Ο Προμηθέας έφτασε κοντά σε μια επική ανατροπή αλλά λύγισε στο τέλος από την Χάποελ Χολόν

Ο Προμηθέας έφτασε κοντά σε μια επική ανατροπή αλλά λύγισε στο τέλος από την Χάποελ Χολόν

Παναγιώτης Κατσαφάδος 21:00 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 13.03.2024

Ο Προμηθέας γνώρισε την ήττα από την Χάποελ Χολόν (92-93) για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL, πληρώνοντας την αστοχία του από την περιφέρεια.

Ο Προμηθέας ηττήθηκε με 92-93 από την Χάποελ Χολόν στο «Δημήτρης Τόφαλος» για την αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL. Οι Πατρινοί έχουν πλέον ρεκόρ 3-2 ενώ και η Χολόν έφτασε στο 3-2 με αυτή τη νίκη και πλέον θα κριθεί μεταξύ τους το 2ο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Basketball Champions League. Οι Πατρινοί βέβαια θα πάρουν την πρόκριση σε περίπτωση που κερδίσουν την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων την επόμενη αγωνιστική καθώς κράτησαν τη διαφορά απέναντι στη Χάποελ Χολόν.

Ο Προμηθέας βρέθηκε στο -14 στο τέλος της 3ης περιόδου, ωστόσο δεν τα παράτησε και με πρωταγωνιστές τον Κάουαν που σταμάτησε στους 30 πόντους αλλά και τον Ρέινολτς που έβαλε κρίσιμα καλάθια στο τέταρτο δεκάλεπτο, έφτασε μία ανάσα από μία επική ανατροπή, χωρίς εν τέλει να τα καταφέρει.

Η Χάποελ είχε πολυφωνία στην επίθεση, με τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (ΜακΚόλ 14, Σμιθ 11, Χανότσι 12, Χέρβεϊ 20) και έχοντας παράλληλα τρομερή ευστοχία πίσω από την γραμμή του τριπόντου (56%).

Οι Πατρινοί μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι στο παρκέ και έχοντας μεγάλη ευστοχία μέσα στην ρακέτα, τελείωσαν την πρώτη περίοδο έχοντας το υπέρ τους 24-21. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν 60% στα δίποντα ενώ ο Άντονι Κάουαν ξεκίνησε φουριόζος για άλλο ένα ματς, έχοντας 9 πόντους ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο. Παράλληλα, ήταν πολύ καλοί στο κομμάτι των ριμπάουντ, με τον Ετσενίκε και τον Στέφενς να παίρνουν αρκετά επιθετικα ριμπάουντ και να ανανεώνουν τις επιθέσεις του Προμηθέα. Οι Ισραηλινοί αντιθέτως, ήταν πολύ εύστοχοι από την περιφέρεια, πήραν την πλειοψηφία των πόντων τους πίσω από τα 6,75 τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με το ασύλληπτο 70%.

Στη συνέχεια, οι Ισραηλινοί πάτησαν το γκάζι και με ένα σερί 9-0 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, άρχισαν να ξεφεύγουν στο σκορ. Κύριος εκφραστής στην επίθεση τους, ήταν ο ΜακΚόλ που είχε 12 πόντους στην ανάπαυλα. Ο Προμηθέας τελείωσε το ημίχρονο με το εξαιρετικό 77% στα δίποντα, όμως του στοίχισε η απελπιστική αστοχία του από τη γραμμή του τριπόντου καθώς είχε μόλις 15% πίσω από τα 6,75 και βρέθηκε να χάνει με 47-34 μετά από είκοσι αγωνιστικά λεπτά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Χάποελ Χολόν συνέχισε να είναι εύστοχη από την περιφέρεια, σε αντίθεση με τον Προμηθέα που συνέχισε να παίρνει σκορ σχεδόν μόνο από τα δίποντα. Οι Ισραηλινοί μετά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου είχαν τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Χανότσι 12, Χέρβεϊ 11, ΜακΚόλ 14) ενώ για τους Πατρινούς μόνος συμπαραστάτης του Κάουαν ήταν ο Ρέινολντς, με τους υπόλοιπους να είναι σε ρηχά νερά. Έτσι, η Χολόν ήταν στο +14 (59-73) μετά το πέρας της τρίτης περιόδου, εκμεταλλευόμενη την ασυνεπή άμυνα του Προμηθέα.

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Ξέρω στον Προμηθέα με εμπιστεύονται και μπορώ να κάνω σπουδαία πράγματα»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

13:21 - 10.03.2024

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Ξέρω στον Προμηθέα με εμπιστεύονται και μπορώ να κάνω σπουδαία πράγματα»

Ο Προμηθέας έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της ΑΕΚ και ο Χάντερ Χέιλ εξήγησε στο Sportal από πού πηγάζει η αυτοπεποίθησή του την ώρα της κρίσης, εστιάζει στην εμπιστοσύνη που λαμβάνει από συμπαίκτες και προπονητές και υπογραμμίζει τα βήματα προόδου που έχει κάνει στο παιχνίδι του.

Ο Προμηθέας επέστρεψε στο ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο -6 αρχικά και με τρίποντο του Ρέινολντς μείωσε στο καλάθι (88-90) ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε θρίλερ στα τελευταία δύο λεπτά, με τους Πατρινούς να μην τα καταφέρνουν στο τέλος και να χάνουν από την Χάποελ Χολόν με 92-93.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-21, 34-47, 59-73, 92-93

🏀Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η απόλυτη ανάλυση του ντέρμπι με φόντο την μάχη της 4άδας στη Euroleague