Ο Τι Τζέι Σταρκς στο Sportal: «Πλέι οφ με τον Απόλλωνα - Έχω πράγματα να αποδείξω»

Τι Τζέι Σταρκς

Ο Τι Τζέι Σταρκς στο Sportal: «Πλέι οφ με τον Απόλλωνα - Έχω πράγματα να αποδείξω»

Χρήστος Τσάλτας 15:58 - 06.08.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 06.08.2023

Ο νέος ηγέτης του Απόλλωνα Πάτρας αποκαλύπτεται στο Sportal. Ο Τι Τζέι Σταρκς μίλησε για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο μάθημα της περσινής σεζόν, ενώ έθεσε τους στόχους του σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

Το φετινό καλοκαίρι ο Απόλλων Πατρών έκανε «στροφή», προχωρώντας σε κινήσεις με βασικό άξονα την ενίσχυση του ρόστερ με πάικτες που γνωρίζουν καλά την Basket League. Ο Χρήστος Σαλούστρος είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αλλά όχι η μοναδική. Διότι οι Αχαιοί ολοκλήρωσαν ένα ακόμα πολύ σημαντικό deal.

Ο Τι Τζέι Σταρκς επιστρέφει στην Ελλάδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό της ομάδας του Νίκου Βετούλα. Σε ένα γήπεδο που δεν είχε την καλύτερη ανάμνηση, καθώς τραυματίστηκε και ουσιαστικά παρουσιάστηκε διαφορετικός παίκτης έπειτα από την επιστροφή του στη δράση. Όμως την ίδια στιγμή το κίνητρο για επιτυχία είναι μεγάλο, κάτι που δεν το έκρυψε.

Ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι ο ηγέτης της νέας προσπάθειας του Απόλλωνα και μιλώντας στο Sportal εξήγησε πώς προσεγγίζει τη νέα σεζόν, ενώ έθεσε ως ξεκάθαρο στόχο την παρουσία στα πλέι οφ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο μάθημα που έλαβε την περασμένη σεζόν, ενώ στάθηκε στην κληρονομιά που θέλει να αφήσει στα παρκέ.

-Πώς προέκυψε η συμφωνία με τον Απόλλωνα Πάτρας;

«Μου μετέφερε ο ατζέντης μου το ενδιαφέρον της ομάδας και πως ήθελαν να με αποκτήσουν. Ήθελαν να είμαι ηγέτης και να δίνω τον ρυθμό στο σκοράρισμα, αλλά ταυτόχρονα να έχω την ελευθερία να κάνω το παιχνίδι μου και να είμαι ο εαυτός μου στο παρκέ. Μίλησα με τον προπονητή και μου ζήτησε να είμαι ηγέτης και να είμαι ομιλητικός μέσα στο γήπεδο, αλλά και να δείξω τις ικανότητές μου. Στις συζητήσεις που είχα με τον κόουτς μου είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει να κάνω το παιχνίδι μου».

-Πώς προσεγγίζεις τη νέα σεζόν στον Απόλλωνα Πάτρας;

«Εγώ σκέφτομαι πως θα πρέπει να είμαι συνεπής και να δουλεύω κάθε μέρα σκληρά. Θα πρέπει να εστιάζω στο πώς θα βοηθήσω τους συμπαίκτες μου, αλλά και εκείνοι να βοηθήσουν εμένα να είμαστε όλοι ένα σαν ομάδα και να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα. Πρέπει να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε σαν ομάδα. Όταν το βρούμε θα είμαστε συνεπείς σε κάθε παιχνίδι και θα κολλήσουμε σαν ομάδα».

-Ο προπονητής ζήτησε να είσαι ηγέτης στο παρκέ. Τι είδους ευθύνη είναι για σένα αυτή;

«Είναι μεγάλη ευθύνη όταν ο προπονητής λέει να είσαι ηγέτης. Εγώ παίρνω αυτή την ευθύνη, είτε τέτοιος ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μου. Ταιριάζουν αυτά σε μένα να είμαι ηγέτης. Δεν είναι πολλά αυτά που μπορώ να χειριστώ, ο προπονητής θα με βοηθήσει. Εγώ αυτό που θέλω είναι να είμαι έτοιμος πνευματικά για να είμαι ηγέτης της ομάδας».

