Ο Ουεμπανιαμά «κατάπιε» τους Σανς, νίκες για Σίξερς, Μάτζικ
i

@NBAHistory

Ο Ουεμπανιαμά «κατάπιε» τους Σανς, νίκες για Σίξερς, Μάτζικ

Χρήστος Τσάλτας 08:53 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:03 - 03.11.2023

Ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά έδειξε σκηνές από τα... προσεχώς και με μια σπουδαία εμφάνιση οδήγησε τους Σαν Αντόνιο Σπερς στη νίκη, κόντρα στους Σανς. Πέρασαν από την Γιούτα οι Ορλάντο Μάτζικ, εύκολο βράδυ για τους Σίξερς.

Αν μέχρι τώρα δεν είχαν πειστεί πολλοί για το hype του Βίκτορ Ουεμπανιαμά, όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο Footprint Center του Φοίνιξ, θα πήραν τις απαντήσεις τους. Ο Γάλλος άσος ήταν όλα τα λεφτά για τους Σπερς, δίνοντας τεράστια ώθηση με την παρουσία του, κόντρα στους «λαμπερούς» Φοίνιξ Σανς, που είχαν ξανά στη διάθεσή τους τον Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος επέστρεψε έπειτα από τον τραυματισμό του.

Ο Wemby ωστόσο ήταν ο παίκτης που επισκίασε τους πάντες με την παρουσία και την λάμψη του πάνω στο παρκέ, οδηγώντας τους Σπερς στην τρίτη νίκη τους σε 5 αγώνες της regular season (3-2 το ρεκόρ), δείχνοντας παράλληλα πως το μέλλον του ανήκει, σε όλα τα επίπεδα.

Το κοντέρ έγραψε 38 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 15-26 σουτ, κάνοντας τα πάντα για να φτάσει στη νίκη η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς. Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι Ζακ Κόλινς και Ντέβιν Βασέλ αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά συμπληρώματα, με 19 και 17 πόντους, αντίστοιχα.

Στην αντίπερα όχθη, οι «Ήλιοι» γνώρισαν δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα από τα «σπιρούνια», παρά τους 31 πόντους, τα 9 ριμπάουντ και τις 13 ασίστ του «καυτού» Ντέβιν Μπούκερ, αλλά και τους 28 πόντους, με 10/15 σουτ, του Κέβιν Ντουράντ.

Παιχνίδι-θρίλερ στο Σολτ Λέικ, με τους Μάτζικ να καταφέρνουν να φτάνουν στη νίκη στο φινάλε, απέναντι στους Γιούτα Τζαζ, σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στην εκπνοή. Το παιχνίδι ήταν θρίλερ, με τον Λάουρι Μάρκανεν με δύο διαδοχικά τρίποντα να βάζει σε θέση οδηγού τους Τζαζ λίγο πριν από το τέλος (113-112), πριν απαντήσει ο Πάολο Μπανκέρο για το 113-114. Ο Χόρτον-Τάκερ αστόχησε από κοντά, με τον Άντονι Μπλακ να μετράει 1/2 βολές για το 113-115, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του Τζαμάλ Μόσλεϊ.

Ο Πάολο Μπανκέρο με 30 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών, με τον Φραντς Βάγκνερ να ακολουθεί με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, ενώ 18 πόντους πρόσθεσε ο Κόουλ Άντονι ερχόμενος από τον πάγκο. Οι 30 πόντοι του Λάουρι Μάρκανεν δεν ήταν αρκετοί για τους Τζαζ, που γνώρισαν ακόμα μια ήττα στη σεζόν.

Οι Φιλαδέλφεια 76ερς συνέχισαν την εξαιρετική πορεία τους, επικρατώντας πολύ εύκολα των Τορόντο Ράπτορς, την ώρα που οι Πέλικανς πανηγύρισαν την τέταρτη νίκη τους σε 5 αγώνες στην regular season, επικρατώντας των Ντιτρόιτ Πίστονς, εντός έδρας.

Τα αποτελέσματα της βραδιάς:

Φιλαδέλφεια 76ερς - Τορόντο Ράπτορς 114-99

Νιου Όρλινς Πέλικανς - Ντιτρόιτ Πίστονς 125-116

Γιούτα Τζαζ - Ορλάντο Μάτζικ 113-115

Φοίνιξ Σανς - Σαν Αντόνιο Σπερς 121-132