Ολοκληρώθηκε με... προβληματισμούς η ανταλλαγή που στέλνει τον Πέιτον στο Γκόλντεν Στέιτ (vid)

Ολοκληρώθηκε με... προβληματισμούς η ανταλλαγή που στέλνει τον Πέιτον στο Γκόλντεν Στέιτ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:44 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 13.02.2023

Οι Ουόριορς αποφάσισαν να αποκτήσουν τον Γκάρι Πέιτον -και κατά συνέπεια οι Χοκς τον Σαντίκ Μπέι και οι Πίστονς τον Τζέιμς Ουάισμαν- παρά το πρόβλημα που φάνηκε στις ιατρικές εξετάσεις του 30χρονου γκαρντ.

Αρχικά οι Ουόριορς ήταν ενθουσιασμένοι που στο στο Γκόλντεν Στέιτ θα επέστρεφε ο Γκάρι Πέιτον. Ο 30χρονος γκαρντ γιος (και συνονόματος) του θρύλου των Σιάτλ Σούπερ Σόνικς, με την ομάδα κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια ως ελεύθερος επέλεξε το Πόρτλαντ για επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου (9/2) οι Πολεμιστές ολοκλήρωσαν μία ανταλλαγή που επανέφερε τον Πέιτον στην ομάδα και έστειλε στο Ντιτρόιτ τον νεαρό σέντερ Τζέιμς Ουάισμαν, την ίδια ώρα που οι Χοκς αποκτούσαν από τους Πίστονς τον σουτέρ Σαντίκ Μπέι. 

Ο Πέιτον ταξίδεψε αμέσως στο Σαν Φρανσίκο για να συναντήσει τους παλιούς του συμπαίκτες και να ενσωματωθεί στην ομάδα, αλλά οι ιατρικές εξετάσεις του «πάγωσαν» την ολοκλήρωση της ανταλλαγής. Το πρόβλημα που εμφανίστηκε στους κοιλιακούς του, έδειξε να είναι αρκετά σημαντικό και ακολούθησε ένα μίνι... θρίλερ και πολλά παράπονα, γκρίνιες και κατηγορίες. 

Οι Ουόριορς, παρόλα αυτά, αποφάσισαν -τέσσερις μέρες μετά- να ολοκληρώσουν την ανταλλαγή και έτσι σύντομα οι τρεις παίκτες που ενεπλάκησαν θα κάνουν το ντεμπούτο με τις νέες τους φανέλες. Μάλιστα, ο Πέιτον παρά τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων σωματικά είναι διαθέσιμος για αγωνιστική δράση. Άλλωστε από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι που έγινε ανταλλαγή έπαιζε κανονικά με τους Μπλέιζερς. 

Έτσι, λοιπόν, οι Ατλάντα Χοκς είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που με τον Σαντίκ Μπέι βάζουν ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι τους και οι Ντιτρόιτ Πίστονς θέλουν να δώσουν πολλές ευκαιρίες στον Τζέιμς Ουάισμαν. Μάλιστα, ο τελευταίος (No 2 στο Draft του 2020) αναμένεται να πάρει ή έστω να διεκδικήσει τη θέση του βασικού σέντερ των Πιστονιών, παρά την παρουσία των Αϊζάια Στούαρτ και Τζέιλεν Ντουρέν. 

Φέτος, ο Ουάισμαν έχει αγωνιστεί μόλις σε 21 παιχνίδια με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και έχει 6,9 πόντους και 3,5 ριμπάουντ σε 12,5 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.