O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν

Χουάν Λαπόρτα

i

© photo by David Ramos / Getty Images / Ideal Images

O πρόεδρος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε τον προϋπολογισμό της νέας σεζόν

Γιώργος Γαβριλάκης 11:12 - 30.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:14 - 30.06.2023

Από τα 40 εκατομμύρια στα 30 θα περιοριστεί τελικά το budget της Μπαρτσελόνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Χουάν Λαπόρτα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ισπανία και εξήγησε πως έχει η κατάσταση με τον Νίκολα Μίροτιτς και τον κόουτς Γιασικεβίτσιους.

Πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η σεζόν η Μπαρτσελόνα είχε εξηγήσει ανεπισήμως, αλλά με κάθε πιθανό τρόπο, ότι από τη νέα σεζόν ο προϋπολογισμός θα είναι σημαντικά μικρότερος σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. 

Τώρα, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ήρθε η ώρα από επίσημα χείλη πλέον, να υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση και το πως θα κινηθεί σε οικονομικό επίπεδο η ομάδα της Καταλονίας και ο Πρόεδρος, Χουάν Λαπόρτα δεν μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος. 

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε έναν προϋπολογισμό των 40 εκατομμυρίων δολαρίων», είπε ο ιδιοκτήτης του συλλόγου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Esport3 και υπογράμμισε πως «πρέπει να κάνουμε κάποιες προσαρμογές για να μείνουμε εντός οικονομικών πλάνων και πρέπει να πέσουμε στα 30 εκατομμύρια, που δεν είναι αμελητέο ποσό και υπάρχουν πολλοί παίκτες που θέλουν να έρθουν να παίξουν στην ομάδα μας ή να συνεχίσουν να παίζουν»

Βέβαια σε αυτούς δεν υπολογίζεται ο Νίκολα Μίροτιτς «η υπόθεση του οποίου επιβάρυνε υπερβολικά το budget μας και δεν αποτελούσε ένα βιώσιμο συμβόλαιο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις μαζί του για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες ανακατεύθυνσης αυτού του υψηλού μισθού». Πάντως, η αποδέσμευσή του μπορεί να μην είναι και τόσο απλή υπόθεση, αφού ο 32χρονος σταρ πιέζει για μία μεγάλη αποζημίωση αν θέλουν να τον ξεφορτωθούν. Παρόλα αυτά υπάρχει η πεποίθηση πως για το καλό και των δύο πλευρών θα βρεθεί η χρυσή τομή και ο Μίροτιτς θα αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη. 

Με πόσα χρήματα γυρίζει στην Ευρώπη ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ
NBA

09:15 - 30.06.2023

Με πόσα χρήματα γυρίζει στην Ευρώπη ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ

Ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς τα ξημερώματα της Παρασκευής και σήμανε... συναγερμός στην Ευρώπη, καθώς ήδη τα σενάρια «φούντωσαν» σε μια υπόθεση για την οποία αναμένεται να πέσουν αρκετά λεφτά στο τραπέζι.

Όσον αφορά στον κόουτς Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τη δική του αποδέσμευση από την ομάδα ο Λαπόρτα ξεκαθάρισε πως «ο Σάρας είναι αγαπητός σε εμάς, στον οργανισμό και στην πόλη. Πάντα εδώ θα είναι το σπίτι του και προσωπικά έχω εξαιρετική σχέση μαζί του». Βέβαια, από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιό του και επειδή επίσης ήταν μεγάλο σε ετήσιες απολαβές «κρίθηκε πως το καλύτερο ήταν να μην συνεχίσουμε μαζί και να ξεκινήσουμε ένα νέο κεφάλαιο με τον Ρότζερ Γκριμάου».