Ο Κώστας Παπανικολάου είπε όλη την αλήθεια για τον φετινό Ολυμπιακό με μια ατάκα

Κώστας Παπανικολάου

i

© Intime

Ο Κώστας Παπανικολάου είπε όλη την αλήθεια για τον φετινό Ολυμπιακό με μια ατάκα

Aχιλλέας Μαυροδόντης 09:00 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:05 - 10.03.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου αποτύπωσε με μια ατάκα όλα όσα έχουν γίνει στον φετινό Ολυμπιακό, εξηγώντας πολύ απλά τον λόγο της αγωνιστικής ανόδου των Πειραιωτών. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Το να σταθούμε στο παιχνίδι με το Λαύριο θα ήταν λίγο ανούσιο. Με όλο το σεβασμό στην ομάδα του κόουτς Μέξα, η οποία έχει κάνει αξιοπρόσεκτη πορεία φέτος, με τον υποβιβασμό να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ, δύσκολα θα μπορούσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό.

Ακόμη και το γεγονός πως για ένα ημίχρονο ήταν μέσα στο παιχνίδι, αποτελεί άθλο και κάτι για το οποίο το Λαύριο θα πρέπει να είναι υπερήφανο. Πάμε όμως στα του Ολυμπιακού.

Μόλις ανέβασε την ενέργειά του στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πειραιά ξέφυγε και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να πάει στο ντέρμπι με ανεβασμένη ψυχολογία. Εκεί που θέλω να σταθούμε όμως είναι τα λεγόμενα του Κώστα Παπανικολάου.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που διανύει σπουδαία περίοδο και απέναντι στο Λαύριο ήταν ο MVP με 19 πόντους, ενώ οι 17 εξ αυτών ήρθαν στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όταν και εκείνος βγήκε μπροστά για να «καθαρίσει» τη μπουγάδα.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Κώστας Παπανικολάου λοιπόν, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και όπως πάντα, είπε πολλά ενδιαφέροντα. Το πιο ενδιαφέρον από όλα όμως, ήταν το εξής: «Είχε πει πολλές φορές ο κόουτς πριν μπει το 2024 ότι είμαστε μία ομάδα που δεν έχουμε δουλέψει όλοι μαζί. Μόλις έγινε αυτό και δουλέψαμε, η εικόνα άλλαξε κατευθείαν και το αποτέλεσμα βγαίνει στο παρκέ. Είναι το κατάλληλο σημείο, το πιο σημαντικό χρονικά σημείο της σεζόν για να γίνει αυτό».

Ο Ολυμπιακός, όπως έχουμε πει πολλάκις, στο ξεκίνημα της σεζόν, δεν δούλεψε με όλους τους παίκτες. Πάντα κάποιος ήταν εκτός και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκαζόταν να προβεί σε σχήματα που δεν είχαν δουλευτεί ούτε στην προπόνηση. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε ένα δύσκολο διάστημα. Με την αυγή του 2024 όμως, τα πράγματα ολοένα και βελτιώνονται.

20:08 - 09.03.2024

Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λαυρίου στο ΣΕΦ

Δείτε τις καλύτερες στιγμές από την εντός έδρας νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στο Λαύριο με 84-63.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ακόμα τραυματίες, όμως έχει μια ομάδα με λύσεις σε κάθε θέση. Η δουλειά λοιπόν που γίνεται στην προπόνηση είναι κανονική, με φουλ ένταση και πλέον ο Ολυμπιακός είναι ξανά εκεί που του αξίζει. Σε τροχιά τετράδας.

Σαφώς και οι μεταγραφές βοήθησαν σε αυτό. Ο Ναζ Μήτρου – Λονγκ έδωσε ακόμα μια λύση στην περιφέρεια, ο Μόουζες Ράιτ έκανε κι εκείνος σπουδαία δουλειά στο «5» και συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία του Ολυμπιακού, ενώ ο Φιλίπ Πετρούσεφ έχει φέρει στην ομάδα μια τρομακτική ποιότητα και ένα ταλέντο πολύπλευρο, το οποίο δίνει λύσεις σε επίθεση και άμυνα.

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός είναι, όπως είπαμε, εκεί όπου του αξίζει. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε την Πέμπτη, μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στo Sportal Euroleague Show, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

ΥΓ. Οι τραυματίες, όπως είπε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λογικά θα είναι έτοιμοι στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ2. Εκατοντάδες παιδιά ζητούσαν αυτόγραφα και φωτογραφίες από τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ματς. Δεν είπαν όχι σε κανένα. Γιατί το χαμόγελο του πιτσιρικάκου που έχει μόλις δει από κοντά τα ινδάλματά του δεν συγκρίνεται με τίποτα. Μπράβο σε όλο τον οργανισμό του Ολυμπιακού.

Του Μπαρτζώκα η «αρμάδα» που… καλπάζει για τετράδα!

Του Μπαρτζώκα η «αρμάδα» που… καλπάζει για τετράδα!

Ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στη Βίρτους, κάλυψε το -2 του πρώτου αγώνα και δείχνει πως είναι απολύτως ικανός να κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας, όμως με τον δικό του τρόπο, τον τρόπο του Μπαρτζώκα! Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.