Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό» (vid)

Ο Χάντερ Χέιλ στο Sportal: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο κόντρα στον Ολυμπιακό» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 14:01 - 17.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:17 - 17.02.2024

Ο bomber του Προμηθέα, Χάντερ Χέιλ, μιλάει στην κάμερα του Sportal για την άνετη πρόκριση της ομάδας του στα ημιτελικά του Κυπέλλου και δίνει το σύνθημα ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το πρώτο βήμα για τον Προμηθέα, στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η ομάδα της Πάτρας δεν άφησε το πόδι από το γκάζι σε καμία στιγμή, ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου και το τελικό 88-48 αποτύπωσε στο 100% την εικόνα της αναμέτρησης.

Οι Προμηθείς ήταν σοβαροί από τα πρώτα λεπτά και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρόσωπα και σχήματα ενόψει της συνέχειας. Ο Παπαθεοδώρου μάλιστα ξεκούρασε τους βασικούς του, ώστε να έχει άπαντες ετοιμοπόλεμους στον ημιτελικό απέναντι στον Ολυμπιακό το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Χάντερ Χέιλ δεν χρειάστηκε να κάνει τρελά πράγματα, όπως έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια, όμως έκανε τη... δουλειά και με το παραπάνω, παίρνοντας παράλληλα ανάσες ενόψει συνέχειας. Το μυαλό του βρίσκεται ήδη στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες και όπως δήλωσε στην κάμερα του Sportal το κίνητρό του για το παιχνίδι αυτό είναι πολύ μεγάλο, για πολλούς λόγους.

Ο Προμηθέας κατάφερε να κάνει τη δουλειά εύκολα και απλά, καθαρίζοντας το παιχνίδι από νωρίς. Γεγονός που ήταν και το βασικό ζητούμενο για τους Πατρινούς. «Θέλαμε να εμφανιστούμε στο παρκέ. Ξέραμε ότι παίζουμε με μια καλή ομάδα και έτσι βγήκαμε στο παρκέ με ένταση, πυροβολήσαμε νωρίς και προσπαθήσαμε να τους χτυπήσουμε πρώτοι», εξήγησε ο Χέιλ , οποίος στάθηκε στις παγίδες που δεν υπέπεσε η ομάδα του.

«Όταν τους αφήνεις να νιώσουν άνετα βάζουν πολλά σουτ, έτσι κάναμε τη δουλειά. Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι το Σάββατο. Θα εστιάσουμε σε αυτό, θα μείνουμε υγιείς και θα προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι».

Με την μορφή που είχε πάρει η αναμέτρηση το ροτέισιον ήταν φυσικό επακόλουθο. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου ο αρχισκόρερ των Πατρινών κάθισε στον πάγκο για να πάρει ανάσες. «Στο παιχνίδι αυτό ο προπονητής ήθελε να σιγουρευτεί πως θα παίξουμε όλοι στα ίδια λεπτά πάνω κάτω. Το πιο σημαντικό ήταν να τελειώσουμε τη δουλειά από νωρίς. Είχαμε μεγάλη διαφορά από νωρίς που μας επέτρεψε να ξεκουραστούν αρκετοί παίκτες μας.

Εγώ έκατσα στον πάγκο μετά το 5ο-6ο λεπτό στην τρίτη περίοδο και του είπα του κόουτς να με βάλει και πάλι και χαμογέλασε. Ήταν σημαντικό για μένα να ξεκουραστώ. Έχουμε μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, θα ξεκουραστούμε, έχουμε μεγάλο κίνητρο και θα είμαστε έτοιμοι για αυτή την αποστολή».

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών και είναι το μοναδικό που σκέφτονται άπαντες στο στρατόπεδο του Προμηθέα. Έτσι και ο χαρισματικός γκαρντ φρόντισε να δώσει το σύνθημα, ενθυμούμενος όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Πάτρας, όπου ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο.

«Ήρθαν στην έδρα μας και μας κέρδισαν με μεγάλη διαφορά. Οπότε ανυπομονώ για το παιχνίδι αυτό. Είναι πολύ καλή ομάδα, πολύ καλά προπονημένη, επιπέδου Euroleague, μια από τις καλύτερες άμυνες στον κόσμο. Ανυπομονώ για το παιχνίδι αυτό, θα είναι πρόκληση για εμάς. Θα είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι γι αυτό. Σε αυτό το σημείο έχει να κάνει με τη νοοτροπία μας», υπογράμμισε επί του θέματος.

Στο φινάλε της συζήτησης ρωτήσαμε τον εκρηκτικό άσο για το ταβάνι του φετινού Προμηθέα. Εκείνος χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του έθεσε τους στόχους του τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για τη συνέχεια της σεζόν στο BCL.

Οι στόχοι είναι υψηλοί και δεν το κρύβει κανένας. «Έχει να κάνει με εμάς. Εάν είμαστε υγιείς, μπορούμε να πάμε τόσο μακριά όσο εμείς το θελήσουμε. Εστιάζουμε στο να πάμε στην προπόνηση κάθε μέρα, να φροντίζουμε το σώμα μας, να φροντίζουμε να γίνει η δουλειά και να είμαστε επαγγελματίες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε καλές πιθανότητες στο πρωτάθλημα, αλλά και στο BCL. Είμαστε σε καλό ρυθμό, όλοι έχουν κάνει κλικ αυτή τη στιγμή και θέλουμε να μείνουμε υγιείς. Είναι αυτό που λέμε μεταξύ μας, να είμαστε υγιείς και ενωμένοι στα καλά και τα άσχημα».