Η υπέροχη Οκλαχόμα με τον Τζίλτζεους Αλεξάντερ και τον Γκίντι διέλυσε τους πρωταθλητές Ουόριορς (vid)

Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ

i

© Getty Images / Ideal Images

Η υπέροχη Οκλαχόμα με τον Τζίλτζεους Αλεξάντερ και τον Γκίντι διέλυσε τους πρωταθλητές Ουόριορς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:32 - 08.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:19 - 08.03.2023

Ο Στέφεν Κάρι έβαλε 40 πόντους με 10 τρίποντα, παρόλα αυτά οι σκληροπυρηνικοί Θάντερ από την Οκλαχόμα, η ομάδα... έκπληξη της σεζόν, νίκησε (137-128) με τον Σάι Τζίλντζεους Αλεξάντερ να σαρώνει και τον Τζος Γκίντι να κάνει triple double.

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είναι αδιαμφισβήτητα η ομάδα έκπληξη της σεζόν. Και αυτό οφείλεται στην παρουσία του Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ. Ο Καναδός γκαρντ φέτος συγκέντρωσε όλο του το ταλέντο και όλη του τη σκέψη στο παρκέ και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Φθάσαμε μήνα Μάρτιο και οι Θάντερ διεκδικούν θέση στα play off και τώρα νίκησαν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με το εντυπωσιακό 137-128

Ο Στέφεν Κάρι έχει επιστρέψει, μάλιστα κατάφερε να βάλει 40 πόντους με 10 τρίποντα, ο Κλέι Τόμπσον ήταν στο πλευρό του, αλλά ο Τζίλτζεους Αλεξάντερ βρήκε τον τρόπο και τη συμπαράσταση για να κάνει τη διαφορά. Είχε 33 πόντους και ο Τζος Γκίντι τελείωσε τον αγώνα με ένα επιβλητικό triple double. O Αυστραλός είχε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ και 17 ασίστ, στην έβδομη «τριπλή» επίδοση της καριέρας του.

Οι Μπακς βρήκαν λύσεις και νίκησαν στο Ορλάντο χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Χόλιντεϊ (vid)
NBA

06:37 - 08.03.2023

Οι Μπακς βρήκαν λύσεις και νίκησαν στο Ορλάντο χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Χόλιντεϊ (vid)

Ο Μπρουκ Λόπεζ έβαλε 26 πόντους ο Κρις Μίντλετον και ο Τζιβον Κάρτερ από 24 και οι Μιλγουόκι Μπακς χωρίς τη λάμψη του Γιάννη και του Χόλιντεϊ, αλλά με… ουσία νίκησαν με 134-123 στην έδρα των Ορλάντο Μάτζικ.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα από την Οκλαχόμα έχει ρεκόρ 31-34, την ώρα που το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκεται σε ελάχιστα πιο βελτιωμένη θέση (34-32) με τις θέσεις για τα play in και για τα play off της Δύσης αναμένεται να έχουμε κόντρες μέχρι την τελευταία... ώρα της κανονικής διάρκειας. 

Ο Τζος Γκίντι, ο οποίος έκανε και ρεκόρ καριέρας με την επίδοσή του στις ασίστ είπε πως «οι 17 ασίστ ακούγονται υπέροχες, αλλά προέκυψαν επειδή οι συμπαίκτες μου ήταν εύστοχοι. Αυτοί πρέπει να πάρουν τα credit. Κινήθηκαν άψογα, βρέθηκαν στις κατάλληλες θέσεις και εγώ απλώς τους έδωσα τη μπάλα», κατάληξε. 

Η αλήθεια είναι ότι η Οκλαχόμα που στηρίζεται τον Σάι Τζίλτζεους Αλεξάντερ και στον Τζος Γκίντι συνέχεια εμφανίζει νέα... όπλα. Πότε ο Ντορτ, πότε ο rookie Τζέι Ουίλιαμς, ακόμα και ο Άαρον Ουίγκινς. Είναι χαρακτηριστικό ότι κόντρα στους Πολεμιστές, ο Ντάριο Σάριτς είχε 14 πόντους και πάνω που η καριέρα του (στο Φοίνιξ) έδειχνε τελειωμένη, ο Κροάτης από τη μέρα που πήγε στην Οκλαχόμα έχει... αναγεννηθεί.