Ο Τσέισον Ραντλ στο Sportal: «Έχουμε σκληρή ομάδα, ακόμα δεν έχουμε παίξει το καλύτερο μπάσκετ»

Τσέισον Ραντλ

Ο Τσέισον Ραντλ στο Sportal: «Έχουμε σκληρή ομάδα, ακόμα δεν έχουμε παίξει το καλύτερο μπάσκετ»

Χρήστος Τσάλτας 11:30 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:29 - 12.12.2023

Η ΑΕΚ Betsson έτρεχε με... 103 απέναντι στην Καρδίτσα και ο Τσέισον Ραντλ εξήγησε στο Sportal ποιο είναι το στοιχείο που κάνει την Ένωση να ξεχωρίζει, ενώ έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Ακόμα δεν έχουμε παίξει το καλύτερο μπάσκετ μας»!

Το παιχνίδι με την Καρδίτσα έμοιαζε ως ένα 40λεπτο γεμάτο παγίδες για την AEK Betsson. Στην πράξη όμως, ήταν ένας μονόλογος και μια από τις πιο άνετες νίκες της σεζόν, η οποία συνδυάστηκε με -ακόμα μία- 100άρα στο κλειστό των Λιοσίων. Οι παίκτες του Ζοάν Πλάθα «ανταπέδωσαν» στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό με μια εξιαρετική παράσταση, δείγμα του ταλέντου που υπάρχει εντός των τειχών.

Πολύς κόσμος θεώρησε πως η νίκη ήρθε δια περιπάτου, με τους παίκτες της Ένωσης να κάνουν το παιχνίδι περίπατο. «Έμοιαζε εύκολο, αλλά δεν ήταν», ξεκαθάρισε ο Τσέισον Ραντλ που μίλησε στο Sportal με το πέρας του αγώνα στα Λιόσια.

Ο Αμερικανός ήταν... in the zone, χαρίζοντας όμορφες στιγμές. Άκρως αποτελεσματικός επιθετικά, έδωσε τον τόνο στην ομάδα του με 20 πόντους και 7/10 σουτ. Αλλά και τρομερή αυτοπεποίθηση στον τρόπο που πήρε ευθύνες επιθετικά, δείχνοντας πως έχει τη στόφα να κάνει τη διαφορά.

Για την ΑΕΚ το αποτέλεσμα αυτό ήταν σημαντικό, μαζί με την εμφάνιση. «Η Καρδίτσα είναι ένας καλός αντίπαλος, παίζει καλά και προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια. Εστιάσαμε σε εμάς και θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι θα είμαστε εμείς εκείνοι που θα ρίξουν το πρώτο χτύπημα. Το κάναμε και κερδίσαμε το παιχνίδι», υπογράμμισε σχετικά με την εικόνα της ομάδας του, λίγο πριν σταθεί σε όσα βελτίωσε η ομάδα του συγκριτικά με το τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Άρη.

«Ήμασταν λίγο στατικοί στην επίθεση. Η άμυνά μας δεν ήταν τόσο κακή σε εκείνο το παιχνίδι. Έχουμε πράγματα να βελτιώσουμε. Θέλαμε να έχουμε όσο καλύτερη κίνηση και σε αυτό εστιάσαμε όλη την εβδομάδα, να παίζουμε ΄με αλλαγές και να έρθει το αποτέλεσμα».

Οι 103 πόντοι στο μπροστά κομμάτι του παρκέ και η ένταση με την οποία η ΑΕΚ αντιμετώπισε την αναμέτρηση, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να αγωνίζεται μέσα στη σεζόν σε σταθερή βάση. «Θα έλεγα ότι είναι ένα μέρος αυτού που μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι όλες οι δυνατότητές μας ακόμα. Κοιτάζουμε το παιχνίδι και έχουμε ακόμα κομμάτια που μπορούμε να βελτιωθούμε. Σουτάραμε καλύτερα και βάλαμε τις βολές, κάτι που δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Το μπάσκετ είναι ένα ειλικρινές άθλημα. Όσο περισσότερο δουλεύεις, τα αποτελέσματα θα φανούν».

Μέσα σ' όλα ένας παράγοντας τον οποίο δεν μπορούν να ελέγξουν ο Ζοάν Πλάθα και οι παίκτες του είναι οι τραυματισμοί. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ακόμα ένα παιχνίδι η Ένωση μέτρησε απουσίες, πιο συγκεκριμένα αυτή του Μφιόντου Καμπενγκέλε.

Ευκαιρίας δοθήκης ο Αμερικανός γκαρντ ανέτρεξε στους προηγούμενους μήνες για να θυμηθεί εάν η ομάδα του έχει κάνει προπόνηση με πλήρες ρόστερ. «Όλη τη σεζόν δεν έχουμε κάνει προπόνηση όλοι μαζί, γιατί στην προετοιμασία ήταν εκτός ο Μάνος (Χατζηδάκης) με τραυματισμό», απάντησε χωρίς περιστροφές, θέλοντας όμως να κοιτάξει την κατάσταση από θετική σκοπιά.

«Αυτό δείχνει πόσο σκληρή είναι η ομάδα. Κάθε παίκτης κάνει step up και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πρέπει να δουλεύουμε ως ομάδα και να γινόμαστε καλύτεροι».

Επόμενος αντίπαλος η Κινγκ Στσέτσιν, στην Πολωνία. Μία ακόμα κρίσιμη αναμέτρηση για το BCL, με τον στόχο να είναι ξεκάθαρος. Το 3Χ3 στον όμιλο. «Είναι σημαντικό να πάρουμε αυτό το παιχνίδι για την πορεία μας στη διοργάνωση και αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στο BCL. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να δούμε το βίντεο και να προετοιμαστούμε καλά για την αναμέτρηση».

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που κάνει την φετινή ομάδα να ξεχωρίζει, είναι η ικανότητά της να βγάζει πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές σε κάθε παιχνίδι. Λύσεις υπάρχουν στο ρόστερ και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα ενόψει συνέχειας.

«Είναι η ομορφιά της ομάδας, γιατί διαφορετικοί παίκτες γεμίζουν την στατιστική κάθε φορά», εξήγησε επί του θέματος και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν ξέρεις τίνος η βραδιά είναι και απλά πρέπει να είσαι έτοιμος. Αυτό είναι που θέλει ο προπονητής. Θέλει πολλούς διαφορετικούς στόχους πάνω στο παρκέ. Αυτή είναι η ομορφιά. Υπάρχουν παιχνίδια που βλέπεις πάνω από 10 παίκτες να σκοράρουν. Είναι διασκεδαστικό».

Κλείνοντας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της αγωνιστικής πορείας της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα στάθηκε στα στοιχεία που έχει βελτιώσει το γκρουπ, συγκριτικά με το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, απέναντι στο Λαύριο, στο κλειστό των Λιοσίων.

«Έχουμε βελτιωθεί όσον αφορά τη χημεία μας, την κατανόηση του παιχνιδιού και το τι μπορούν να κάνουν οι συμπαίκτες μας. Θεωρώ ότι έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης, που είναι πολύ όμορφο αυτό. Δεν έχουμε παίξει ακόμα το καλύτερο παιχνίδι μας. Είμαι άνθρωπος που βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι και θέλω να προσθέτουμε πράγματα συνεχώς», ήταν τα λόγια του.

Tags: