Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει κίνηση - ματ με Λουκ Σίκμα

Λουκ Σίκμα

i

Λουκ Σίκμα / © Euroleague

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζει κίνηση - ματ με Λουκ Σίκμα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:32 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 17:13 - 12.07.2023

Ο Λουκ Σίκμα είναι ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού, με τους Ερυθρόλευκους, να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον Αμερικανό φόργουορντ.

Ο Λουκ Σίκμα αποτελεί τον «εκλεκτό» του Ολυμπιακού για την θέση 4, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sportal.

Ο 33χρονος, μετά από 6 χρόνια στην Άλμπα, αποτέλεσε παρελθόν από τους Γερμανούς και ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να τον προσεγγίσει, προκειμένου να τον κάνει δικό του και να προσθέσει εμπειρία και ποιότητα στην θέση του πάουερ φόργουορντ.

Ο Σίκμα είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ και πάντα μετρημένος στην επίθεση, πράγμα που τον κάνει πολύ χρήσιμο. Το ερωτηματικό είναι πως δεν έχει παίξει ποτέ σε ομάδα τοπ επιπέδου, όμως η παρουσία του στην Άλμπα έδειξε πως αξίζει μια ευκαιρία. Παράλληλα είναι πολύ καλός στο off ball παιχνίδι, γεγονός που μπορεί να βολέψει πολύ το σύστημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ είναι και εξαιρετικός δημιουργός για τους συμπαίκτες του.

Ο Λουκ Σίκμα Λουκ Σίκμα / © Intime

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ο παίκτης ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό, με τις δύο πλευρές να έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να συνεχίσουν μαζί τη νέα σεζόν. 

Την περασμένη σεζόν ο Λουκ Σίκμα μέτρησε 7.5 πόντους κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 54% στα δίποντα, 29% στα τρίποντα και 68% στις βολές, ενώ κατά μέσο όρο είχε επίσης 5.3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Κορυφαία του στιγμή ήταν το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου είχε 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 6 ασίστ, επίδοση που του χάρησε και τον τίτλο του κορυφαίου της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.