Ο καφές που έφερε την… παρεξήγηση: Για ποιον ήταν τελικά το μήνυμα του Ολυμπιακού το οποίο σχολίασε ο Γιαννακόπουλος

Ο καφές που έφερε την… παρεξήγηση: Για ποιον ήταν τελικά το μήνυμα του Ολυμπιακού το οποίο σχολίασε ο Γιαννακόπουλος

Sportal newsroom 17:48 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:48 - 28.11.2023

Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Φιλίπ Πετρούσεφ και ειδικότερα η χρήση του καφέ. Ήταν, όμως, πραγματικά ένα «καρφί» προς τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός;

Με τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό να στοχεύουν τη φετινή σεζόν στο Final Four της Euroleague και φυσικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι απόλυτα λογικό και επιβεβλημένο να κοιτάει η μία πλευρά το τι κάνει η άλλη.

Πρόκειται για μια κατάσταση, που προφανώς γίνεται και προς τις υπόλοιπες ομάδες στην Ευρώπη και ειδικότερα με αυτές που θεωρούνται ευθέως ανταγωνιστικές των δύο ελληνικών εκπροσώπων μας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αναντόλου Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο κ.ο.κ., οπότε πόσω μάλλον ανάμεσα στους δύο «αιωνίους» που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους μέσα στη σεζόν ενδεχομένως και πάνω από δέκα φορές σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η ενίσχυση στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν οι «ερυθρόλευκοι» με τον Φιλίπ Πετρούσεφ, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους «πράσινους» και ειδικά από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που εκτός από την άποψη που μπορεί να έχει για τον παίκτη ως αξία, έχει την ευχέρεια να διαβάζει και πίσω από τις… λέξεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σημερινή του ανάρτηση στα social media, στην οποία δεν στάθηκε ιδιαίτερα στη μεταγραφή αυτή καθ’ αυτή, αλλά στον τρόπο με τον οποίο προανήγγειλε ο Ολυμπιακός την απόκτηση του Σέρβου φόργουορντ/σέντερ, στην οποία μέσω Twitter συνοδευόταν από ένα φλιτζάνι καφέ, τονίζοντας προς τους φίλους της ομάδας ότι μπορεί να τον χρειαστούν μένοντας ξύπνιοι.

Ο Γιαννακόπουλος υποσχέθηκε δύο παίκτες των 3 εκατομμυρίων και το Twitter πήρε «φωτιά» με Μίτσιτς, Ταβάρες και... Βεζένκοφ (pics)
EUROLEAGUE

15:32 - 28.11.2023

Ο Γιαννακόπουλος υποσχέθηκε δύο παίκτες των 3 εκατομμυρίων και το Twitter πήρε «φωτιά» με Μίτσιτς, Ταβάρες και... Βεζένκοφ (pics)

Η υπόσχεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έφερε... πανικό στις τάξεις των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήδη ξεκίνησαν την κουβέντα για τους παίκτες που εννοούσε ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ με τους Βασίλιε Μίτσιτς, Έντι Ταβάρες και Σάσα Βεζένκοφ να βρίσκονται στο επίκεντρο.

«Πάρτε έναν καφέ, ίσως τον χρειαστείτε», ήταν το μήνυμα της ανάρτησης του Ολυμπιακού, λίγα λεπτά πριν από την ανακοίνωση. Πώς σχετίζεται αυτό με τον Παναθηναϊκό και συγκεκριμένα με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

Στις 31 Οκτωβρίου, όταν ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού «ανακοίνωσε» την απόκτηση του Κέντρικ Ναν είχε πει μεταξύ άλλων: «Μετά το γλυκό, κάποιος πίνει και καφέ», εννοώντας ότι ο Ναν είναι το «γλυκό» και η επόμενη μεταγραφή που ενδεχομένως να ακολουθήσει να είναι ο «καφές».

Η αναφορά του Ολυμπιακού, λοιπόν, στον καφέ κατά την προαναγγελία της απόκτησης του Φιλίπ Πετρούσεφ θεωρήθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ως «πείραγμα» για τη δική του ατάκα που είχε πει πριν από περίπου έναν μήνα.

