντ, παραμένει στο προσκήνιο και τώρα επιστρέφει σε έναν τόπο που ανέπτυξε το ταλέντο του και στη συνέχεια έγινε ένας από τους καλύτερος περιφερειακούς της Ευρώπης. 

Ο Τεόντοσιτς αγωνίστηκε την τετραετία 2007-2011 με τον Ολυμπιακό και τώρα θα τον αντιμετωπίσει φορώντας τα ερυθρόλευκα του Ερυθρού Αστέρα. Έχει αγωνιστεί στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, τον καιρό που έπαιζε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και με την Βίρτους Μπολόνια. Όπως ο ίδιος όμως είπε «είμαι συναισθηματικά συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό και την Αθήνα», άρα κάθε φορά που επισκέπτεται τη χώρα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία γι' αυτόν. 

Βέβαια, οι Σέρβοι έχουν στη σύνθεσή τους και στον πάγκο τους κι άλλους παίκτες που συνεργάστηκαν με τον Ολυμπιακό. Κατ' αρχάς, τον κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλο, o οποίος ήταν assistant coach από το 2005 έως το 2008 και πρώτος προπονητής της ομάδας από το 2014 έως το 2018. Ο τρίτος της... πειραιώτικης παροικίας του Βελιγραδίου είναι ο Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος είναι και ο πιο «φρέσκος». Διότι, μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν κάτοικος Πειραιά και τώρα επιστρέφει στον τόπο που έβγαλε το... ψωμί του την περασμένη αγωνιστική περίοδο. 

Για τον Ερυθρό Αστέρα, οι Σαμπάζ Νέιπιερ, Άνταμ Χάνγκα και Μάρκο Λάζιτς είναι τραυματίες, ενώ ο Γιάγκο ντο Σάντος βρίσκεται στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Αν τελικά δεν αγωνιστεί ούτε ο Βραζιλιάνος, τότε όλο το βάρος θα πέσει στον Μίλος Τεόντοσιτς

Την ίδια ώρα βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει τα δικά του προβλήματα και είναι αρκετά και κομβικής σημασίας. Διότι, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα αγωνιστεί, ενώ εκτός έχει τεθεί και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος. Μάλιστα, ο Αμερικανός γκαρντ θα χάσει έναν μήνα δράσης και σημαντικά παιχνίδια. Επίσης, ο Σακίλ ΜακΚίσικ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του, πλέον ανεβάζει τον ρυθμό των προπονήσεων, αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να πατήσει το παρκέ για αγωνιστική δράση με μεγάλη ένταση. Οπότε αναμένεται η επιστροφή του άμεσα, αλλά όχι τώρα! 

Sportal Euroleague Show για το Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!