Ο Άλεκ Πίτερς είναι έτοιμος να επιστρέψει στις μεγάλες εμφανίσεις

Ο Άλεκ Πίτερς είναι έτοιμος να επιστρέψει στις μεγάλες εμφανίσεις

Aχιλλέας Μαυροδόντης 13:28 - 26.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 26.04.2024

Ο Άλεκ Πίτερς εδώ και ένα μήνα δεν έχει βρει το χέρι του και τον εαυτό του, όμως ενόψει Game 2, όλα δείχνουν ότι μπορεί να γίνει και πάλι ο γνωστός «μπόμπερ» που κουβάλησε τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο Βερολίνο, όμως θέλει να κάνει ακόμη δύο προκειμένου να είναι εκείνος που θα κάνει το βήμα μπροστά. Για αυτό όμως, θα χρειαστεί τον Άλεκ Πίτερς.

Ο Αμερικανός έχει κουβαλήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, έχοντας κάνει πολλά μεγάλα παιχνίδια. Παρόλα αυτά, σε επίπεδο Euroleague, το τελευταίο του μεγάλο παιχνίδι ήταν στις 21 Μαρτίου, όταν και είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ κόντρα στη Βιλερμπάν. ΄

Έκτοτε μετράει κατά σειρά 3 (με Παρτίζαν), 9 (με Ερυθρό Αστέρα), 2 (με Φενέρμπαχτσε) και 1 (στο Game 1 με Μπαρτσελόνα) πόντους. Αυτός όμως δεν είναι ο φετινός Πίτερς.

Μετά το παιχνίδι απέναντι στην Παρτίζαν, ο Άλεκ Πίτερς είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Sportal, μιλώντας με σκληρά λόγια για τον εαυτό του.

«Ήμουν πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Δεν είναι η στιγμή στη σεζόν για να κάνεις τέτοια παιχνίδια. Έπρεπε να θυμίσω στον εαυτό μου μετά το παιχνίδι πως συμβαίνει σε όλους. Κανείς δεν είναι ανίκητος. Κάνω πολύ καλή σεζόν και θέλω κάθε βράδυ να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτή η νίκη όμως ήταν τόσο τέλεια! Είναι άλλο πράγμα να παίζεις άσχημα και να χάνεις, όμως όταν παίζεις άσχημα και κερδίζεις και παίρνεις αυτό το «έξτρα». Όλοι συνείσφεραν σε αυτή τη νίκη. Το να βλέπω την ομάδα να παλεύει με τέτοιο τρόπο για τη νίκη με ξεσήκωσε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άλεκ Πίτερς.

Η παραπάνω δήλωση δείχνει πως ο Άλεκ Πίτερς ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Είναι σκληρός με τον εαυτό του και το κάνει πάντα, γιατί πραγματικά θέλει σε κάθε παιχνίδι να βοηθάει τον Ολυμπιακό να κάνει το κάτι παραπάνω.

Άλεκ Πίτερς © Intime

Το πρώτο παιχνίδι δεν του βγήκε, όμως το δεύτερο μπορεί να είναι μια διαφορετική ιστορία. Ο Άλεκ Πίτερς στην προπόνηση στην Αλμέδα έδειξε να πατάει καλά και αυτό έλεγε και σε μικρά πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν. Θέλει να βοηθήσει, μπορεί να βοηθήσει και πρέπει να το κάνει!

Το Game 2, λοιπόν, πλησιάζει και ο Άλεκ Πίτερς είναι ο παίκτης που ο Ολυμπιακός χρειάζεται. Έχει κάνει τέσσερα μέτρια προς κακά παιχνίδια, αλλά όλα είναι υπέρ του, ώστε να βρει ξανά τον εαυτό του και πρέπει ο ίδιος να κάνει το step up. Εξάλλου, ένας δεινός σουτέρ όπως ο Αμερικανός, το μόνο που χρειάζεται για να πάρει μπρος είναι ένα εύστοχο τρίποντο!

Θα τα καταφέρει; Θα δείξει ξανά τον Άλεκ Πίτερς που έχει εντυπωσιάσει την Ευρώπη φέτος με την απόδοσή του; Μείνετε στο Sportal, το οποίο βρίσκεται στην Βαρκελώνη, ώστε να ενημερωθείτε για όλα όσα συμβούν στο Game 2 της σειράς των Playoffs ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακό.

Τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης ή θα τον σέβεσαι ή θα τον φοβάσαι

Τον κορυφαίο προπονητή της Ευρώπης ή θα τον σέβεσαι ή θα τον φοβάσαι

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην… παρτίδα σκάκι του Παλάου έκανε όλες τις σωστές κινήσεις ώστε να κάνει το Ρουά Ματ απέναντι στον Ρότζερ Γκριμάου και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο «μπρέικ» απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης από τη Βαρκελώνη.