Ο Ουεμπανιαμά δεν θα ξαναπαίξει στο Summer League του Λας Βέγκας (vid)

Βικτόρ Ουεμπανιαμά

i

© Getty Images / Ideal Images

Ο Ουεμπανιαμά δεν θα ξαναπαίξει στο Summer League του Λας Βέγκας (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:43 - 11.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 11.07.2023

Για λόγους... σωματικής προστασίας, οι Σπερς αφού ενεργοποίησαν το Νο 1 του Draft Βικτόρ Ουεμπανιαμά στα δύο πρώτα παιχνίδια του καλοκαιρινού τουρνουά που γίνεται στο Λας Βέγκας ενημέρωσαν πως στα υπόλοιπα ματς δεν θα λάβει μέρος.

Δύο ματς ήταν αρκετά για να... ζεσταθεί ο κόσμος. Στο πρώτο έκανε πέντε τάπες και έκρυψε από πίσω τους τα πολλά άστοχα σουτ. Ο Βικτόρ Ουεμπανιαμά στο δεύτερο παιχνίδι του στο Summer League του Λας Βέγκας εξήγησε με πράξεις γιατί θεωρείται το σπουδαιότερο ταλέντο από την εποχή που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίγκα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς (το 2003). 

Κι αφού έβαλε 27 πόντους και... κατέβασε 12 ριμπάουντ στο δεύτερο ματς των Σπερς στο καλοκαιρινό τουρνουά, η ομάδα του Σαν Αντόνιο ενημέρωσε πως το No 1 του φετινού Draft δεν θα παίξει στα επόμενα φιλικά προετοιμασίας που θα γίνουν στην πόλη της Νεβάδα. Ό,τι είδαμε... είδαμε! Τα υπόλοιπα στην πορεία. 

Ο 19χρονος Γάλλος με τα τρομακτικά προσόντα και τα 220+ εκατοστά έκτασης του κορμιού του αναμένεται να είναι στο επίκεντρο ολόκληρης της νέας σεζόν και είναι το project που έχει αναλάβει ο Γκρεγκ Πόποβιτς για να βάλει και πάλι τα Σπυρούνια στον χάρτη της διεκδίκησης του τίτλου. 

Ο 74χρονος προπονητής, πριν από λίγες μέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους Τεξανούς και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος κόουτς της ιστορίας και πιθανότητα δεν θα το έκανε αν δεν του είχε δημιουργηθεί η ανάγκη να αναλάβει αυτός προσωπικά το ξεκίνημα έστω της καριέρας του Ουεμπανιαμά.    

«Οι Περιπέτειες του Joker»: Ο Νίκολα Γιόκιτς κάνει βουτιές και κωλοτούμπες στα δροσερά νερά του ποταμιού (vid)
NBA

08:29 - 11.07.2023

«Οι Περιπέτειες του Joker»: Ο Νίκολα Γιόκιτς κάνει βουτιές και κωλοτούμπες στα δροσερά νερά του ποταμιού (vid)

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Νίκολα Γιόκιτς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του ΝΒΑ συνεχίζουν να παράγουν highlights και η ανάποδη βουτιά του από τη βάρκα στα νερά του ποταμιού της Βοσνίας ήταν άψογη τεχνικά και διασκεδαστική.

Εν τω μεταξύ και οι Χιούστον Ρόκετς ανακοίνωσαν πως δύο δικοί τους παίκτες, αφούς (επίσης) έπαιξαν στα δύο πρώτα ματς δεν θα συνεχίσουν για να προστατευθούν. Πρόκειται για τους δύο περσινούς τους rookies, τον Τζαμπάρι Σμιθ και τον Τάρι Ίσον, οι οποίοι έχουν ξεκάθαρο και αναβαθμισμένο ρόλο στην ομάδα και δεν έχουν στην πραγματικότητα να αποδείξουν κάτι άμεσα στους εαυτούς τους και τους προπονητές τους. Ειδικά ο πρώτος είναι ο βασικός φόργουορντ της ομάδας και ο δεύτερος ένας παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και φέτος ο κόουτς Ιμέ Ουντόκα αναμένεται να του δώσει πολλές ευκαιρίες.