Ο Σάρας, ο «Σφαιρό» και ο Τρινκιέρι οι προπονητές που... απειλούν τους πάγκους της Euroleague
i

©InTime

Ο Σάρας, ο «Σφαιρό» και ο Τρινκιέρι οι προπονητές που... απειλούν τους πάγκους της Euroleague

Γιάννης Πάλλας 20:25 - 15.09.2023 / Ανανεώθηκε: 20:25 - 15.09.2023

Οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Αντρέα Τρινκιέρι είναι τρεις προπονητές που αναμένουν στο ακουστικό τους την πρώτη κλήση μέσα στη σεζόν.

Ο Πάμπλο Λάσο είναι ο προπονητής που επέστρεψε μετά από ένα διάλειμμα στην EuroLeague, αναλαμβάνοντας το πλέον ενδιαφέρον project στην διοργάνωση, τα «ηνία» της Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο, υπάρχουν προπονητές πρώτης γραμμής που αυτή τη στιγμή είναι coach σε αναμονή για να αναλάβουν μια δουλειά.

Το πιο ηχηρό όνομα της EuroLeague που είναι εκτός πρωταθλήματος είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός τεχνικός που δεν συνέχισε στην Μπαρτσελόνα μετά την κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί έπειτα από τις έντονες σεζόν με τους «μπλαουγκράνα» και να μελετήσει καινούργιες τάσεις και φιλοσοφίες που υπάρχουν στο μπάσκετ.

Ασφαλώς και δεν είναι εύκολο για έναν προπονητή με την προσωπικότητα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μείνει εκτός παρκέ, αλλά είναι αναγκασμένος εφόσον δεν υπήρξε κάτι που να τον «ιντριγκάρει» να περιμένει.

Μάλιστα, η αναμονή για την επόμενη δουλειά του θα είναι στην Βαρκελώνη. Εκεί, θα είναι η βάση του, καθώς δεν θα μπορούσε επί παραδείγματι να έρθει στην Ελλάδα, είτε να πάει στο Κάουνας, καθώς τα παιδιά του πηγαίνουν στο σχολείο.

Συνεπώς από την Βαρκελώνη θα μελετάει την φετινή Euroleague και θα περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο.

Ο επόμενος που βρίσκεται στα... πιτς είναι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου των προπονητών της EuroLeague είναι ένας coach εν αναμονή. Η... αγρανάπαυση μετά την αποχώρηση από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, τον έφερε στο καλοκαίρι κοντά σε αρκετές ομάδες πρώτης γραμμής, αλλά τελικά το deal δεν ολοκληρώθηκε. Ωστόσο, παραμένει ένας προπονητής πρώτης γραμμής με φιλοσοφία και προπονητική ποιότητα που αναγνωρίζεται από τα μεγαλύτερα αθλητικά club της Ευρώπης.

Ως τώρα έχει πάρει τη «μπαγκέτα» στις ομάδες μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, αλλά πλέον θέλει να δουλέψει από την αρχή φτιάζνοντας ο ίδιος το ρόστερ. Ωστόσο, δεν έτυχε ούτε στον Πανιώνιο, ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν με την πρώτη ευκαιρία που θα τεθεί θέμα και αποτελεί σημαντικό προπονητικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

Το τρίτο ηχηρό όνομα που έμεινε εκτός πάγκων τη φετινή σεζόν είναι ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός ολοκλήρωσε το έργο του στην Μπάγερν Μονάχου και τον διαδέχθηκε ο Πάμπλο Λάσο. Ο Τρινκιέρι βρέθηκε κοντά σε κάποιες ομάδες (πιο κοντά στην Βίρτους Μπολόνια), αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε το πλάνο.

Ο Ιταλός προπονητής που υιοθετεί κι εκείνος τη φιλοσοφία του γρήγορου μπάσκετ και του υψηλού ρυθμού σε άμυνα και επίθεση, είναι αναγκασμένος κι εκείνος να περιμένει να ανοίξει η αγορά. Ενημερώνεται για τις εξελίξεις σε ότι αφορά τα μεταγραφικά των ομάδων και αναμένει στο ακουστικό του.

Ο Αύγουστος του Μάικ Τζέιμς
EUROLEAGUE

11:36 - 14.09.2023

Ο Αύγουστος του Μάικ Τζέιμς

Tο μενού της φετινής off season στην Euroleague είχε πολλά όμορφα πιάτα, αλλά και... ορεκτικά πολυτελείας! Το Sportal σας παρουσιάζει το σίριαλ Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακός που κράτησε τους οπαδούς τον Αύγουστο κολλημένους στις οθόνες τους, όμως δεν τελείωσε με happy end.

Ασφαλώς και υπάρχουν και άλλοι προπονητές που είναι εν δυνάμει υποψήφιοι με την πρώτη ευκαιρία που θα τεθεί θέμα σε κάποια ομάδα, αλλά αυτοί οι τρεις φαίνεται ότι αποτελούν τις πιο hot περιπτώσεις της αγοράς.