O... μονόδρομος που οδηγεί σε «αιώνιο» τελικό: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν για το τρόπαιο της Euroleague!

O... μονόδρομος που οδηγεί σε «αιώνιο» τελικό: Πώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παίξουν για το τρόπαιο της Euroleague!

Γιώργος Γαβριλάκης 14:46 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:31 - 06.04.2024

Αν ο Ολυμπιακός βρει πέμπτος και αποκλείσει τον τέταρτο στα Playoffs της Euroleague, τότε στον ημιτελικό θα παίξει με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν την αποκλείσει και ο Παναθηναϊκός ακολουθήσει ανάλογη πορεία, αποκλείοντας τον αντίπαλό του στην post season και ακολούθως νικήσει στον... δικό του ημιτελικό, τότε ο μεγάλος τελικός του Βερολίνου θα αποκτήσει επικό και «αιώνιο» ενδιαφέρον!

Σενάρια υπάρχουν πολλά. Σε θεατρικές παραστάσεις, σε τηλεοπτικές σειράς και σε κινηματογραφικής ταινίες. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση μάς αφορούν μόνο αυτά που οδηγούν τον Ολυμπιακό στα Playoffs της Euroleague και μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, υπάρχουν... κενά. Όχι για την παρουσία του εκεί, που είναι ήδη κατοχυρωμένη, αλλά για τον αντίπαλό που θα βρεθεί στον δρόμο του.

Υπάρχει όμως και η δυναμική των πιθανοτήτων, που επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν είτε πέμπτοι αν νικήσουν την Φενέρμπαχτσε στην 34η πράξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είτε έκτοι αν χάσουν στο ΣΕΦ.

Τα τρία σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε ένα απ' αυτά
EUROLEAGUE

08:17 - 06.04.2024

Τα τρία σενάρια που φέρνουν ντέρμπι «αιωνίων» στα Playoffs - Ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε ένα απ' αυτά

Υπάρχουν τρία σενάρια που μπορεί να προκύψουν την τελευταία αγωνιστική και να οδηγήσουν σε ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στα Playoffs της Euroleague. Και στα τρία θα πρέπει κατ' αρχάς οι «πράσινοι» να χάσουν από την Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ την 34η και τελευταία αγωνιστική, ενώ υπάρχει ακόμα και η περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» να έχουν το πλεονέκτημα έδρας...

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Νο 5 της κατάταξης κι αν μείνει εκεί τότε, θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την Μπαρτσελόνα που είναι τέταρτη ως η τελευταία ομάδα του ισόβαθμου γκρουπ που προπορεύεται ο Παναθηναϊκός (Νο 2) και ακολουθεί η Μονακό (Νο 3).

Το θέμα είναι ότι ο πέμπτος (δηλαδή, ο Ολυμπιακός) αν προκριθεί στο Final Four τότε στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Αν βέβαια η Βασίλισσα δεν αποκλειστεί από τον όγδοο στα Play Offs. Σε αυτή την περίπτωση οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αν καταφέρουν να επικρατήσουν στον ημιτελικό (είτε κόντρα στην Ρεάλ, είτε κόντρα στο Νο 8) και προκριθούν στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου τότε ποιον θα συναντήσουν εκεί;

Και τώρα αρχίζει η ιστορία να αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά και να μην καεί, ούτε να περιγράψει την κατάσταση με βεβαιότητα, αλλά υπάρχει η εξής διαδικασία που τοποθετεί στην άλλη πλευρά του αγωνιστικού χώρου τον Παναθηναϊκό και δημιουργεί ένα «ντέρμπι αιωνίων».

Για να έρθει αυτή η επική στιγμή, αρκεί ο Ολυμπιακός (να μην βγει έκτος, διότι τότε θα συναντήσει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό) να ακολουθήσει την προαναφερθείσα διαδρομή και να αποκλείσει τις δύο ισπανικές ομάδες (ή όποιον βρεθεί στο δρόμο του) και ο δεύτερος της κατάταξης -με τα σημερινά δεδομένα- Παναθηναϊκός, να αποκλείσει το Νο 7 που θα προκύψει στα Play In.

Τότε θα πάνε και οι «πράσινοι» στο Βερολίνο και στον ημιτελικό θα συναντήσουν τον νικητή του Νο 3 με το Νο 6. Δηλαδή, σαν να λέμε... του Μονακό-Φενέρμπαχτσε. Και αν αποκλείσει τους Μονεγάσκους ή τους Τούρκους, τότε θα παίξει στον τελικό με τον Ολυμπιακό!

Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά!

🔴 Μπάγερν - Παναθηναϊκός 75-82: Άλωσε το BMW Park και αγκάλιασε το πλεονέκτημα!