Ο θρυλικός κόουτς Μπόμπι Νάιτ πέθανε σε ηλικία 83 ετών - Οι τίτλοι, η καρέκλα που πέταξε και η εν ζωή ατάκα για τον θάνατό του (vids)

Ο θρυλικός κόουτς Μπόμπι Νάιτ πέθανε σε ηλικία 83 ετών - Οι τίτλοι, η καρέκλα που πέταξε και η εν ζωή ατάκα για τον θάνατό του (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:41 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 05.11.2023

Λίγες μέρες μετά τα 83α γενέθλιά του ο Μπόμπι Νάιτ άφησε την τελευταία του πνοή και... βύθισε στη θλίψη το αμερικάνικο μπάσκετ, αλλά και τους απανταχού προπονητές που «διδάχθηκαν» από αυτόν - Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του Ερυθρού Αστέρα έκανε ανάρτηση, ενώ όλοι θυμήθηκαν τον βίο και την πολιτεία του.

O Hall of Famer του Κολεγιακού μπάσκετ και θρύλος της προπονητικής στην Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Μπόμπι Νάιτ, άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μέρες μετά την συμπλήρωση 83 ετών ζωής. Είχε γενέθλια στις 25 Οκτωβρίου και στην 1η του Νοέμβρη απεβίωσε. 

Από τον περασμένο Απρίλιο, o τρεις φορές πρωταθλητής NCAA ως κόουτς του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα (1976, 1981, 1987) και μία φορά ως παίκτης το 1960 με το Οχάιο Στέιτ, είχε διαγνωσθεί με ανίατη ασθένεια και η οικογένειά του είχε προετοιμαστεί για το μοιραίο. 

O ίδιος ο Μπόμπι Νάιτ, όπως δεν φοβόταν την ήττα, έτσι δεν φοβόταν και τον θάνατο. Μάλιστα, είχε εκφραστεί πολλά χρόνια, με τον μοναδικό του τρόπο, για το τι θέλει να συμβεί όταν θα πεθάνει. «Όταν ο χρόνος μου επί γης εκπνεύσει, η δράση μου σε αυτόν ολοκληρωθεί, θέλω να με θάψουν μπρούμητα οι επικριτές να μου φιλούν τον κώλο», είπε πει σε μία από τις πιο... μεγάλες ατάκες που είχε προσφέρει ο κόουτς.   

Πέραν από τις αξεπέραστες τακτικές του, την προπονητική του εμπειρία στο ξεκίνημα της καριέρας του Μάικλ Τζόρνταν (στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 όπου κατακτήθηκε το χρυσό μετάλλιο από τις ΗΠΑ), αλλά και τους τίτλους του, είχε πρωταγωνιστήσει και σε μία... μαύρη στιγμή. Που βέβαια, για τον ίδιο δεν ήταν και τόσο σκοτεινή. Απλώς, υπήρξαν και οι φορές που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του. 

Και λόγω αυτών είχε αποβληθεί σε αναμέτρησης της Ιντιάνα με το Περντιού, το 1985, αφού πρώτα πέταξε καρέκλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο! 

H ανάρτηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου για τον Μπόμπι Νάιτ

Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννης Σφαιρόπουλος, ως κόουτς και ως μεγάλος θαυμαστής του Μπόμπι Νάιτ, με το που έμαθε τα δυσάρεστα νέα ένοιωσε την ανάγκη να εκφραστεί για τον θάνατό του με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. 

Ο Μπόμπι Νάιτ, ο άνθρωπος που γαλούχησε γενιές παικτών και ενέπνευσε αμέτρητους προπονητές σε όλο τον κόσμο, δεν είναι πια μαζί μας. RIP Legend

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!