«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τους στην Μπαρτσελόνα, γιατί η χρονιά τους έχει τελειώσει»

Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος

i

© intime

«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τους στην Μπαρτσελόνα, γιατί η χρονιά τους έχει τελειώσει»

Ο Ολυμπιακός γύρισε από τη Βαρκελώνη με ένα διπλό και ο Αχιλλέας Μαυροδόντης μεταφέρει όλα τα παρασκήνια από το ταξίδι των Ερυθρόλευκων στην ισπανική πόλη.

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του το δεύτερο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, το οποίο του έμαθε πράγματα, αλλά δεν τον… σκότωσε, καθώς η δουλειά στην Βαρκελώνη έγινε.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του πήραν το «διπλό» στο πρώτο ματς και πήραν μαζί και το πλεονέκτημα έδρας, με τους Ερυθρόλευκους να έχουν πλέον δύο ματς στο ΣΕΦ, τα οποία μπορούν να τους δώσουν την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου.

Η αλήθεια είναι πως επιθετικά ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε, κυρίως λόγω του κακού πρώτου και τέταρτου δεκαλέπτου. Στο πρώτο βρέθηκε να κυνηγά διψήφιες διαφορές, ενώ στο τέταρτο είδε την Μπαρτσελόνα να ευστοχεί σε όλα τα μεγάλα σουτ που πήρε.

«Ο Αμπρίνες είναι ο παίκτης που όλοι περιμένουμε στις μεγάλες στιγμές. Ο Πάρκερ από την άλλη είναι με τις μέρες του», μας είπαν οι Ισπανοί συνάδελφοι μετά τον αγώνα, μιλώντας για τους δύο παίκτες που έκαναν την διαφορά στο τέλος με τα σουτ τους, όπως σας παραθέσαμε και ζωντανά στο Sportal Euroleague Show. Παρεμπιπτόντως θέλω να τονίσω πως όλοι οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που μιλήσαμε ήταν εξαιρετικοί και άκρως φιλόξενοι και εξυπηρετικοί. Από το να μας πουν πού να πάμε να φάμε μετά το παιχνίδι μέχρι να μας δώσουν κάποια πληροφορία που χρειαζόμασταν.

Και πάμε στο ταξίδι της επιστροφής. Ένα ταξίδι δύσκολο, καθώς ήταν τις πρώτες πρωινές ώρες, με το τσάρτερ να φτάνει στην Ελλάδα στις 5:40 το πρωί. Όλος αυτός ο χρόνος βέβαια μας έδωσε την δυνατότητα να μιλήσουμε αρκετά με τους παίκτες, τους προπονητές και τους ανθρώπους της ομάδας του Ολυμπιακού, συζητήσεις που πάντα μας δίνουν… ψωμάκι.

Για παράδειγμα, μεγάλη σημασία έχουν τα λόγια του Πίτερς, όταν του είπαμε πως περιμέναμε ότι θα κάνει μεγάλο ματς (το είχαμε αποτυπώσει και στο κομμάτι που ανεβάσαμε στο Sportal το πρωί πριν από την αναμέτρηση).

«Τι να το κάνω; Ας κερδίζαμε και ας είχα μηδέν πόντους», είπε ο Αμερικανός μεταξύ άλλων, λόγια που δείχνουν το mentality της ομάδας του Ολυμπιακού. Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και όλοι θυσιάζονται για αυτήν. Ο Ναζ Μήτρου - Λονγκ για παράδειγμα, παρότι έμεινε εκτός 12άδας και στα δύο παιχνίδια, ούτε για μισό δευτερόλεπτο δεν έδειξε να «ξενερώνει», μιλώντας για τα όσα έζησε στη Βαρκελώνη κι εκείνος. Το ίδιο φυσικά και ο Λούντζης και ο Τανούλης και όλοι. Γιατί η ομάδα φαίνεται στα δύσκολα και ο Ολυμπιακός είναι πραγματική ομάδα με τα όλα της.

Πολλοί θα πουν για τον Ουόκαπ, ο οποίος ήταν άστοχος, έχοντας 1/8 στο δεύτερο ματς. Εκείνος όμως ήταν ο πρώτος που τα είχε με τον εαυτό του. «Μπορούμε να το κάνουμε», έλεγε και ξαναέλεγε. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως έπαιζε με θεματάκια στη μέση, όμως παρόλα αυτά, στην άμυνα ήταν από εκείνους που ξεχώρισαν.

Όσο για τον Κάνααν, τόνιζε και ξανατόνιζε πως «δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα. Οι χειρονομίες που έκανα ήταν προς οπαδούς του Ολυμπιακού που ήταν στα courtseats. Δεν θα ασχοληθώ με κάτι που έγινε πριν από 3 χρόνια», ρίχνοντας έτσι φως στην υπόθεσή του και στις αντιδράσεις του μετά τα καλάθια του Ολυμπιακού.

Τέλος όμως, θα σας πούμε κάτι, χωρίς να σας πούμε το ποιος παίκτης το είπε. η συγκεκριμένη ατάκα δείχνει και την σιγουριά του Ολυμπιακού για την συνέχεια, καθώς ο κόσμος θα είναι στο πλευρό του και έτσι υπάρχει πίστη για το αποτέλεσμα.

«Ελπίζω να χάρηκαν τη νίκη τώρα, γιατί η σεζόν τους έχει τελειώσει». 12 λέξεις που δείχνουν την δυναμική και την πίστη στον Ολυμπιακό για το αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός ©Intime

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες, γιατί το ταξίδι στη Βαρκελώνη τελείωσε, όμως η σειρά έχει ακόμη πολύ ψωμί ακόμα...

ΥΓ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης. Δεν σηκώνω πλέον καμία κουβέντα για αυτό.

ΥΓ2. Ο Μιλουτίνοφ μόλις βρει ρυθμό, θα ανεβάσει πολλά επίπεδα τον Ολυμπιακό, όπως κάνει και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος από τη στιγμή που έχει βρει τον εαυτό του.

ΥΓ3. Με Παπανικολάου στην 12άδα και Πετρούσεφ ξανά στο 100%, θα είναι διαφορετικά τα παιχνίδια στο ΣΕΦ.

ΥΓ4. Από το «καυτό» ΣΕΦ δεν έχει περάσει κανείς από ματς που κρίνει προκρίσεις τα τελευταία 16 περίπου χρόνια. ήρθε η ώρα να συνεχιστεί η παράδοση...