Οι Κλίπερς θα παίξουν ξανά χωρίς τον Λέοναρντ, οι Σίξερς πάνε για το sweep χωρίς τον Εμπίντ (vid)

Κουάι Λέοναρντ, Τζοέλ Εμπίντ

i

© photo by Mitchell Leff / Getty Images / Ideal Images

Οι Κλίπερς θα παίξουν ξανά χωρίς τον Λέοναρντ, οι Σίξερς πάνε για το sweep χωρίς τον Εμπίντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:15 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 22.04.2023

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Κλίπερς θα αγωνιστούν χωρίς τον Κουάι Λέοναρντ κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, ενώ οι Φιλαδέλφεια Σίξερς δεν θα έχουν μαζί τους τον Τζοέλ Εμπίντ στο τέταρτο παιχνίδι με τους Νετς. Ο Καμερουνέζος νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο και προστατεύεται...

Για τη Φιλαδέλφεια δεν υπάρχει μεγάλη πίεση. Στην πραγματικότητα έχει προκύψει η πολυτέλεια να ξεκουράσουν το γόνατο του Τζοέλ Εμπίντ. Ο Καμερουνέζος σέντερ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και φαβορί για το βραβείο του MVP, ενοχλείται στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός του και από τη στιγμή που οι Σίξερς προηγούνται με 3-0 έναντι των Μπρούκλιν Νετς αποφάσισαν να του δώσουν... ρεπό. 

Ελπίζοντας βέβαια, να ξεπεράσει άμεσα όλους τους πόντους γιατί χωρίς αυτόν δεν πρόκειται να εκπληρώσουν τον στόχο τους. Δηλαδή, την κατάκτηση του δαχτυλιδιού. 

Οι Χοκς αντιστέκονται, οι Νικς προηγούνται και οι Νάγκετς ετοιμάζονται για... σκούπα - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs
NBA

08:47 - 22.04.2023

Οι Χοκς αντιστέκονται, οι Νικς προηγούνται και οι Νάγκετς ετοιμάζονται για... σκούπα - Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και το γράφημα των play offs

Στην Ατλάντα τα Γεράκια μείωσαν σε 2-1 τη σειρά με τους Σέλτικς, ενώ στη Νέα Υόρκη οι Νικς «σακάτεψαν» τους Καβαλίερς. Παράλληλα οι Νάγκετς ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση έναντι των Τίμπεργουλβς, ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής (22/4, 02.30) οι Μιλγουόκι Μπακς παίζουν τρίτο ματς με τους Χιτ.

Ο τραυματισμός του πάντως, προέκυψε σε μία από τις πολλές... πτώσεις του στο τελευταίο παιχνίδι. Όχι αυτή που τον οδήγησε στο να κλωτσήσει τον Νικ Κλάξτον, αλλά σε μία... άλλη, όταν προσπάθησε να κόψει το σουτ του Κάμερον Τζόνσον. Τότε πάντως, είχε συνεχίσει κανονικά τον αγώνα, πράγμα που σημαίνει ότι η απουσία του αφορά κυρίως προληπτική προστασία. 

Την ίδια ώρα, οι Κλίπερς υποφέρουν και απογοητεύονται. Ο Κουάι Λέοναρντ, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο τρίτο ματς (και αυτός με πρόβλημα στο γόνατο) δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στο τέταρτο παιχνίδι. Οι Καλιφορνέζοι χωρις αυτόν, αλλά και με δεδομένη την απουσία του Πολ Τζορτζ από το ξεκίνημα της σειράς, αντιστάθηκαν στο τρίτο παιχνίδι, λόγω της «σαραντάρας» του Νόρμαν Πάουελ. 

Ξέρουν όμως, πως δεν έχουν τύχη απέναντι στους Σανς, που προηγούνται με 2-1, έχουν πάρει τον έλεγχο και ο Ντέβιν Μπούκερ με τον Κέβιν Ντουράντ έχουν αρχίσει να δημιουργούν ακαταμάχητους συνδυασμούς στην επίθεση.