Ο Πιστιόλης στο Sportal: «Η άμυνα στους ψηλούς κρίνει την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε»!

Ο Πιστιόλης στο Sportal: «Η άμυνα στους ψηλούς κρίνει την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε»!

Γιάννης Πάλλας 18:07 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 11.04.2024

Ο Έλληνας τεχνικός αναλύει στο... πινακάκι του την «μονομαχία» Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε στην 34η (και τελευταία της κανονικής διάρκειας) αγωνιστική της Euroleague

Ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με την Φενέρμπαχτσε στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Euroleague στο ΣΕΦ, σε μια αναμέτρηση υψηλού επιπέδου από δυο ομάδες που είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Όσο προβλήματα κι αν έχουν οι δυο «μονομάχοι» έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση σε επίπεδο προπονητικό, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι προετοιμασμένοι για μια «μάχη» των πάγκων.

Ο Ανδρέας Πιστιόλης που ξέρει καλά τις δυο ομάδες καθώς διετέλεσε προπονητής της Γαλατάσαραϊ αναλύει στο Sportal τα δεδομένα του αγώνα.

«Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Η Φενέρμπαχτσε είναι σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία. Πήρε σημαντικές νίκες, αναδιοργανώνεται, ο κάθε παίκτης έχει τον ρόλο του και είναι συνολικά μια ομάδα που έχει πολλές λύσεις και επιθετικό ταλέντο. Διαθέτει παίκτες με ποιότητα όπως είναι ο Ουίλμπεκιν, ο Καλάθης και ο Χέιζ-Ντέιβις που πρόσφατα έβαλε 50 πόντους. Επίσης μπορεί να βγάλει παίκτες από το πουθενά και να είναι πρωταγωνιστές» υποστήριξε αρχικά ο Ανδρέας Πιστιόλης για την ελληνοτουρκική αναμέτρηση.

«Κλειδί η άμυνα στον Φαλ»

Στη συνέχεια ο Έλληνας τεχνικός μπήκε κατευθείαν στο... ψητό και αναφέρθηκε στην άμυνα που θα καθορίσει εν πολλοίς το παιχνίδι των δυο ομάδων.

«Το πιο σημαντικό κομμάτι σε ότι αφορά την τακτική έχει να κάνει με την άμυνα των ψηλών. Είναι ενδιαφέρον πως θα προσπαθήσει να «ματσάρει» τους ψηλούς του Ολυμπιακού και ειδικά τον Μουστάφα Φαλ ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Αν δηλαδή θα πάει δηλαδή σε προσωπική άμυνα των ψηλών του με τον Γάλλο σέντερ ή θα γίνει κάποια κίνηση με ψηλό όπως ο Παπαγιάννης που μπορεί να σουτάρει από την περιφέρεια, ώστε να τον τραβήξει εκτός ρακέτας» επισήμανε.

Πιο θεωρεί ο Ανδρέας Πιστιόλης το σημείο που θα καθορίσει την αναμέτρηση Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε; «Οι δυο ομάδες γνωρίζονται, ξέρουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Θεωρώ το πιο σημαντικό είναι το πως θα ματσάρει τους ψηλούς του Ολυμπιακού ο Γιασικεβίτσιους, αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον» παρατηρεί.

«Η Φενέρμπαχτσε έχει πολλές λύσεις επιθετικά»

Για το μεγάλο «όπλο» της Φενέρμπαχτσε, ο Ανδρέας Πιστιόλης, υπογράμμισε: «Έχει πολλές λύσεις στην επίθεση, καταβάλλει μεγαλη προσπάθεια στην άμυνα, όπως επίσης έχει παίκτες που μπορεί να κρίνουν μόνοι τους την αναμέτρηση. Επίσης ο Καλάθης ματσάρει καλά τον Ουόκαπ και στους ψηλούς θα παίξει ρόλο ο τρόπος που θα επιλέξει να αμυνθεί ο Γιασικεβίτσιους. Το σημαντικότερο για τη Φενέρμπαχτσε είναι ότι έχει πολλούς τρόπους και παίκτες για να πάρουν το παιχνίδι πάνω τους».

Όσο για τον Ολυμπιακό, παρατήρησε: «Ο Ολυμπιακός έχει ρυθμό, έχει τον κόσμο στο πλευρό του, ενώ η ομαδικότητα και η λειτουργία του σαν ομάδα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα που θα προσπαθήσει να βγάλει στο παρκέ για να φτάσει στη νίκη».

Τέλος η σεζόν για τον Προσίντα της Άλμπα, ο νεαρός Ιταλός δεν προλαβαίνει ούτε το Προολυμπιακό
EUROLEAGUE

17:49 - 11.04.2024

Τέλος η σεζόν για τον Προσίντα της Άλμπα, ο νεαρός Ιταλός δεν προλαβαίνει ούτε το Προολυμπιακό

Ο Γκαμπριέλ Προσίντα της Άλμπα Βερολίνου χειρουργήθηκε στο γόνατο, θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για 3 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παίξει με την Ιταλία στους προκριματικούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Κλείνοντας, ο Ανδρέας Πιστιόλης έκανε μια αξιολόγηση της ελληνοτουρκικής αναμέτρησης: «Νομίζω η Φενέρμπαχτσε ίσως να είναι πιο συνειδητοποιημένη. Έχει εξασφασλίσει την εξάδα και θεωρεί επιτυχημένη την πορεία της. Ο Ουμπιακός ίσως να θέλει τη νίκη παραπάνω. Αυτά τα ματς κρίνονται από το πως θα βάλουν τα κορμιά τους οι παίκτες και πως θα πάνε στην μπάλα. Ποιος θα πέσει στο παρκέ για να την διεκδικήσει πιο πολύ. Μένει να δούμε την προσέγγιση και το πόσο ανάγκη το έχουν ο καθένας. Θα φανεί και εάν το μυαλό κάποιων είναι στα playoffs και τον επόμενο αντίπαλο τους».