Ο Προμηθέας της νέας σεζόν «χτίζεται» σε σταθερή βάση και με φιλοδοξίες (vids)

Προμηθέας

Ο Προμηθέας της νέας σεζόν «χτίζεται» σε σταθερή βάση και με φιλοδοξίες (vids)

Χρήστος Τσάλτας 20:09 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 15.09.2023

Η νέα σεζόν έχει ξεκινήσει για τον Προμηθέα, με την ομάδα της Πάτρας να «παρουσιάζεται» στο κοινό ενόψει της νέας σεζόν. Το Sportal βρέθηκε στο «Δ.Τόφαλος» και σας μεταφέρει κλίμα από την δουλειά του Ηλία Παπαθεοδώρου και των συνεργατών του.

Έπειτα από μια ταραχώδη σεζόν, όπου ο Προμηθέας δεν κατάφερε να φτάσει στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά ούτε και στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, η ομάδα της Πάτρας κάνει νέο ξεκίνημα, κοιτάζοντας σταθερά ψηλά.

Ο πήχης για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με τοιυς Προμηθείς να θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άλλωστε η σεζόν που έρχεται περιλαμβάνει πολλές προκλήσεις, τόσο στην Basket League, όσο και στο BCL, στο οποίο η ομάδα της Πάτρας επιστρέφει μετά τη σεζόν 2018-19.

Οι ιθύνοντες την ομάδα άκουσαν κάθε εισήγηη του κόουτς Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχτισε εκ βάθρων το ρόστερ της νέας σεζόν, έχοντας στη διάθεσή του έναν παίκτη ως συνδετικό κρίκο από την περασμένη σεζον, τον Άντονι Κάουαν τζούνιορ, που πλέον είναι και αρχηγός της ομάδας.

Τα νέα πρόσωπα είναι πολλά αυτό το καλοκαίρι στο «Δ.Τόφαλος», με τον Παπαθεοδώρου και τους συνεργάτες του να βάζουν τις βάσεις. Ανάμεσα σε αυτά ο Άρτουρς Κούρουκς, που συνέβαλε στην εκπληκτική πορεία της Λετονίας, ως την 5η θέση της τελικής κατάταξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και ο πρώην σέντερ των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, Χάιμε Ετσενίκε.

Από την προπόνηση της Παρασκευής απουσίαζε ο Τζαμάλ Τζόουνς, ο οποίος παραμένει στις ΗΠΑ λόγω ενός οικογενειακού θέματος, με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν τον Αμερικανό φόργουορντ τις επόμενες μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα σε περίοπτη θέση στο πλάνο του Παπαθεοδώρου βρίσκονται και παίκτες όπως ο Νίκος Πλώτας, ο Νάσος Μπαζίνας, που αποτελούν μέλη της νουβέλ βαγκ του Προμηθέα και στην Πάτρα θέλουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό τις ικανότητές τους.