Με Παπανικολάου ο Ολυμπιακός στο Game 3 με την Μπαρτσελόνα

Κώστας Παπανικολάου

i

Παπανικολάου/©Intime

Με Παπανικολάου ο Ολυμπιακός στο Game 3 με την Μπαρτσελόνα

Ελένη Ανδρικοπούλου 12:47 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:12 - 16.05.2024

Ο Κώστας Παπανικολάου θα αγωνιστεί στο Game 3 του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (30/4, 21:30), όπως έκανε γνωστό ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του στη Media Day εν όψει του αγώνα με τους Καταλανούς. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» απουσίασε από τα δύο πρώτα ματς της σειράς, καθώς ταλαιπωρούνταν από ίωση.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (30/4, 21:30)στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον τρίτο προημιτελικό για τα playoffs της EuroLeague. Οι «ερυθρόλευκοι» που κατάφεραν με το break στο Game 1 να πάρουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα έδρας θέλουν να σημειώσουν δύο νίκες στην έδρας τους προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου, με τον Κώστα Παπανικολάου να αναμένεται να τους ενισχύσει στις μάχες που ακολουθούν

Ο Κώστας Παπανικολάου θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον έμπειρο κόουτς να έχει ξανά στη... ραφέτρα του ένα πολύ ισχυρό όπλο. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στα πρώτα δύο ματς της σειρά, καθώς ταλαιπωρούνταν από ίωση είναι έτοιμος να ριχτεί στη «μάχη» με τους Καταλανούς, όπως έκανε γνωστό ο Έλληνας κόουτς σε δηλώσεις του στη Media Day εν όψει του αυριανού αγώνα. Ο «Παπ» δεν έχει πυρετό εδώ και αρκετές ημέρες, όμως ακόμη δεν έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να παίξει πολλά λεπτά. Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα τον ρίξει στη μάχη και ανάλογα με το πώς είναι ο Παπανικολάου, θα τον διαχειριστεί ανάλογα.

Συγκεκριμένα, ο Μπαρτζώκας, σε ερώτηση για τον Κώστα Παπανικολάου είπε: «Ο Παπανικολάου έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμα δυνάμεων, προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά. Σίγουρα θα είναι παρών και πιστεύω θα βοηθήσει».

«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τους στην Μπαρτσελόνα, γιατί η χρονιά τους έχει τελειώσει»

«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τους στην Μπαρτσελόνα, γιατί η χρονιά τους έχει τελειώσει»

Ο Ολυμπιακός γύρισε από τη Βαρκελώνη με ένα διπλό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης μεταφέρει όλα τα παρασκήνια από το ταξίδι των Ερυθρόλευκων στην ισπανική πόλη.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για Παπανικολάου και όχι μόνο:

«Αν εννοείται την εξαιρετική απόδοση κάποιου παίκτη και μια αδράνεια προφανώς. Τα πλέι οφ είναι έτσι, οι παίκτες δεν είναι μηχανές. Πολλά εξαρτώνται από τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα υπάρχει ένταση είναι προφανές, πάντα συμβαίνουν σε παιχνίδια πλέι οφ.

Ο Πετρούσεφ είναι μια χαρά έκανε προπονήσεις, ο Παπανικολάου έκανε πρώτη προπόνηση χθες ομαδική. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμα δυνάμεων. Δεν πιστεύω ότι θα παίξει 30 λεπτά, αλλά θα δώσει το παρόν και θα μας βοηθήσει.

Τα λάθη έχουν σχέση με την επιθετική εκτέλεση και είδαμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Τα ριμπάουντ είναι θέμα επιθετικότητας και διάθεσης. Οι φυσικές μας δυνάμεις πρέπει να είναι σε καλά επίπεδα και δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον αντίπαλο να μας πάρουν τις μπάλες. Θέλαμε να κερδίσουμε, αλλά δεν είχαμε την ίδια ένταση στις αποφάσεις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι.

Όλοι λένε για την έδρα και πόσο σημαντική είναι. Είναι σημαντικό και είμαστε προνομιούχοι που το έχουμε. Οι ομάδες παλεύουν για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs. Εμείς καταφέραμε και το πήραμε τώρα πίσω, δεν το είχαμε από την κανονική διάρκεια. Έχουμε φέρει τη σειρά εκεί που θα θέλαμε να είναι. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε κατοχή και μαζί, να ελέγξουμε τα συναισθήματα.

Αν μιλάμε για 5 παιχνίδια σε 2 εβδομάδες πάντα ένα μεγαλύτερο ρόστερ παίζει ρόλο. Πάντα το μυαλό είναι πιο δυνατό από το σώμα. Αν είναι δυνατό οδηγεί και το σώμα.

Δεν είναι ένα απλό ματς, είναι επιβράβευση των μεγάλων νικών που έχουμε κάνει. Έχουμε το προνόμιο να παίζουμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Παλεύουμε για την καριέρα όλων μας. Είμαστε τυχεροί και προνομιούχοι που είμαστε εδώ.

100% νιώθουμε στήριξη και αυτό συμβαίνει όλη τη χρονιά».

🔴Ο Δημήτρης Ιτούδης στο στούντιο του Sportal για το Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός, Σλούκα & Γκουαρντιόλα!