Γράφει ιστορία με τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου

Κώστας Παπανικολάου

Γράφει ιστορία με τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο απέναντι στο Λαύριο, με τον Κώστα Παπανικολάου να συνδυάζει τη νίκη της ομάδας του με ένα ιστορικό επίτευγμα, καθώς «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση της λίστας των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο πρωτάθλημα για τους Πειραιώτες.

Όπως αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ: Με τρία πολύ ξεχωριστά, προσωπικά επιτεύγματα συνδύασε ο Κώστας Παπανικολάου την πολύ καλή, χθεσινή (9/3) εμφάνιση του, στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λαυρίου Megabolt. Το πιο σημαντικό, ίσως, η αναρρίχηση του στην 3η θέση των εύστοχων τριπόντων στην ιστορία των «ερυθρόλευκων».

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού όμως έφτασε ακόμη σε επιτεύγματα με τους αγώνες του συνολικά στο Πρωτάθλημα και με τις εύστοχες βολές του με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων». Πιο αναλυτικά…

*Ήταν αλάνθαστος από την περίμετρο τελειώνοντας το παιχνίδι με 4/4 τρίποντα. Με αυτά έφτασε τα 267 με τον Ολυμπιακό στη Stoiximan Basket League και ανέβηκε στην 3η θέση της ιστορικής λίστας του. Για να συμβεί αυτό ξεπέρασε τον Βαγγέλη Μάντζαρη που είχε 265 τρίποντα Πρωταθλήματος στην οχταετία 2011-19.

Τα 4/4 τρίποντα του διεθνή φόργουορντ μάλιστα είναι η δεύτερη καλύτερη, φετινή επίδοση. Το ρεκόρ με 5/5 μοιράζονται ο Μπεν ΜάκΛεμορ και ο Δημήτρης Μωραΐτης από τα παιχνίδια της ΑΕΚ Betsson και του Παναθηναϊκού AKTOR αντίστοιχα, κόντρα στον Απόλλωνα Carna.

*Είχε 3/4 βολές και με αυτές μπήκε στην πρώτη 10άδα της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού, στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε στις 356 εύστοχες βολές με τα ερυθρόλευκα και ανέβηκε στη 10η θέση αφού ξεπέρασε τον Παναγιώτη Φασούλα που είχε 354 στην εξαετία 1993-99.

*Πραγματοποιώντας την 310η εμφάνιση του, μπήκε στην 50άδα της σχετικής λίστας της Stoiximan Basket League αφήνοντας έξω από αυτήν τον Λάζαρο Αγαδάκο. Παράλληλα ο «Παπ» με τα δύο επιθετικά του ριμπάουντ έφτασε τα 250 στην κατηγορία.