Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις για το Top 6: Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Περιστέρι και ο Προμηθέας τον Άρη

Δύο σπουδαίες αναμετρήσεις για το Top 6: Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Περιστέρι και ο Προμηθέας τον Άρη

Γιώργος Γαβριλάκης 09:31 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:39 - 07.04.2024

Η δράση στην Stoiximan Basket League συνεχίζεται την Κυριακή (7/4) με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο ΣΕΦ το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη και τον Φιλίπ Πετρούσεφ να έχει πιθανότητες επιστροφής στη δράση. Ο Προμηθέα συναντά στην Πάτρα τον Άρη και θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό η τέταρτη θέση της κατάταξης.

Μετά τα Σαββατιάτικα ματς για τα Play Out της Stoiximan Basket League και τις νίκες του Λαυρίου (επί του ΠΑΟΚ) και του Απόλλωνα της Πάτρας (κόντρα στην ΑΕΚ), η Κυριακή (7/4) φέρνει στο πρόγραμμα του ελληνικού πρωταθλήματος δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσει για το Top 6.

O Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ το Περιστέρι (15:00, ΕΡΤ3), που από πέρσι αποτελεί τον... τρίτο πόλο εντός των συνόρων και πάντα μία αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την ομάδα που αγωνιστικά διαχειρίζεται ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης έχει μία ιδιαίτερη... αίγλη.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν κίνητρο και ειδικά ο Ναζ Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον αδελφό του, Ναζ, και δήλωσε πως συνολικά το Περιστέρι, δηλαδή, αυτός και οι συμπαίκτες του θέλουν «να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο απέναντι στον Ολυμπιακό».

Οι Πειραιώτες, όπως είχε εξηγήσει προ ημερών ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στη δράση ο Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο τραυματισμός του έχει ξεπεραστεί και ο Σέρβος χρειάζεται μερικά αγωνιστικά λεπτά για να βρει ρυθμό εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague στην κανονική διάρκεια και το εντός έδρας ματς με την Φενέρμπαχτσε που θα κρίνει το πλασάρισμα και των δύο.

Επίσης, υγιής είναι πλέον και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά τη θέση του στην Stoiximan Basket League έχει πλέον (ως έκτος ξένος) ο Μόουζες Ράιτ και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάρει μία... σκληρή απόφαση (αν κάνει αλλαγή στο ρόστερ) στα Playoffs.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας, που ξεκινάει στην Πάτρα στις 17:15 (ΕΡΤ3), ο Προμηθέας που τερμάτισε τέταρτος στην κανονική διάρκεια της σεζόν (πίσω από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Πέριστέρι) αντιμετωπίζει τον πέμπτο Άρη. Και οι δυο τους παλεύουν για το πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των Play Offs.

Οι Αχαιοί έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την διεκδίκηση αυτή, αλλά ο Άρης δεν σκοπεύει να μην κυνηγήσει τις πιθανότητες για... ανατροπή των δεδομένων.