Το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την ολική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Γιώργος Μπαρτζώκας / © tourette photography

Το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την ολική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:17 - 20.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 20.05.2023

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στη Μονακό χάρη στο απίθανο δεύτερο ημίχρονο και το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα, μετά τη θρυλική πρόκριση της ομάδας του στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια νίκη κόντρα στη Μονακό (76-72), χάρη σε ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν εμφανίστηκε στο πρώτο 20λεπτο, βρέθηκε στο -12 αλλά όταν αποφάσισε να το κάνει διέλυσε τη Μονακό. Με 27-2 στην τρίτη περίοδο βρέθηκε στο συν 13 κι έκλεισε το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four της Euroleague, εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης (21/5, 20:00).

Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια: «Να τελειώσουμε τη δουλειά - Κανένας πανηγυρισμός σας παρακαλώ» (vid)
EUROLEAGUE

09:13 - 20.05.2023

Μπαρτζώκας στα αποδυτήρια: «Να τελειώσουμε τη δουλειά - Κανένας πανηγυρισμός σας παρακαλώ» (vid)

Μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού και την πρόκριση στον τελικό του Final Four, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στα αποδυτήρια στους παίκτες του και ζήτησε να πανηγυρίσουν όταν τελειώσουν τη... δουλειά που ξεκίνησαν τον Οκτώβρη.

Η εμφάνιση των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο δεν θύμισε σε τίποτα αυτήν του πρώτου 20λέπτου κι όπως είναι λογικό, μετά τη λήξη το Twitter αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα για την οβιδιακή μεταμόρφωση των παικτών του.

Μιλώντας στην κάμερα του Sportal, ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχτηκε την εντυπωσιακή αντίδραση των παικτών του στην τρίτη περίοδο, αλλά αυτό που ήθελε περισσότερο απ' όλα ήταν να κάνει «μία υπόκλιση σε αυτόν τον απίστευτο κόσμου που ήρθε να μας υποστηρίξει». Στο ημίχρονο προσπάθησε να κρατήσει τους παίκτες του ψύχραιμους. Τους είπε να ηρεμίσουν, τους καθησύχασε και τους καθοδήγησε. Όταν οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Μπαρτζώκας παραδέχθηκε πως «θέλαμε να μπούμε με καλές προϋποθέσεις και για να είμαι ειλικρινής θέλαμε να μαζέψουμε τη διαφορά και να μπούμε δυναμικά στην τρίτη περίοδο».

Μάλιστα, τόνισε πως «δεν περίμενα να κάνουμε τόσο κυριαρχικό τρίτο δεκάλεπτο. Αυτό το 27-2 ήταν πολύ εντυπωσιακό ομολογουμένως και μας έδωσε μεγάλη ενέργεια. Η άμυνά μας ήταν καταπληκτική και από εκεί πήραμε ενέργεια και για την επίθεσή μας. Οι σουτέρ βρήκαν ρυθμό και γενικά ξεκινήσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας». Ένας, από τα πιο σημαντικά δεδομένα της νίκης ήταν «ο κόσμος μας. Είμαι περήφανος που αντιπροσωπεύουμε όλους αυτούς του φιλάθλους, που στην πραγματικότητα ταξίδεψαν στην άκρη του κόσμου για να μας υποστηρίξουν. Θέλουμε να υποκλιθούμε σε αυτούς τους φιλάθλους που έχουν κάνει τα πάντα για εμάς».