Ουόκαπ: Η αξία του team player!
i

©InTime

Ουόκαπ: Η αξία του team player!

Γιάννης Πάλλας 14:55 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 14:55 - 20.05.2023

Ο Τόμας Ουόκαπ αναδεικνύει τα μικρά πράγματα που είναι πολύ σημαντικά στο μπάσκετ και αποτελούν μέρος της συνταγής της επιτυχίας για μια ομάδα

Ασφαλώς και το σκοράρισμα έχει τη χάρη του στο μπάσκετ και είναι εκείνο το στοιχείο που δελεάζει τον κόσμο. Όμως, ο Τόμας Ουόκαπ με την εμφάνιση του στον ημιτελικό του Final-4 της EuroLeague στη Zalgirio Arena, ανέδειξε τα μικρά πράγματα που είναι πολύ σημαντικά σ’ ένα παιχνίδι και αποτελούν μέρος της συνταγής της επιτυχίας για μια ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, που το βράδυ της Κυριακής (21/5, 20:00) θα διεκδικήσει το 4ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας του.

Το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την ολική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο
EUROLEAGUE

11:17 - 20.05.2023

Το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την ολική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στη Μονακό χάρη στο απίθανο δεύτερο ημίχρονο και το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, μετά τη θρυλική πρόκριση της ομάδας του στον τελικό.

Ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 18:25 λεπτά και δεν πέτυχε ούτε έναν πόντο! Δεν έκανε καμία προσπάθεια για σουτ, αστόχησε σε δυο ελεύθερες βολές και όμως ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης στην ανατροπή που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» και το εντυπωσιακό 27-2 στο τρίτο 10λεπτο. Γιατί; Πολύ απλά επειδή ήταν εκείνος που έδωσε την ώθηση με την τρομακτική πίεση στην μπάλα που άσκησε σε όλα τα γκαρντ της Μονακό και ειδικά τον Μάικ Τζέιμς, πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 7 ασίστ και έκανε 1 κλέψιμο.

Ηρέμησε το παιχνίδι και έλεγξε τον ρυθμό για τον Ολυμπιακό ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Έδωσε βοήθεια όποτε χρειάστηκε στην άμυνα, έκλεισε διαδρόμους και αμυντικά αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της αντεπίθεσης των «ερυθρολεύκων».

Αυτά είναι κομμάτια μιας τακτικής που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική, αλλά κάνουν ευτυχισμένο έναν προπονητή, όταν τα δίνουν απλόχερα οι παίκτες του. Μάλλον, παίκτες όπως ο Τόμας Ουόκαπ.

Ο Αμερικανός γκαρντ αναδεικνύει με το παιχνίδι του τα μικρά πράγματα ππου έρχονται και προστίθενται δίπλα στην εκτελεστική δεινότητα παικτών όπως ο Σάσα Βεζένκοφ η ο Κώστας Σλούκας και συμπληρώνουν το παζλ μιας ομάδας που έχει μέταλλο πρωταθλητή.

Η καλύτερη απάντηση για το πόσο επηρέασε το παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Τόμας Ουόκαπ την έδωσε μετά το τέλος του ημιτελικού ο προπονητής της Μονακό Σάσα Ομπράντοβιτς.

«Ο κόσμος σχολιάζει από τα στατιστικά και από διάφορα πράγματα που μπορεί να δει στο παρκέ, όμως η πραγματική δικαιοσύνη είναι ένας παίκτης που δεν σκόραρε, να μπορεί να κυριαρχεί στον αγώνα. Ήταν ηγέτης ο Τόμας Γουόκαπ, πήρε ευθύνες, έβαλε τους συμπαίκτες του στα σωστά σημεία, μας διέλυσε αμυντικά. Αυτά τα κρίνουμε εμείς οι προπονητές καλύτερα».

Ο τεχνικός των μονεγάσκων τα είπε όλα μέσα σε λίγες κουβέντες, δίνοντας την εξήγηση για την αξία του team player, του παίκτη που λατρεύουν οι προπονητές και εκείνου που κάνει τη δουλειά αθόρυβα, αλλά τόσο εμφατικά όσον αφορά την επιρροή που ασκεί στον δρόμο για την επιτυχία μιας ομάδας...