Ο Άλεκ Πίτερς στο Sportal: «Ευλογία η ανανέωση με τον Ολυμπιακό - Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος ή το πλεονέκτημα έδρας»

Άλεκ Πίτερς

i

© Intime

Ο Άλεκ Πίτερς στο Sportal: «Ευλογία η ανανέωση με τον Ολυμπιακό - Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος ή το πλεονέκτημα έδρας»

Ο Άλεκ Πίτερς μίλησε στο Sportal και εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την παραμονή του στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε στα Playoffs που ακολουθούν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα... για Βερολίνο!

Ο Άλεκ Πίτερς είναι ένας παίκτης που στον φετινό Ολυμπιακός κάνει την διαφορά, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Παράλληλα βέβαια είναι αρκετές οι φορές που μοιάζει... βιονικός, καθώς περνά 30-35 λεπτά στο παρκέ και δεν χάνει την φρεσκάδα του, κάτι που δείχνει και τη τρομερή δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος.

«Έχει να κάνει με τον εαυτό σου. Πρέπει να ετοιμάζεις τον εαυτό σου, όχι μόνο πνευματικά, αλλά και σωματικά. Υπάρχει ένα στάνταρ που πρέπει να πιάνεις και κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στην προπόνηση, να προσέχεις τι τρως, πόσο ξεκουράζεσαι. Και αυτό το προσέχω από το καλοκαίρι και έχω αφιερώσει τον εαυτό μου σε αυτό», ανέφερε αρχικά στο Sportal ο Άλεκ Πίτερς, πριν μιλήσει για την συνέχεια της Euroleague.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουρα στο τοπ 6. Στα Play In τα πράγματα είναι κάπως περίεργα. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε στην 6άδα και να γνωρίζουμε έτσι και τον αντίπαλό μας. Όσο έχεις την ευκαιρία να είσαι στα Playoffs, μου αρέσουν οι πιθανότητές μας. Δεν με ενδιαφέρει ο αντίπαλος ή το πλεονέκτημα έδρας. Είναι δύσκολο να μας κερδίσει κάποιος σε μια σειρά 5 αγώνων. Έχουμε μπροστά μας 2 αγώνες και θέλουμε να είμαστε στην καλύτερή μας κατάσταση. Αυτό είναι το συναρπαστικό σε αυτή τη λίγκα. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες θα κρίνουν αν θα είσαι στο τοπ 4».

Το παιχνίδι με την Παρτίζαν ήταν το πρώτο μετά από καιρό που ο Άλεκ Πίτερς δεν έπιασε τη γνωστή του εξαιρετική απόδοση. Ο ίδιος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για αυτό, όμως, όπως τόνισε, «το να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να παλεύουν έτσι, σε ανεβάζει».

«Ήμουν πολύ απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Δεν είναι η στιγμή στη σεζόν για να κάνεις τέτοια παιχνίδια. Έπρεπε να θυμίσω στον εαυτό μου μετά το παιχνίδι πως συμβαίνει σε όλους. Κανείς δεν είναι ανίκητος. Κάνω πολύ καλή σεζόν και θέλω κάθε βράδι να βοηθώ την ομάδα μου. Αυτή η νίκη όμως ήταν τόσο τέλεια! Είναι άλλο πράγμα να παίζεις άσχημα και να χάνεις, όμως όταν παίζεις άσχημα και κερδίζεις και παίρνεις αυτό το «έξτρα». Όλοι συνείσφεραν σε αυτή τη νίκη. Το να βλέπω την ομάδα να παλεύει με τέτοιο τρόπο για τη νίκη με ξεσήκωσε», ανέφερε.

Άλεκ Πίτερς © Intime

Ο Ολυμπιακός πάντως δεν έχει στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας, καθώς θα χρειαστεί ήττες των αντιπάλων του για να το κατακτήσει. Ο Άλεκ Πίτερς πάντως δεν είχε πρόβληγμα με αυτό.

«Αυτό ισχύει για τις περισσότερες ομάδες. Θυμηθείτε τι συνέβη πέρσι με τη Φενέρμπαχτσε. Κάθε παιχνίδι είχε συναίσθημα και σκαμπανευάσματα. Φυσικά έχει αξία το 5ο ματς στην έδρα σου, αλλά θα είμαστε έτοιμοι όποιον και να έχουμε απέναντί μας».

Εδώ και περίπου ένα μήνα είναι γνωστό πως ο Άλεκ Πίτερς ανανέωσε με τον Ολυμπιακό και θα παραμείνει κάτοικος Πειραιά μέχρι και το 2026. Αυτό ήταν κάτι που το ήθελε πολύ ο παίκτης, όπως φάνηκε και από τα λόγια του στο Sportal.

«Απίθανο. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά τους προέδρους και την ομάδα που μου δίνουν αυτή την ευκαιρία. Ήταν κάτι που το ήθελα και το εξέφραζα από τη πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ. Λατρεύω το σύστημα, τους προπονητές, όλα όσα έχουν να κάνουν με τον Ολυμπιακό. Έτσι χαίρομαι και θεωρώ ευλογία που θα είμαι εδώ και τα υπόλοιπα χρόνια.

Ο πρώτος χρόνος δεν ήταν ιδανικός. Δεν θα το κρύψω. Όμως μιλούσα με τον κόουτς Μπαρτζώκα και του εξέφραζα τη δυσαρέσκειά μου. Ήταν όμως ειλικρινής μαζί μου. Δεν είναι εύκολο όταν έχεις μπροστά σου έναν παίκτη όπως ο Σάσα Βεζένκοφ ή τον Παπανικολάου που έκανε τρομερή χρονιά, δεν είναι εύκολο. Έκανε όμως υπομονή και η προετοιμασία από τον πρώτο γύρο με βοήθησε, όπως φαίνεται και από τις εμφανίσεις μου».

Τέλος, κάναμε στον Άλεκ Πίτερς την ερώτηση που όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού θέλουν να κάνουν σε εκείνον και τους συμπαίκτες του. Εάν, παρά τις δυσκολίες που ακολουθούν, ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να φτάσει ξανά στον τελικό και αυτή τη φορά να κατακτήσει το τρόπαιο. Η απάντηση του Άλεκ Πίτερς ήταν τουλάχιστον αφοπλιστική...

«Για αυτό έχουμε έρθει. Όλοι στην ομάδα δουλεύουν για να ξαναζήσουμε αυτές τις στιγμές. Φτάσαμε πολύ κοντά στο τρόπαιο πέρσι και όταν φτάνεις τόσο κοντά σε κάνει να το θες ακόμη περισσότερο».