Τι Τζέι Σταρκς

-Τι σημαίνει για σένα να είσαι ηγέτης πάνω στο παρκέ;

«Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος. Θεωρώ πως όλοι όσοι παίζουν μπάσκετ θέλουν να φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο και να δείχνουν ηγετικά στοιχεία. Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα να δουν πώς θα είμαι σαν ηγέτης. Θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που θα λειτουργεί και σαν προπονητής στο γήπεδο και να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου».

-Κοιτώντας την περασμένη σεζόν και με αφορμή αυτή που έρχεται, νιώθεις πως έχεις πράγματα να αποδείξεις;

«Έχω κάτι να αποδείξω. Θεωρώ πως πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ξέρουν ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω. Ειδικά στα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος νιώθω πως έχω να αποδείξω πράγματα και να κοντραριστώ με τους καλύτερους παίκτες. Αυτός είναι ο στόχος μου».

-Ο Απόλλων μπαίνει στη σεζόν ως ένα underdog. Πόσο ταιριάζει στη δική σου νοοτροπία αυτή η συνθήκη;

«Η νοοτροπία της ομάδας ταιριάζει και με τη δική μου. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι και εγώ κάθε φορά που παίζω. Θέλω να δείχνω πως μπορώ να κάνω πράγματα στο παρκέ. Πολλές ομάδες στη λίγκα ίσως να έχουν καλύτερες πορείες από τον Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια, αλλά πρέπει να έχουμε τη νοοτροπία ότι μπορούμε να είμαστε σε θέση να κοντράρουμε κάθε αντίπαλο. Μπορούμε να είμαστε underdog και έχουμε να αποδείξουμε πράγματα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα η σεζόν».

-Αν μιλήσουμε στο τέλος της σεζόν, ποιο αποτέλεσμα θα σε άφηνε ικανοποιημένο;

«Να φτάσουμε στα πλέι οφ. Όταν πάμε εκεί θα μποορούμε να παίξουμε για το καλύτερο. Ο πρώτος στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι τα πλέι οφ. Θέλουμε να ρολλάρουμε και να αντιδρούμε μετά από ήττες. Δεν θα πρέπει να αφήνουμε κανένα αρνητικό αποτέλεσμα να μας επηρεάσει. Θα πρέπει να δώσουμε χαρά στον κόσμο αλλά και σε όλους όσους σχετίζονται με την ομάδα και ελπίζουμε να είμαστε στα πλέι οφ. Αυτός είναι ο στόχος».

-Ο τραυματισμός σου την περσινή σεζόν πόσο σε επηρέασε από αγωνιστικής πλευράς;

«Θα έλεγα ότι με επηρέασε πνευματικά, γιατί με έριξε ψυχολογικά. Δεν ήμουν ο παίκτης που μπήκα στο ξεκίνημα της σεζόν. Σκεφτόμουν περισσότερο τις αποφάσεις μου και δεν ήμουν ο εαυτός μου. Με επηρέασε ψυχολογκά».

-Ποιο ήταν το μεγαλύτερο μάθημα από τον τραυματισμό;

«Το μεγαλύτερο μάθημα ήταν να είμαι σκληρός πνευματικά και να κρατάω το συναίσθημά μου. Θα πρέπει να στηρίζω τους συμπαίκτες μου. Αυτό ήταν το πιο σημαντικό που διδάχτηκα, θα πρέπει να προσαρμόζομαι σε κάθε κατάσταση και όταν το κάνω αυτό θα είμαι εντάξει. Θέλω να είμαι σκληρός πνευματικά και να κάνω τη δουλειά με το σωστό τρόπο».

-Πώς θα ήθελες να θυμάται ο κόσμος τον Τι Τζέι Σταρκς;

«Θέλω ο κόσμος να ξέρει πως αν και δεν είμαι ο πιο ψηλός, ο πιο δυνατός και ο πιο γρήγορος παίκτης, δουλεύω σκληρά για να κάνω πράγματα. Αυτό πρέπει να το σκέφτονται όλοι. Αν δουλέψεις σκληρά θα κάνεις σπουδαία πράγματα. Έτσι θα φτάσεις από τις πιο μικρές λίγκες στις μεγαλύτερες. Θέλω να εμπνεύσω τον κόσμο με τον τρόπο μου να πετύχουν πράγματα σε κάθε τομέα. Να ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν να παίξουν με τους καλύτερους. Αν καταφέρεις να χειριστείς τα πράγματα, τότε θα γίνεις καλύτερος. Αυτός είναι πάντα ο σκοπός».