«Ο Ουίλιαμς - Γκος δεν είναι ο ίδιος παίκτης με το 2019»: Ο Γιώργος Δέδας σκιαγραφεί το προφίλ του νέου παίκτη του Ολυμπιακού

«Ο Ουίλιαμς - Γκος δεν είναι ο ίδιος παίκτης με το 2019»: Ο Γιώργος Δέδας σκιαγραφεί το προφίλ του νέου παίκτη του Ολυμπιακού

Ο Γιώργος Δέδας, ο οποίος δούλεψε με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος το 2018-19 στον Ολυμπιακό, σκιαγραφεί το προφίλ του νέου παίκτη της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος αποτέλεσε την δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού, αλλά και την δεύτερη επιστροφή μετά από εκείνη του Μιλουτίνοφ, με τον Αμερικανό, 4 χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Πειραιά, να βρίσκεται και πάλι σε αυτόν και στους Ερυθρόλευκους.

Ο Γιώργος Δέδας, ο κόουτς της Ρίτας Βίλνιους, είχε δουλέψει πολύ με τον Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, όντας στο επιτελείο του Ντέιβιντ Μπλατ τότε και μιλώντας στο Sportal, σκιαγραφεί το προφίλ του παίκτη, ο οποίος... δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που έφυγε! 

«Ο Ουίλιαμς - Γκος είναι τελείως διαφορετικός παίκτης από αυτόν που είχαμε το 2019. Ήταν μόλις η δεύτερη χρονιά του, προερχόμενος από το Βελιγράδι. Και μην ξεχνάμε πως ήταν η πρώτη χρονιά του στην Euroleague. Δεν έπαιξε άσχημα βέβαια», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Δέδας και πρόσθεσε: «Είναι δουλευταράς, με την ρουτίνα του. Δεν δημιούργησε πρόβλημα ποτέ. Πάντα θετικός. Είναι πολύ καλός παίκτης στο να σπρώχνει τη μπάλα στο τρανζίσιον. Ίσως από τους καλύτερους στην Ευρώπη σε αυτό».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επιθετικά χαρακτηριστικά του Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, ο Γιώργος Δέδας τόνισε ότι «Τoν επέλεξε η Ρεάλ και από μόνο του τουλάχιστον δείχνει το πόσο καλός παίκτης είναι. Είναι καλός στο πικ εν ρολ, έχει βελτιώσει το σουτ του και έχει βάλει κρίσιμες προσπάθειες, όπως στον τελικό της Euroleague».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Είναι καλός αμυντικός που μπορεί να μην είναι σούπερ αθλητικός, αλλά έχει μέγεθος».

Ο Ολυμπιακός, λίγο μετά την απόκτηση του Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος, είδε τον Κώστα Σλούκα να αποχωρεί και να ανακοινώνεται από τον Παναθηναϊκό. Ο Γιώργος Δέδας λοιπόν, έχει ενδιαφέρουσα άποψη επί του θέματος. 

«Νομίζω πως δεν είχε αποκτηθεί με το σκεπτικό ότι θα φύγει ο Σλούκας. Δεν είναι ίδιοι παίκτες. Εκτός αν αλλάξει ο τρόπος σκέψης και λειτουργίας του Ολυμπιακού. Δεν έχει τόσο προσωπικό παιχνίδι, αλλά θα ήταν ένα καλό δίδυμο. Με την φυγή Σλούκα δεν ξέρω. Δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Βέβαια, όπως είπαμε, είναι καλός παίκτης, παίκτης ομάδας και δεν φοβάται στα δύσκολα», τόνισε.

Και τώρα πάμε στο παρασύνθημα. Εμείς λέμε πως δεν είναι ίδιος παίκτης με το 2019 ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος. Ο Γιώργος Δέδας τι έχει να πει όμως επί του θέματος; 

«Είναι πολλά χρόνια πριν. Πέντε χρόνια πέρασαν. Έχει πάει στο ΝΒΑ, στην Κουμπάν, τη Ρεάλ, έχει ωριμάσει και εμένα ανέκαθεν μου άρεσε. Ήταν πάντα ένας καλός παίκτης, από την πρώτη του κιόλας χρονιά. Δεν είναι ο φαντεζί παίκτης με το τρομερό κάρφωμα ή την ασίστ, αλλά είναι παίκτης ομάδας και φαίνεται πάντα μέσα από την ομάδα», δήλωσε λίγο πριν το τέλος της κουβέντας μας.

Ανοιχτή η πόρτα του Ολυμπιακού για επιστροφή του Πρίντεζη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:12 - 10.07.2023

Ανοιχτή η πόρτα του Ολυμπιακού για επιστροφή του Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν είναι απλά ένας παίκτης για τον Ολυμπιακό. Είναι μια σημαία του συλλόγου, με τον ίδιο να αναζωπυρώνει αυτό που όλοι σκεφτόμαστε. Πως θα έπρεπε να προσφέρει στον σύλλογο του Πειραιά από άλλο πόστο.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον είχε εμπιστευτεί να πάρει την τελευταία επίθεση σε ένα παιχνίδι με την Φενέρ, χωρίς επιτυχία. Για το τέλος λοιπόν, ζητήσαμε την άποψη του Γιώργου Δέδα για τον «clutch» Νάιτζελ Ουίλιμας - Γκος, με τον Έλληνα κόουτς να κλείνει την συζήτησή μας με τα εξής λόγια: «Σε εμάς είχε κληθεί να πάρει το τελευταίο σουτ μια φορά μόνο. Φέτος όμως πήρε αρκετές φορές κρίσιμες επιθέσεις και έχει δείξει ότι δεν φοβάται να πάρει ευθύνες».