O παγκόσμιος πρωταθλητής Ντάνιελ Τάις «κόπηκε» από τους Πέισερς, αλλά έχει βρει ήδη την επόμενη ομάδα του

Ντάνιελ Τάις

i

© fiba

O παγκόσμιος πρωταθλητής Ντάνιελ Τάις «κόπηκε» από τους Πέισερς, αλλά έχει βρει ήδη την επόμενη ομάδα του

Γιώργος Γαβριλάκης 12:30 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 17.11.2023

Ο Ντάνιελ Τάις παίζει στο ΝΒΑ από το 2017 και θα συνεχίσει να το κάνει παρά το γεγονός ότι οι Ιντιάνα Πέισερς τον αποδέσμευσαν από την ομάδα του. Ο 31χρονος Γερμανός σέντερ έχει ήδη συμφωνήσει με τους Λ.Α. Κλίπερς και όσοι θεώρησαν πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ευρώπη, θα πρέπει να περιμένουν.

Από το 2017 μέχρι σήμερα, ο Ντάνιελ Τάις έχει αγωνιστεί σε τέσσερις ομάδες του ΝΒΑ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Βοστώνη και τους Σέλτικς, έπαιξε για λίγο στους Σικάγο Μπουλς, μία χρονιά στους Χιούστον Ρόκετς, επανεμφανίστηκε (το 2022) ως Κέλτης και το καλοκαίρι υπέγραψε στους Ιντιάνα Πέισερς. Οι Ινδιάνοι τώρα, τον ενημέρωσαν πως δεν τον υπολογίζουν και πως θα του δώσουν την προβλεπόμενη αποζημίωση για να τον αφήσουν ελεύθερο. 

Στα 31 του χρόνια ο Γερμανός σέντερ και χρυσός πρωταθλητής στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Μάλιστα, δεν στενοχωρήθηκε που έχασε τη θέση του στους Πέισερς, ούτε αγχώθηκε. Διότι, έχει βρει ήδη τη νέα του ομάδα και κατευθύνεται ήδη προς το Λος Άντζελες, όπου και θα ενταχθεί στους Κλίπερς. Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας να κάνει και το ντεμπούτο του με τους Καλιφορνέζους. 

Ο Τάις, στο βάθος των ετών, έχει αξιοσημείωτη παρουσία στο ΝΒΑ. Στο σύνολο των έξι σεζόν -εκτός της φετινής που έχει παίξει μόνο σε ένα ματς με τους Πέισερς- έχει 7,5 πόντους και 4,9 ριμπάουντ μέσο όρο. Οι Κλίπερς είχαν εντοπίσει το κενό που έχουν στη θέση του σέντερ και ο Γερμανός αναμένεται να δώσει βοήθειες στον Ίβιτσα Ζούμπατς, ο οποίος κατέχει τον ρόλο του βασικού και του μόνου αξιόπιστους ψηλού του συνόλου. 

Βέβαια, το βασικό θέμα που οφείλουν να διαχειριστούν οι Κλίπερς είναι οι συνεργασίες των σούπερ σταρ της ομάδας, καθώς η άφιξη του Τζέιμς Χάρντεν δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με αυτόν στο παρκέ η ομάδα του Λ.Α. έχει πέντε ήττα και... καμία νίκη, ενώ ήδη ο Κουάι Λέοναρντ δείχνει κάπως εκνευρισμένος με την αγωνιστική συμπεριφορά και απόδοση του «Μούσια».  

Οι Χιτ θύμισαν στους Νετς ποιοι κυριάρχησαν πέρσι στην Ανατολή - Τέταρτη διαδοχική ήττα των Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)
NBA

08:51 - 17.11.2023

Οι Χιτ θύμισαν στους Νετς ποιοι κυριάρχησαν πέρσι στην Ανατολή - Τέταρτη διαδοχική ήττα των Ουόριορς στο Γκόλντεν Στέιτ (vids)

Στο Μαϊάμι, ο Τζίμι Μπάτλερ έκανε πάταγο και οι Χιτ νίκησαν (122-115) τους Μπρούκλιν Νετς. Αυτή ήταν η έβδομη διαδοχική τους επιτυχία, την ίδια ώρα που οι Ουόριορς χωρίς τον Στέφεν Κάρι και τον τιμωρημένο Ντρέιμοντ ηττήθηκαν στο Γκόλντεν Στέιτ (128-109) από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Και αυτή ήταν η τέταρτη σερί εντός έδρας αποτυχία τους και η έβδομη σε σύνολο 13 αγώνων.

O Ντάνιελ Τάις λοιπόν, συνεχίζει στο ΝΒΑ εκεί που πρωταγωνιστούν άλλοι τρεις συμπατριώτες του. Ο Ντένις Σρέντερ των Τορόντο Ράπτορς, αλλά και τα αδέλφια Βάγκνερ (Φρανζ και Μο) των Ορλάντο Μάτζικ

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός-Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!

Tags: