Η συνέπεια των Κάνααν και Πίτερς δίνει τη... λύση - Οι δύο Αμερικανοί σουτάρουν με πάνω από 50% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα

Κάνααν - Πίτερς

i

Κάνααν - Πίτερς/©Intime

Η συνέπεια των Κάνααν και Πίτερς δίνει τη... λύση - Οι δύο Αμερικανοί σουτάρουν με πάνω από 50% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα

Ελένη Ανδρικοπούλου 14:27 - 17.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:45 - 17.11.2023

Ο «πληγωμένος» από τραυματισμούς Ολυμπιακός έχει καταφέρει να βρει λύσεις από τους δυο πιο αξιόπιστους σουτέρ του. Ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος έχει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα ως τώρα στη EuroLeague ενώ αποτελεσματικός είναι σε αυτόν τον τομέα και ο Άλεκ Πίτερς. Μάλιστα οι δύο τους έχουν από 50% και πάνω στα μακρινά σουτ, ενώ έχουν επωμιστεί μεγάλος μέρος της ευθύνης των «ερυθρολεύκων» στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με απουσίες κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό, αλλά ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας ελπίζει να ήταν μία από τις τελευταίες. Οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος και Σακίλ ΜακΚίσικ είδαν τις προσπάθειες των συμπαικτών τους από... μακριά και ήταν χαρούμενοι που τα κατάφεραν κόντρα στους Σέρβους για την ένατη αγωνιστική της EuroLeague, αλλά σίγουρα θα ήθελαν να συμμετέχουν κι αυτοί στην προσπάθεια. 

Ένα είδος... εκνευρισμού, λόγω των διαδοχικών τραυματισμών, υπάρχει στην ομάδα του Πειραιά και είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Κώστα Παπανικολάου μετά την πρόσφατη επιτυχία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. «Ακούγεται πολύ τετριμμένο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο το να μην έχεις κάνει μία προπόνηση με όλους τους παίκτες μαζί. Είναι πολύ δύσκολο να το ξεπεράσει μία ομάδα. Κι άλλες ομάδες έχουν τραυματισμούς, δεν το λέω ως δικαιολογία», είχε ο αρχηγός και πρόσθεσε πως «κάθε βδομάδα προσπαθούμε να κάνουμε τρικ για να βγει. Πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά. Αυτά φέρνουν έξτρα κόπωση, που μπορεί να βγουν πιο κάτω. Επίσης δεν μπορείς να δεις την πορεία της ομάδας, τι κάνει καλά και τι όχι. Είναι σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις και παίρνουμε νίκες». 

Μολονότι απουσίαζαν τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες πάντως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύσεις κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Μπροστάρηδες ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 28 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ο Μουσταφά Φαλ με 14 πόντους και 14 ριμπάουντ. Το δικό τους... λιθαράκι έβαλαν και ο Παπανικολάου με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ κι ο Αϊζάια Κάνααν με 15 πόντους.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς έχοντας 56.7% στα δίποντα, 43.3% στα τρίποντα και 62.5% στις ελεύθερες βολές. Ρίχνοντας κανείς μια ματιά στα ομαδικά στατιστικά προκύπτει η εικόνα ισχυρής αποτελεσματικότητας στα μακρινά σουτ. Και αν... πλησιάσει στα ατομικά επιτεύγματα τότε η κατάσταση επικεντρώνεται σε δύο παίκτες. Ο Αϊζάια Κάνααν πέτυχε 12 πόντους από τους 15 συνολικά, με τέσσερα εύστοχα σουτ από τα 6.75 και πίσω, σε επτά προσπάθειες. Και ο Άλεκ Πίτερς έβαλε άλλα τέσσερα με μία περισσότερη προσπάθεια. 

Επομένως, η ευστοχία των δύο καλύτερων σουτέρ από την περιφέρεια που διαθέτει ο Ολυμπιακός τον βοήθησε να νικήσει και τις απουσίες του. Να αναφέρουμε εδώ ότι ο Κάνααν με τα 25 εύστοχα τρίποντα που έχει βρίσκεται στην κορυφή της λίστας μαζί με τον Γουίλμπεκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» έχει ως τώρα 52.1% από την περιφέρεια. Όσο για τον Άλεκ Πίτερς, ο Αμερικανός φόργουορντ βρίσκεται στην έκτη θέση μαζί με τον Νίκολα Μίροτιτς, καθώς μετρούν 19 εύστοχα τρίποντα. Στο 50% είναι το ποσοστό του Πίτερς από τα 6.75μ, στο 41.3% του Μαυροβούνιου φόργουορντ της Αρμάνι Μιλάνο.  

Πίτερς στο Sportal Euroleague Show: «Δεν είμαι ο Βεζένκοφ και δεν θα γίνω – Πιστεύαμε πως θα κάνουμε το 2/2»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

01:11 - 17.11.2023

Πίτερς στο Sportal Euroleague Show: «Δεν είμαι ο Βεζένκοφ και δεν θα γίνω – Πιστεύαμε πως θα κάνουμε το 2/2»

Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στο Sportal Euroleague Show και τόνισε πως ο Ολυμπιακός πίστευε πως θα κάνει το 2/2, ενώ δεν παρέλειψε να πει για ακόμα μια φορά πως… δεν είναι ο Σάσα Βεζένκοφ.

Πάνω από τον Πίτερς και τον Μίροτις βρίσκονται ο Μάικ Τζέιμς με 23 εύστοχα τρίποντα (42.6%) κι ο Σαβόν Σιλντς με ισάριθμα τρίποντα και 43.4%. Ο Μίλος Τεόντοσιτς συμπλήρωνει... το παρεάκι με 20 εύστοχα τρίποντα (34.5%). 

Μη χάσετε απόψε τη Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Βίρτους Μπολόνια και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!