Μεταγραφικές «βόμβες» 6 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο Γιαννακόπουλος - «Τους ξέρετε καλά στον Πειραιά»
EUROLEAGUE

15:30 - 28.11.2023

Μεταγραφικές «βόμβες» 6 εκατ. ευρώ προανήγγειλε ο Γιαννακόπουλος - «Τους ξέρετε καλά στον Πειραιά»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε στη... σπόντα του Ολυμπιακού κατά την ανακοίνωση του Πετρούσεφ, προαναγγέλλοντας για το καλοκαίρι δύο μεταγραφές παικτών με συμβόλαιο 3 εκατ. ευρώ ο καθένας, που θα κάνουν το ρόστερ καλύτερο από αυτό του 2009.

«Πάρα πολύ πετυχημένη η ανακοίνωση για τον Πετρούσεφ. Σας βγάζω το καπέλο. Πολύ ωραία πλάκα. Μακάρι να έχετε αλλάξει διάθεση και μέχρι εκεί να κρατάει η αντιπαλότητα», ανέφερε σε σημερινό του story, σχολιάζοντας το emoji του καφέ.

Ωστόσο, αξίζει να δούμε αν η χρήση της λέξης και του emoji του καφέ ήταν πραγματικά μια «καινοτομία» από πλευράς Ολυμπιακού με σαφή αποδέκτη ή είναι κάτι που το συνηθίζει.

Πώς χρησιμοποιεί τον καφέ στα social ο Ολυμπιακός;

Κάνοντας, λοιπόν, ένα πολύ γρήγορο rewind στις μεταγραφές που έχει ανακοινώσει τη φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός, θα δούμε ότι πράγματι η χρήση του καφέ έχει «φορεθεί» αρκετά.

Η πρώτη μεταγραφή χρονικά ήταν αυτή του Νίκολα Μιλουτίνοφ στις 24 Ιουνίου, με τον Ολυμπιακό να προαναγγέλλει την απόκτησή του με Μαρινέλλα και με μια καλημέρα στα greeklish. Σημείωση: Η «kalimera» συνοδεύεται από ένα φλιτζάνι καφέ.

Η δεύτερη μεταγραφή ήταν του Νάιτζελ Ουίλιαμς – Γκος στις 28 Ιουνίου που συνοδεύτηκε από το «I’m Coming Home» του Diddy. Κοινό στοιχείο το «Kalimera» και η χρήση του καφέ.

Η τρίτη μεταγραφή ήταν του Λουκ Σίκμα στις 13 Ιουλίου. Σημαντική παράμετρος -όπως αποδεικνύεται για τις ανάγκες του θέματος- ήταν το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τον ανακοίνωσε στις 14:00 το μεσημέρι, οπότε ούτε «kalimera» υπήρξε, ούτε φλιτζάνι καφέ, παρά μόνο ένα gif με τις ανταλλαγές εγγράφων.

Δύο μέρες αργότερα ήταν η σειρά του Γιώργου Τανούλη. Πρόκειται επίσης για μια μεταγραφή που ανακοινώθηκε μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 12:30, οπότε υπήρξε μια απλή «kalispera», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η απόκτηση του Ίγκνας Μπραζντέικις στις 24 Σεπτεμβρίου, επίσης μια συμφωνία που γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:30.

Σε ό,τι αφορά στην τελευταία μεταγραφή πριν από τον Φιλίπ Πετρούσεφ, αυτή ήταν του Ναζ Μήτρου Λονγκ, για τον οποίο, όμως, δεν υπήρξε ανάρτηση με χαρακτήρα προαναγγελίας και απλά ανακοινώθηκε στις 21 Νοεμβρίου.

Πέραν των μεταγραφών, όμως, ο Ολυμπιακός σε ό,τι αφορά στη χρήση των social media και ειδικότερα του Twitter, αρέσκεται σε πρωινές αναρτήσεις να χρησιμοποιεί και το «kalimera» και τον επίμαχο καφέ.

Πρόκειται τελικά για μια ανάρτηση όπως τις προηγούμενες ή μια ανάρτηση που συνδύαζε και το «πικάρισμα» και τη συνηθισμένη τακτική της ομάδας των social media; Ο καθένας διαλέγει και παίρνει...