Ο Στιβ Κερ θα αποχωρήσει από την Team USA μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Στιβ Κερ

i

© FIBA

Ο Στιβ Κερ θα αποχωρήσει από την Team USA μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Γιώργος Γαβριλάκης 15:15 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 06.11.2023

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ο κόουτς Στιβ Κερ εξήγησε στην The Athletic τον λόγο που θα αποχωρήσει από την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Και ο λόγος αυτός έχει να κάνει με έναν... κύκλο και με τον Γκρεγκ Πόποβιτς.

Μετά το κάζο στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, η εθνική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής -όπως συνηθίζει μετά τις ανά τακτά χρονιά διαστήματα αποτυχίες της- προσπάθησε να συσπειρωθεί και να εξηγήσει με τον τρόπο της, πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024, θα πάρει το... αίμα της πίσω. 

Μάλιστα, θεωρείται πάρα πολύ πιθανό οι βετεράνοι σούπερ σταρς να επιστρέψουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για μία τελευταία παράταση. Και ο ΛεΜπρόν να συναντήσει τον Κέβιν Ντουράντ και τον Στέφεν Κάρι σε μία ομάδα που θα πάει για το χρυσό μετάλλιο και θα το πάρει. Όχι όπως στο Μουντομπάσκετ που πήγε στα γήπεδα της Ασίας για το χρυσό και δεν πήρε ούτε καν το χάλκινο, αφού έχασε στον «μικρό» τελικό από τον Καναδά

Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Team USA για το μεγάλο τουρνουά του Παρισιού, προπονητής θα είναι και πάλι ο Στιβ Κερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Αυτός θα ετοιμάσει την ομάδα, θα επιλέξει τους παίκτες και θα τους καθοδηγήσει. Όπως σίγουρο είναι πως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα

Το αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην The Athletic εξηγώντας πως «τότε θα ολοκληρωθεί ένας κύκλος και άσχετα από το τι θα κάνουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά θα αποχωρήσω από την ομάδα», είπε. Και πρόσθεσε πως «αυτό είχε κάνει και ο Ποπ (Γκρεγκ Πόποβιτς). Οδήγησε την ομάδα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αποχώρησε. Το ίδιο θα κάνω κι εγώ». 

Ο κόουτς Κερ είναι 58 ετών και φέτος ολοκληρώνεται και το συμβόλαιό του που έχει με τους Ουόριορς. Έχει πάρει ως αθλητής πέντε πρωταθλήματα (τρία με τους Σικάγο Μπουλς και δύο με τους Σαν Αντόνιο Σπερς), ενώ έχει φορέσει άλλα τέσσερα δακτυλίδια ως προπονητής, όλα τους με την ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ. 

Πρώτη επιτυχία των Καβς επί των Ουόριορς μετά το 2016 - Επιτέλους νίκη για τους Γκρίζλις, οι Μάβερικς συνεχίζουν ακάθεκτοι... (vids)
NBA

08:32 - 06.11.2023

Πρώτη επιτυχία των Καβς επί των Ουόριορς μετά το 2016 - Επιτέλους νίκη για τους Γκρίζλις, οι Μάβερικς συνεχίζουν ακάθεκτοι... (vids)

Σχεδόν ενάμισι μήνα πριν τη συμπλήρωση επτά χρόνων γεμάτων ήττες από τους Ουόριορς, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τα κατάφεραν και με πρωταγωνιστή τον Ντόνοβαν Μίτσελ να νικήσουν τον Στέφεν Κάρι και την παρέα του - Ασταμάτητος ο Ντέσμον Μπέιν στην πρώτη νίκη των Γκρίζλις στη σεζόν κόντρα στους Μπλέιζερς, οι Μάβερικς παρά το triple double του ΛαΜέλο Μπολ νίκησαν τους Χόρνετς.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2020) βρισκόταν στο προπονητικό τιμ με επικεφαλής τον Γκρεγκ Πόποβιτς και στη γαλλική πρωτεύουσα θα προσπαθήσει να πάρει το χρυσό (όπως το 2020), αλλά ως head coach αυτή τη φορά. Και μετά θα αποχωρήσει και θα αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στους Πολεμιστές. Εκτός κι αν επιλέξει να κάνει (γενικά) ένα... διάλειμμα στην πορεία του ως κόουτς. 

Tags: