O Ολυμπιακός στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα θέλει να κλείσει με νίκη το ημερολογιακό έτος
i

© EuroLeague Basketball

O Ολυμπιακός στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα θέλει να κλείσει με νίκη το ημερολογιακό έτος

Γιώργος Γαβριλάκης 09:58 - 29.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 29.12.2023

Στο τελευταίο ματς της EuroLeague για το 2023 ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Βερολίνο και αντιμετωπίζει την Άλμπα και... ζητά την 9η νίκη του στην 17η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

O Παναθηναϊκός τα κατάφερε υπέροχα την πρώτη μέρα της 17ης αγωνιστικής και ο Ολυμπιακός παίρνει την σκυτάλη για το τελευταίο ματς του 2023 στην EuroLeague

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο Βερολίνο και ψάχνουν να βρουν τον δρόμο προς την... θετικότητα στο ρεκόρ της κατάταξης. Με τη νίκη στο Λυών επί της Βιλερμπάν ισορρόπησαν στο 8-8 και το βράδυ της Παρασκευής (29/12, 21:00, Novasports Prime) θα επιδιώξουν να πάρουν την ένατη νίκη τους στη διοργάνωση. 

Σε αυτή την προσπάθεια ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός φυσικά από τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ. Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς αποκτήθηκε ενώ είχε αγωνιστεί την τρέχουσα σεζόν με την Ζαλγκίρις. 

Ο Ολυμπιακός, που είδε στο ματς με την Βιλερμπάν τον Σακίλ ΜακΚίσικ να κάνει το καλύτερο παιχνίδι του στη σεζόν (με 13 πόντους) και έδειξε πως σιγά σιγά βρίσκει τον δρόμο του, ενώ -στον ίδιο αγώνα- ο Μουσταφά Φαλ έκανε 8 μπλοκ σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στους συμπατριώτες του, τώρα όλοι μαζί θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευάλωτη άμυνα της Άλμπα που δέχεται 85,8 πόντους ανά αγώνα

Για τους Γερμανούς, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Λουίς Ολίντε και του Σίγκα Σάμαρ, ενώ εκτός με τραυματισμό έχει τεθεί και ο Μάρκους Έρικσον, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη δράση από το νέο έτος. 

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 82-65: Άμυνα και Τζέριαν ήταν... Grand! - Sportal Euroleague Show

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!