Η παράδοση είναι με το μέρος του: Να το κάνει όπως το 2012 και το 2015 θέλει ο Ολυμπιακός (vids)

Πρίντεζης

i

/©Intime

Η παράδοση είναι με το μέρος του: Να το κάνει όπως το 2012 και το 2015 θέλει ο Ολυμπιακός (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:16 - 27.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 02.05.2024

Με οδηγό το ιστορικό 2012, αλλά και το 2015 ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου στέλνοντας... σπίτι της την Μπαρτσελόνα. Έχοντας ως όπλο την έδρα του και συμμάχους τους φιλάθλους και την παράδοση θέλουν να τριτώσει το καλό οι «ερυθρόλευκοι».

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει από τη Βαρκελώνη έχοντας στις αποσκευές του μία πολύ μεγάλη νίκη. Αυτή της περασμένης Τετάρτης (24/4), όταν κι επικράτησε της Μπαρτσελόνα στο Game 1 με 77-75, κάνοντας με το... καλησπέρα το break. Οι Καταλανοί δύο μέρες αργότερα απάντησαν, νίκησαν με 77-69 και πλέον η σειρά μεταφέρεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, έχοντας πλέον το πλεονέκτημα έδρας οι «ερυθρόλευκοι».

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα επιδιώξει να πάρει τις δύο νίκες που απομένουν, να κάνει το 3-1 απέναντι στους Καταλανούς και να δώσει για τρίτη σερί χρονιά το «παρών» σε Final 4. Σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως αποστολή που έχουν να φέρουν εις πέρας οι Πειραιώτες θα έχουν στο πλευρό τους όχι μόνο τους φιλάθλους τους αλλά και την παράδοση.

Αυτό γιατί όταν ο Ολυμπιακός κάνει break μπαίνοντας στα playoffs της EuroLeague με μειονέκτημα έδρας, παίρνει και την πρόκριση στο Final 4. Η πρώτη φορά που το κατάφερε ήταν το 2012. Μία χρονιά ιστορική για τους «ερυθρόλευκους», αφού έφθασαν στην κορυφή της Ευρώπης. Για να βρεθούν οι Πειραιώτες στη Πόλη «λύγισαν» τη Σιένα στα playoffs. Χρειάστηκαν τέσσερις αγώνες. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς πήρε το πρώτο ματς, ηττήθηκε στο δεύτερο, αλλά με δύο συνεχόμενες νίκες στο ΣΕΦ έκλεισε την σειρά.

Το 2015 το «θύμα» ήταν η Μπαρτσελόνα

Τρία χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός το ξανάκανε! Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη βαριά ήττα στο πρώτο ματς (73-57), έκαναν break στη Βαρκελώνη κι ισοφάρισαν σε 1-1. Ισάριθμες νίκες στα δύο ματς που διεξήχθησαν στο ΣΕΦ κι οι Πειραιώτες πήραν τη πρόκριση στο Final 4 της Μαδρίτης, όπου στον τελικό ηττήθηκαν από την... οικοδέσποινα.

Ο Ολυμπιακός έχει λοιπόν την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου μέσα στην έδρα του, πανηγυρίζοντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς κόντρα στους «μπλαουγκράνα». Θέλει να τριτώσει το καλό η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

🔴Ο Δημήτρης Ιτούδης στο στούντιο του Sportal για το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός, Σλούκα & Γκουαρντιόλα!

https://www.youtube.com/watch?v=-yTpeJtoQOE&t=1579s