Τέλος η σεζόν για τον Προσίντα της Άλμπα, ο νεαρός Ιταλός δεν προλαβαίνει ούτε το Προολυμπιακό
i

© Euroleague Basketball

Τέλος η σεζόν για τον Προσίντα της Άλμπα, ο νεαρός Ιταλός δεν προλαβαίνει ούτε το Προολυμπιακό

Γιώργος Γαβριλάκης 17:49 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 16.05.2024

Ο Γκαμπριέλ Προσίντα της Άλμπα Βερολίνου χειρουργήθηκε στο γόνατο, θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον για 3 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα παίξει με την Ιταλία στους προκριματικούς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στο ΟΑΚΑ ο Γκαμπριέλ Προσίντα δεν θα εμφανιστεί για το τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου στη Euroleague, που το πρόγραμμα φέρνει την ομάδα του, την Άλμπα Βερολίνου, κόντρα στον Παναθηναϊκό -το βράδυ της Πέμπτης (11/4).

O 21χρονος Ιταλός φόργουορντ είναι τραυματίας και μάλιστα είναι ήδη και χειρουργημένος. Για να ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε προκύψει σε τένοντα του γονάτου του χρειάστηκε η επέμβαση των ιατρών και έτσι η σεζόν του ολοκληρώθηκε πριν της ώρας της.

Το άσχημο για τον Προσίντα, ο οποίος έχει μεγάλη προοπτική που ενδεχομένως να φθάσει στο μέλλον μέχρι και το ΝΒΑ (το 2022 έγινε Draft pick στο Νο36), είναι πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για 3 έως 4 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός του ότι δεν θα παίξει άλλο με τους Βερολινέζους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, δεν θα μπορέσει να βοηθήσει και την εθνική Ιταλίας.

Οι «Ατζούροι» συμμετέχουν στο Προολυμπιακό Τουρνουά, που ο όμιλός τους θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου στο Πουέρτο Ρίκο και το χρονοδιάγραμμα της αποθεραπείας του δεν του επιτρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία.

Ο Γκαμπριέλ Προσίντα την τρέχουσα σεζόν σε 25 αγώνες στην Euroleague κατέγραψε στην στατιστική του 8,3 πόντους και 1,6 ριμπάουντ μέσο όρο, μόνο που η ομάδα του δεν κατάφερε να αποφύγει την τελευταία θέση της κατάταξης. Με 5 νίκες και 28 ήττες, είναι οι ουραγοί εδώ και μήνες και στο Νο 18 θα τερματίσουν.

Tη νέα σεζόν, που θα συμμετέχουν και πάλι στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, όπως ανέφερε προημερών ισπανικό δημοσίευμα, η Άλμπα θα προσπαθήσει να ανατρέψει αυτή την εικόνα.